Főoldal > PSZICHÉ > Így húzz hasznot a féltékenységből!

Így húzz hasznot a féltékenységből!

féltékenységférfipárkapcsolat
0

Írta: and

Pedig ha mindketten jól figyeltek, számos dologra rájöhettek általa. Az árulkodó pirulás Ha

Pedig ha mindketten jól figyeltek, számos dologra rájöhettek általa.

Az árulkodó pirulás

Ha kigyullad az arcod, amikor egy másik nővel látod flörtölni, az egyértelmű jelzés a párod felé: készen vagy arra, hogy a kapcsolatotok következő szintjére lépjetek. És különben is, a pirosló arcocska Hófehérke óta a legtutibb pasibűvölő trükkök egyike…

Ő a megfelelő pasi?

Amikor féltékeny vagy, ahelyett, hogy annyit mondana: „Ne haragudj, ha megbántottalak azzal, ahogy viselkedtem”, csak foghegyről odaveti: „Ne légy nevetséges!” – nos, akkor több nem is kell ahhoz, hogy tudd: a srác nem az a megértő, jó fej pasi, akinek hitted.

Tartsátok életben a tüzet!

Ha egy pár régóta van együtt, már nehéz a másikat rózsaszín szemüvegen keresztül látni, ami sokszor a szexuális élet lanyhulásához vezet. Ilyenkor egy kis féltékenység felkavarhatja az állóvizet: ha újra képesek vagytok egymást szexinek és kívánatosnak látni a harmadik fél szemén keresztül, gyorsan visszatérhet a tűz a kapcsolatba…és a hálószobába is!

feltekeny2.jpg ()Miért vagyunk féltékenyek?

1. Azért, mert nők vagyunk

Bizony, ez már így marad: amikor a kedvesünket mással látjuk, azonnal az fordul meg a fejünkben, hogy biztosan épp most lesz szerelmes abba a másik nőbe. Tévedés: ha valamennyire érdeklődik is iránta, az szinte mindig pusztán szexuális természetű, és a vadászösztönének tudható be. Az ilyen csoda pedig még három napig se tart…maximum néhány óráig.

2. A kötődés miatt

Egy kapcsolatban mindig az a fél a féltékenyebb, aki jobban igényli a kötődés külső megnyilvánulásait. Mert azt te sem gondolhatod komolyan, hogy attól, hogy a szerelmed szóba áll egy másik nővel, neadjisten, vonzónak találja, a ti köteléketek lazulna meg? Ha mégis így véled, fusd át még egyszer a „Tartsátok életben a tüzet!”-részt…

Ha te vagy féltékeny

Maradj laza

„Bízzunk Istenben, de tartsuk szárazon a puskaport”, mondta Cromwell, és mi sem tudunk okosabb tanácsot adni. Ha rosszul érint egy szituáció, ne „lőj” azonnal, inkább várd meg, míg kicsit lehiggadsz. Ha nyugodtan adod elő neki, mi bánt, ő is megértőbb lesz.

Ismerd az Achilles-sarkad

Sok felesleges feszültségtől kíméled meg magad, ha tudod, hol vannak a fájó pontjaid. Kiakadsz a szerelmed Facebook-fotóitól, amin az exével pózol? Egyszerűen tiltsátok le egymás hozzáférését a bántó képekhez. Ez nem struccpolitika, hanem okos előrelátás, hiszen ha van okod aggodalomra, arra fotók nélkül is hamar rájössz, egyébként meg miért kínoznád magad?

Ha ő féltékeny

Poénkodj

A párod villámló szemekkel nézi, ahogy egy másik sráccal beszélgetsz? Amikor visszamész hozzá, nevess rá, és mondd ezt: „Na, el is aludnék öt perc után, ha randiznom kellene ezzel a fazonnal”, vagy: „Jézusom, de ronda fogai voltak!” Ha laza maradsz, és még meg is nevetteted, ő sem stresszel rá az ilyen helyzetekre.

Ne tagadd

Ha meglátja, ahogy végigmérsz egy srácot az utcán, ne próbáld beadni neki, hogy csak a kirakatot bámultad. Inkább mondd: „Ha nő lennél, neked bejönne ez a típus? Szerintem egy kicsit ványadt volt.” Így őt is bevonod a dologba, majd rögtön kritikát is megfogalmazol, és nem sérül az önbizalma.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X