Főoldal > PSZICHÉ > 5 tipp, hogy pasid lehessen

5 tipp, hogy pasid lehessen

barátexkapcsolatnyitottpasiszerelem
0

Írta: and

1. Légy büszke önmagadra! A férfiak igenis szeretik az önálló nőket, akiknek saját életük van, és nem tőlük várják problémáik megoldását. Ez egy életvezetési stílus, nem összekeverendő a nagyképűséggel és önzéssel, ami viszont nőietlen és taszítja a pasikat. A megfelelő önbizalmat és önbecsülést ideális esetben gyermekkori családunkból hozzuk. Ha ez nem adatott meg, akkor önismereted […]

1. Légy büszke önmagadra!

A férfiak igenis szeretik az önálló nőket, akiknek saját életük van, és nem tőlük várják problémáik megoldását. Ez egy életvezetési stílus, nem összekeverendő a nagyképűséggel és önzéssel, ami viszont nőietlen és taszítja a pasikat. A megfelelő önbizalmat és önbecsülést ideális esetben gyermekkori családunkból hozzuk. Ha ez nem adatott meg, akkor önismereted fejlesztésével tehetsz érte.

Változtatnod kell: Ha mindent attól teszel függővé, minden változást attól vársz, mikor lesz már partnered. Gyanús, hogy elakadtál valahol életed szervezésében, céljaid kitűzésében.

Wellness Cafe tipp: Különböző önismereti technikákat, pszichodráma önismereti csoportban vagy egyéni terápiában sajátíthatsz el.

pasicikk2.jpg ()2. Rendezd a kapcsolatot a szüleiddel!

Amíg szüleiddel nincs valódi felnőtt kapcsolatod, addig képtelen leszel arra, hogy beleszeress valakibe. Ha szüleid véleménye érvényesül választásodban, kritizálják partneredet, vagy rossz szemmel nézik a vele töltött időt, és nem engedik, hogy saját életed éld, addig nincs felnőtt kapcsolatod a szüleiddel.

Változtatnod kell: Ha naponta telefonálgatsz anyukáddal és minden vasárnap otthon kell ebédelned, partnered menekülni fog a kapcsolatból, hisz így lehetetlen párkapcsolatot építeni.

Wellness Cafe tipp: Fogalmazd meg és mondd is ki, milyen viszonyt szeretnél családtagjaiddal. Fontos, hogy megértsék, ez nem az ő kizárásukat, hanem felnőtt életed határainak megvédését jelenti.

3. Zárd le végre a kapcsolatot az exeddel!

Ha mindenkiben a múltat keresed és az exed bűvöletében élsz, az mindenképpen gátol az új kapcsolat kialakításában. Olyan idealizált képet vetítesz az új partnerjelöltre, aminek lehetetlen megfelelni.

Változtatnod kell: Ha még mindig nyomon követed az exed életét, álmodozol a kapcsolatról, netán körülvesznek a régi kapcsolat emlékei, jól teszed, ha megszabadulsz a múlttól.

Wellness Cafe tipp: Érdemes tudatosan dolgoznod a szakítás elfogadásán. Az ex által hagyott űr kitöltése új hobbival és barátságokkal segíti továbblépésed.

pasicikk.jpg ()3. Valóban párkapcsolatra vágysz?

Ha korábbi kapcsolatodban megsérültél, netán gyermekkori családi háttered konfliktusos volt, valamelyik szülőd elhagyott, akkor félsz a kötődéstől. A kapcsolat fenyegető számodra. Lehetséges, hogy eleve reménytelen viszonyokba sodródsz, ezáltal önigazolsz, miszerint „lehetetlen normális pasit találni”.

Változtatnod kell: Ha sokadjára családos férfival jössz össze, tartósan harmadik vagy egy kapcsolatban, olyan kompromisszumos viszonyokba sodródsz, ahol partnered „megváltozását” reméled.

Wellness Cafe tipp: Először gyermekkori érzelmi sérülésedet, szüleidhez, partnereidhez való viszonyulásodat kell megértened, tudatosítanod egyéni pszichoterápiában. Ezután válhatsz képessé meghitt, felnőtt kapcsolat kialakítására.

4. Légy nyitott az emberi kapcsolatokra!

Ha görcsösen partnert akarsz találni, általában nem sikerül. Ha a férfiakkal való kapcsolatot nem egyszerűen „vadászterületnek” tekinted, akkor siker koronázza ismerkedési próbálkozásaidat. Mindenki vonzónak találja az olyan embert, akiről sugárzik az érdeklődés, nyitottság, mások iránti kíváncsiság. Ha előbbre való a másik ember iránti érdeklődés, mint, hogy „eladd magad”, jól fogjátok magatokat érezni az ismerkedés során.

Változtatnod kell: Ha csupán az első benyomás hatása alatt nyitsz a téged érdeklő férfiak felé, ám akkor teljes erőből csábítasz, akkor kihagyod a valódi ismerkedés lehetőségét.

Wellness Cafe tipp: Ismerkedj, barátkozz! Ha nem vagy görcsös, ügyesebben használod majd nőiséged eszköztárát, többet meg mersz mutatni önmagadból és meglátod, a másik fél is kinyílik majd feléd.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Villámgyors fogyás tablettákkal (x)

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X