Főoldal > PSZICHÉ > Az a bizonyos harmadik – Mit tesz a szerető a kapcsolattal?

Az a bizonyos harmadik – Mit tesz a szerető a kapcsolattal?

boldogságkapcsolatmegcsalásszerető
0

Írta: and

Mindig negatív hatással van a kapcsolatra? Egy szerető felbukkanása mindenképp próbára teszi a kapcsolatot, és a felek érettségén, valamint további tervein múlik, hogy sikerül-e megbeszélniük a problémáikat. A harmadik személye ugyanis olykor csupán erről szól: megfeneklett a kapcsolat és a gondokat a szőnyeg alá söpörték. Kissé hasonlít az öngyilkossági kísérlethez, amikor az egyén így próbálja […]

Mindig negatív hatással van a kapcsolatra?

Egy szerető felbukkanása mindenképp próbára teszi a kapcsolatot, és a felek érettségén, valamint további tervein múlik, hogy sikerül-e megbeszélniük a problémáikat. A harmadik személye ugyanis olykor csupán erről szól: megfeneklett a kapcsolat és a gondokat a szőnyeg alá söpörték. Kissé hasonlít az öngyilkossági kísérlethez, amikor az egyén így próbálja felhívni magára a figyelmet, azt üzenve, hogy baj van.

Amikor még menthető a kapcsolat

Hogy mikor érdemes folytatni? A válasz egyszerű: akkor, ha mindketten akarják. Ha a szerető megjelenését úgy fogjuk fel, mint egy szükséges rossz, akkor még helyre lehet hozni azt, ami elromlott. Viszont ez nem megy némi változtatás és fájdalmas beszélgetések nélkül. Ilyenkor ugyanis véget kell vetni a struccpolitikának, és őszintén el kell mondanunk egymásnak, amit érzünk, ügyelve arra, hogy nyugodt hangnemben, veszekedések és indulatok nélkül tudjuk azt megtenni. Dühösen az ember néha olyanokat is mond, amiket nem gondol komolyan, és az csak olaj a tűzre.

Szakemberek azt szokták ilyen esetekben tanácsolni, hogy a felek töltsenek el egymástól távol egy kis időt, hogy végig tudják gondolni, hogy mit is akarnak. Miután ez megtörtént, üljenek le, és beszéljék át a dolgokat, hogy mi hiányzott a kapcsolatból, és min kéne változtatni.

szereto2.jpg ()Olykor azonban a higgadt kommunikáció nem valósul meg, és megy a sárdobálás. A megcsalt félen ugyanis gyakran felülkerekedik az ego és a sértettség, így nehezen tudatosul benne, hogy ő is hibás, mivel minden kettőn múlik. Amennyiben ezt nem tisztázzák le magukban, akkor bizony nehéz lesz egyenlő félként kezelni a másikat: ilyenkor lesz egy sértő és egy sértett fél. Az előbbi védekezik, az utóbbi támad, ez pedig nem vezet eredményre.

A másik, amin még félre szokott csúszni a békülés, az az utána következő időszak. A számonkérések, az üzenetek ellenőrzése, a nyomozgatás, mind-mind megmérgezheti azt, amit próbálunk helyrehozni. Nem könnyű ekkor megbízni a másikban, de nincs már választás.  Ha erre képtelenek vagyunk, az előbb-utóbb szakításhoz, váláshoz vezethet. Amennyiben megbocsátunk a partnerünknek, kezdjünk tiszta lappal. Ebbe természetesen beletartozik az is, hogy nem hozzuk fel minden veszekedés során a történteket, és húzzuk elő, akár egy adu ászt. Nincs is annál rosszabb, mint a múltbéli sérelmeket felemlegetni, mivel azzal már nem lehet konkrétan mit kezdeni, mivel az a múlt.

Változás jó irányba?

Azonban a szerető szemmel látható változást is eredményezhet. Egyrészt elkezdünk megint hódítandó prédáként tekinteni a párunkra, ami által még vonzóbbá válik a szemünkben – mivel ugyebár a nőkben is megvan a vadászösztön -, másrészt ismét maximálisan odafigyelünk a külsőnkre. Sok asszonyban a megcsalás után felmerül az, hogy lehet, már nem olyan kívánatos a másik számára, mint régebben. Sajnos a hosszú távú kapcsolat során hajlamosak vagyunk elkényelmesedni a külsőnket illetően, mondván, így is, úgy is szeretnek minket. Ez szép és jó, viszont a férfiak vizuális lények, így igenis fontos nekik, milyen csinos és ápolt a párjuk.  Ezért miután megjelenik a konkurencia, újra felkeressük a fodrászt, a kozmetikust, elmegyünk szoláriumba, csakhogy ismét Nőként tekintsen ránk a szeretett férfi. Ez persze igencsak tetszik nekik, hiszen újra visszakapják azt a hölgyet, akit anno megismertek.

Tehát ha már belépett az életünkbe a rettegett harmadik fél, akkor se adjuk fel, mert ha be tudjuk tartani a szabályokat, akkor még mindig győztesként kerülhetünk ki a harcból.

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…

Villámgyors fogyás tablettákkal

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X