Főoldal > PSZICHÉ > Csak a szerelem és más semmi?

Csak a szerelem és más semmi?

szerelemszex
0

Írta:

Meddig mehet ez így? Lehet plátói a holtomiglan-holtodiglan? Barátságszindróma „Végre megtal&

Meddig mehet ez így? Lehet plátói a holtomiglan-holtodiglan?

Barátságszindróma

„Végre megtaláltam azt, akire mindig is vártam! Jóképű, okos, szuper a humora – lelkendezik Anita (26), aki már két éve alkot egy párt Csabával (28). – Az első hónapokban tombolt bennünk a szenvedély, de ma már inkább a szeretet jellemzi a kapcsolatunkat, a szex pedig kezd kikopni belőle. Sokat poénkodunk, utazgatunk, ugyanazokat a filmeket és zenéket szeretjük, gyakran járunk bulizni, de már hónapok óta nem feküdtünk le egymással, pedig minden oké közöttünk. Ennek ellenére eszembe se jut, hogy másik pasi után nézzek.”

A szakértő szerint: „Anitáék kapcsolata inkább barátság, mint szerelem, a hasonló életfelfogás, a közös élmények tartják őket össze – mondja Geist Klára szexuálpszichológus. – Szerencsések, mert a szexuális igényeik nagyjából összhangban vannak: mindketten kevéssel is beérik, egyikük sem szenved a hiányától, a szerelmeskedés helyét pedig a közös hobbik vették át. Gondot az okozna, ha egyikük temperamentumosabb, a szex iránt érdeklődőbb lenne, mert akkor garantált lenne a szenvedés – vagy azért, mert kevés az együttlét, vagy azért, mert túl gyakori.”

Van esélyük? Ha a szexuális igényeik továbbra is összepasszolnak, akkor hosszú távon is boldogok lehetnek együtt.

Extra tipp: Ha te is hasonló cipőben jársz, iktass be minél több olyan programot, ahol fontos a testi érintkezés, mert ez közelebb hozhat bennetek egymáshoz. Jöhet egy salsa- vagy társastánctanfolyam, de tuti időtöltés egymás masszírozása is.

szex2.jpg ()Ha a karrier ára a szex

Zita (28) és Dávid (29) szerelme már több mint hat éve tart, de a szexuális életük totális mélypontonra jutott. „Nagyon pörgősek a mindennapjaink, ezért mire mindketten hazaesünk, hullafáradtak vagyunk – mondja Zita, aki egy reklámcég marketingese. – Nem csoda, ha az ágyról már csak az alvás jut az eszünkbe. Dávid középvezető egy multinál, rengeteget dolgozik, sokszor hétvégén is. Én is sokat túlórázom. Mindig azzal nyugtatjuk magunkat, hogy ez most egy húzós időszak, amit túl kell élni valahogy a karrierünk érdekében. Csak az a gond, hogy ez már több mint egy éve tart. Már arra sem emlékszem, mikor hiányzott úgy igazán a szex, pedig régebben gyakran egymásnak estünk. Jól megvagyunk, jó vele lenni, hozzábújni, de a szerelmeskedésre egyszerűen nem marad energiánk.”

A szakértő szerint: „Tartós párkapcsolatban a kezdeti szenvedély után a szexben beáll egy ritmus – állítja a szexuálpszichológus. – Szerencsés esetben kialakul a mindkettőjüknek megfelelő gyakoriság, kiismerik a vágykeltő trükköket, az örömszerzés praktikáit. Zitáéknál jól működött ez a szakasz, viszont az élethelyzetük változása rányomta a bélyegét a szexuális életükre. Egy szoros érzelmeken alapuló kapcsolatba ez még belefér, előfordulhatnak akár egy-másfél éves időszakok is, amikor csökken a vágy, vagy átmenetileg meg is szűnik.”

A cikk folytatását elolvashatod a novemberi Maxima magazinban!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X