Főoldal > PSZICHÉ > 5 egészséges tipp, hogy leküzdhesd a stresszt

5 egészséges tipp, hogy leküzdhesd a stresszt

stressz
0

Írta: and

Idegességedben befalnál egy egész zacskó chipset? Ehelyett: csipegess el egy maréknyi mandulát. Ugyan&uacute

Idegességedben befalnál egy egész zacskó chipset?

Ehelyett: csipegess el egy maréknyi mandulát. Ugyanúgy nasi, mint a chips, és ráadásul a mandula tele van omega 3-zsírsavval, ami sikerrel veszi fel a harcot a stresszhormonok – pl. a cortisol – túltengése ellen. További tippek: zabkása vagy zabkeksz (fellendíti az agyserkentő szerotonin termelődését), narancs (a C-vitamin csökkenti a stresszhormonok szintjét).

Egymás után hajtod le az engergiaitalokat?

Ehelyett: Pihenj egy kicsit! Azon túl, hogy kimutatták, az energiaitalok rengeteg káros anyagot tartalmaznak (van köztük olyan, amiben hétszer annyi koffein van, mint egy csésze kávéban!), még drágák is. 20 perc bóbiskolás pont elég ahhoz, hogy a stresszhormonok visszahúzódjanak, és egészséges szintre kerüljenek a szervezetedben. Ebédszünetben dőlj le egy kicsit, vagy menj ki egy parkba, és üldögélj csukott szemmel a napon.

alvas2.jpg ()Legszívesebben behúznál egyet az egyik munkatársadnak?

Ehelyett: Mivel nem szeretnénk, ha holnaptól az álláskeresési tippeket kellene böngészned a Wellness helyett, keep calm! Igyál meg egy-két pohár multivitaminos dzsúszt, vagy kapj be egy multivitamin-tablettát. A türelmetlenség és a zaklatottság veszélyezteti a legfontosabb energiaforrásaidat, pl. a cinket, a rézt és a kálciumot, ezért szinten kell tartanod őket.

Amint hazaértél, azonnal kidőlnél a kanapén?

Ehelyett: Bármilyen lehetetlennek is tűnik, hogy egy hosszú munkanap után akár a lábadat is kitedd otthonról, most ezt javasoljuk. Találkozz a barátaiddal, vagy vacsizzatok a szerelmeddel házon kívül! A társas kapcsolatok köztudottan stresszoldók, míg otthon csak magadban puffognál tovább.

Ha egy perc szabadidőd van, azonnal a távirányító után nyúlsz?

Ehelyett: Nem biztos, hogy az ötvenedik gyilkosos-helyszínelős sorozat oldani fogja benned a stresszt, szóval inkább tölts el 15 percet teljes csendben. Az agyad sokkal jobban ki tudja pihenni magát, hiszen ez idő alatt nem kell kiszűrnie a zavaró hangokat.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X