Főoldal > PSZICHÉ > Ő az Igazi? Így állapítsd meg!

Ő az Igazi? Így állapítsd meg!

párkapcsolatszerelem
0

Írta: and

A párod a koszos zoknit a padlón hagyja, de legalább kinyitja előtted az ajtót? Ha belekezdesz egy kapcsolatba, a j&oacute

A párod a koszos zoknit a padlón hagyja, de legalább kinyitja előtted az ajtót? Ha belekezdesz egy kapcsolatba, a jó mellett a rosszat is megkapod vele. Amikor még csak randizgatsz valakivel, aki akár az Igazi is lehetne, hogyan állapíthatod meg, hogy ő az, akivel leélnéd az egész életed?

1. A lovag teszt

A lovagiasság nem veszett ki. Az olyan gesztusok, mint amikor a férfiak kinyitják előtted az ajtót, vagy felajánlják a saját adagjukat egy étteremben – mind arra utalnak, hogy jól bánnak és törődnek veled. Ebben az esetben a tettek többet érnek bármely szónál.

2. A barátság próba

Egy harmonikus kapcsolathoz az erős testi és lelki kapcsolat egyaránt elengedhetetlen.  Tedd fel magadnak a kérdést: akkor is szeretnél ezzel az emberrel sok időt együtt tölteni, ha nem vonzódnál hozzá szexuálisan? Mindenképpen nézz az izmos test és a csábos mosoly mögé. Az attraktív külső ugyanis idővel elhalványul, a rossz természet viszont örökre megmarad. Ha csak órákig beszélgetsz vele, jól érzitek magatokat? A legjobb kapcsolatok abból születnek, ha a párok egyben legjobb barátok is.

igazi2.jpg ()3. A pénz teszt

Nem meglepő, hogy a statisztikák kimutatták, hogy a pénz miatt kialakuló veszekedések már sok házasságnak vetettek véget. Érdemes ezért tisztázni a komolyabb elköteleződés előtt, mire költöd a pénzed, ő mire költi a sajátját, és ezek miben különböznek. Így hamar kiderül, ki költekezik, és ki az, aki megtakarít. A pénzügyi felelőtlenség élethosszig tartó stresszt és nélkülözést is okozhat. Ha a párod szereti elverni a pénzt, vagy mondjuk szerencsejáték-függő, és te biztos anyagi hátteret szeretnél, a kapcsolatotok nem fog működni.

4. A családi értékek felmérése

Ugyanannyi gyereket szeretnétek, vagy egyáltalán szeretnétek családot? A párod szeretné, hogy a katolikus helyett áttérj a zsidó hitre? A vallás, az együttélés szabályai, a szexualitás és a gyerekkérdés terén is rendkívül fontos, hogy azonos alapvető értékeket és nézeteket valljatok, ha végül elköteleződésre kerül a sor. Rengeteg konfliktus ugyanis egy kapcsolaton belül az eltérő értékrendszerből ered, ezért érdemes ezt jó előre tisztázni.

5. A „Titanic” szerelmi próba

Képzeld el a jól ismert forgatókönyvet: a hajó elmerül és te a vízben vagy, nemsokára megfagysz. Vajon ő neked adná azt a darab fát, hogy megmentse az életedet? Talán túlzásnak érzed, de a „Titanic szerelemre” igenis szükség van ahhoz, hogy fenntarts egy kapcsolatot egy egész életen át. Ha a párod annyira szeret, hogy te vagy az egyetlen, amivel foglalkozik, ez csak azt bizonyítja, hogy prioritást élvezel az életében.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X