Főoldal > PSZICHÉ > Csak azért is jó napom van: Tippjeinkkel jól indul a hét!

Csak azért is jó napom van: Tippjeinkkel jól indul a hét!

barátnődugófőnöknappluszmunkareggel
0

Írta: and

Lenyomtad az órát, és elaludtál Tudjuk, hogy furán hangzik, de a legjobb, ha nem kezdesz el kapkodni. Húzd

Lenyomtad az órát, és elaludtál

Tudjuk, hogy furán hangzik, de a legjobb, ha nem kezdesz el kapkodni. Húzd ki a függönyt – a napfény elősegíti a szerotonin-termelést -, és koncentrálj arra, amilyen ebben a pillanatban lenni szeretnél: nyugodt, összeszedett és alapos.

Wellness Cafe tipp: tedd messzebb az ébresztőórát, hogy ne tudd lenyomni!

Dugóba kerültél, miközben késésben vagy

Tudjuk, könnyű mondani, hogy ne húzd fel magad, de ez esetben tényleg ez a megoldás. Mivel a várakozás, a türelmetlenség felgyorsítja a pulzusod és a vérkeringésed, a puffogás még veszélyes is lehet. Inkább mosolyogj, akkor is, ha nem érzed úgy, és kapcsolj be valami jó zenét, vagy ha tömegközlekedsz, olvasd el a reggeli újságot.

A főnököd sürgős pluszmunkát sóz rád

Teljesen oké, ha kiakadsz, az viszont már káros, ha nem tudsz túllépni ezen. A munkát ugyanis mindenképp meg kell csinálni, méghozzá jól, ezért lélegezz mélyeket, és mondd magadnak: „Tudom kezelni a helyzetet, nem veszélynek tekintem, hanem kihívásnak.” És tegyél is úgy!

tea2.jpg ()Délután 2-kor hullafáradt vagy

Zökkenj ki, és jutalmazd meg magad egy kicsit! Egyél mondjuk egy banánt, vagy igyál egy frissítő zöld teát. Ha pedig nincs kéznél snack – ugrálj! Komolyan: a megmerevedett izmok ellazulnak, és ha valami gyerekeset csinálsz, rögtön kevésbé érzed majd borúsnak magad.

A barátnőd lemondja a találkozót

Csalódott vagy és bosszús, de gondold végig: ezer dolog közbejöhetett neki, és valószínűleg nem arról van szó, hogy nem akar látni téged. Ne pörgesd bele magad a vádaskodásba, mert a végére szegény lány nyakába varrod a világ minden bűnét, és nem leszel jobban tőle. Inkább kapj be valami nyugtató nasit: egy falat étcsokit, sovány juhtúrót vagy egy marék mogyorót.

A párod felhív, hogy ugorj be helyette a boltba, mikor alig várod, hogy hazaérj

„Ennyit se lehet rábízni??” Ez az első gondolatod, ugye? Jogos, viszont számodra itt a jó alkalom, hogy szentté avassanak. Viccen kívül: másokat boldoggá tenni köztudottan egészségmegőrző hatású, nem is beszélve arról, milyen jót tesz a lelkednek. Nincs is olyan messze az a bolt, igaz?

Dühös e-mailt kapsz egy kollégától, hogy elszúrtál valamit

Azt, hogy igaza van-e, ráérsz kinyomozni, előbb nyugodj meg. Semmiképp ne válaszolj indulatból, inkább állj fel kicsit, járkálj körbe az irodában, és relaxálj néhány percig. Nem csupán megnyugszol, mire visszatérsz a levélhez, de tiszta fejjel könnyebben át is látod a szituációt.

Hazaérve látod, hogy a kutyusod megint nem tudta kivárni a sétát

Nem jó ötlet számon kérni a bűnöst, hiszen órákkal később úgysem érti, mit vétett. Inkább kapcsold be a géped, és nézegess rajta természetben készült fotókat (nyugtató hatással bírnak és szép gondolatokat, emlékeket hoznak elő), vagy menj ki a szabadba, szívj egy kis friss levegőt! A kutyival pedig békülj ki, kettesen élvezetesebb a séta.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X