Főoldal > PSZICHÉ > Ilyen profilfotóval lehetsz még vonzóbb!

Ilyen profilfotóval lehetsz még vonzóbb!

ismerkedéspárkapcsolatprofil
0

Írta: and

A komoly vagy büszke férfiak és mosolygós nők tetszenek jobban. A cuki fiúk és férfias nők ideje leáldozott! A múlt év végén készült kutatás (British Columbia Egyetem), mely azt vizsgálta, mennyire befolyásolja vonzalmunkat az első benyomás, megfontolandó eredményt hozott. Úgy tűnik, felnőtt korunkra ösztönösen a férfias férfiakat, illetve a nőies nőket – vagyis az ennek […]

A komoly vagy büszke férfiak és mosolygós nők tetszenek jobban.

A cuki fiúk és férfias nők ideje leáldozott!

A múlt év végén készült kutatás (British Columbia Egyetem), mely azt vizsgálta, mennyire befolyásolja vonzalmunkat az első benyomás, megfontolandó eredményt hozott. Úgy tűnik, felnőtt korunkra ösztönösen a férfias férfiakat, illetve a nőies nőket – vagyis az ennek megfelelő érzelemvilágot – részesítjük előnyben, az ellenkező nem képviselői közül.

Az arcunkon kifejeződő érzelem, első benyomásként meghatározza, hogy mennyire találnak minket szexuálisan vonzónak az ellenkező nem tagjai. A közhiedelemmel ellentétben, a férfiak számára a „keep smiling” stratégia nem mindig kifizetődő, ha vonzónak akarnak tűnni az áhított nő szemében. „Komoly nőnek” lenni is kevésbé éri meg, ha hódítani akarsz.

A kutatók többezer észak-amerikai felnőttet kértek meg, hogy ítéljék meg a fotón szereplő ellenkező nemű ember szexuális vonzerejét, mosolygós, büszke és komor, illetve szégyenkezést kifejező arcok alapján.

profil2.jpg ()A nőknek legkevésbé a mosolygós férfiak tetszettek, míg a büszke, dominanciát sugárzó, vagy akár szégyenlős pasikat vonzónak ítélték. A férfi résztvevőknél a mosolygós, boldog nők voltak a befutók, míg a büszke, magabiztos hölgyeket szexuálisan kevésbé találták vonzónak. Mielőtt bárki elkeseredne, a kutatók hangsúlyozták, hogy ők csupán az első benyomás hatását vizsgálták. Arról nem kértek véleményt, vajon barátnak vagy társnak melyik modellt választanák a résztvevők.

Evolúció és ösztönök: az első benyomás kialakítói

Az evolúciós elmélet szerint a nők számára a férfiak büszkesége egyfajta dominanciát, védelmező viselkedést jelenít meg, mely a partner és az utódok megóvásának záloga. A szégyenlősség pedig egyfajta bizalmi szimbólum, miszerint a férfi betartja a társadalmi normákat és képes alkalmazkodni. A férfiak mosolyát a nők a dominancia hiányának, alárendelődésnek értékelhetik, ez pedig nem férfias tulajdonság.

A nők mosolya viszont a férfiak szemében a kedvességet, örömkészséget, szórakoztatást és alárendelődést fejezi ki. Ezért annyira pozitív a megítélése.

Jó hír azonban, hogy az első benyomást a szépség kevésbé befolyásolja, mint korábban hitték.

Wellness Cafe tipp: Ideje profilképet frissíteni, ha tetszeni szeretnél. Hajrá mosolygós lányok és büszke fiúk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X