Főoldal > PSZICHÉ > Gyorssegély nőknek: Így védd meg magad az utcán!

Gyorssegély nőknek: Így védd meg magad az utcán!

biztonságönvédelem
0

Írta: and

A személyes biztonságod a döntéseidtől és a körülményektől függ. Míg az utóbbit

A személyes biztonságod a döntéseidtől és a körülményektől függ. Míg az utóbbit nem lehet mindig kiszámítani, a döntéseid csak rajtad múlnak. Szükséged van egy teljes körű védekezési stratégiára, amit be tudsz iktatni a mindennapjaidba. A tudás ugyanis hatalom. Mindenképpen magabiztosabb leszel, ha egy önvédelmi tanfolyamon elsajátítod a megfelelő védekezési technikákat. Emellett pedig érdemes a támadás lehetőségét a minimumra redukálni. A Wellness Cafe ehhez ad most tippeket.

1. Csak okosan: maradj éber és legyél felkészült

Figyeld meg alaposan a környezetedet. Ne legyél paranoiás, csupán egészségesen éber. A bűnözők előzetesen mindig kiválasztják az áldozatukat. Olyan embert keresnek, aki zavart, elkerüli a szemkontaktust, látszik rajta, hogy gyenge, és jól láthatóak az értéktárgyai. Bár sosem a kiszemelt a hibás, ha erőszakos bűncselekmény áldozata lesz, csökkenthető a kockázat, ha éber és határozott vagy. Játssz le fejben “mi lenne, ha”- forgatókönyveket. Nézz körül, és gondolj arra, mit tennél, ha valaki követne téged, és győződj meg arról, hogy lennének terveid a kiútra. Tartsd a telefonod a kezed ügyében, vesd át magadon a táskádat egy hosszú pánt segítségével, hogy a kezeid szabadok legyenek, vedd elő a kocsikulcsot, mielőtt az autóhoz érnél, és mindig tarts magadnál lapos talpú cipőt, hogy ne magas sarkúban kelljen futnod, ha véletlenül úgy adódik.

utca2.jpg ()2. Első a biztonság

Az egyik legjobb, és mégis a leginkább figyelmen kívül hagyott önvédelmi stratégia, ha mindig a közelében tartózkodsz azoknak az embereknek, akik képesek téged megvédeni (biztonsági őrök, rendőrök, kidobók). Ha megérkezel valahova, mindig köszönj nekik és mosolyogj rájuk, ugyanis így jó eséllyel emlékezni fognak rád, és nagyobb valószínűséggel követik nyomon, mi történik veled. A szórakozóhelyeken a leggyakoribb hiba, amit a nők elkövethetnek, ha idegen férfiaktól fogadnak el italt, vagy azt felügyelet nélkül hagyják.

3. Számíts a barátaidra

A barátnők nem csak arra jók, hogy szóljanak, ha elmosódott a sminked, vagy ha egy jóképű férfi folyamatosan néz. A barátaid segíthetnek megvédeni a bajtól. Ha mindig tudják hol vagy, pontosan mikorra érsz oda a megbeszélt találkozóra, és milyen útvonalon érkezel, akkor azzal is tisztában lesznek, ha el kell elkezdeniük aggódniuk érted.

4. Legyél határozott, és tartsd a kezedben az irányítást

Sugározz önbizalmat, erőt és energiát. Ez rendkívül fontos, nemcsak egy esetleges önvédelmi helyzetben, hanem az életben is. Ha valami történik, gyorsan kell reagálnod, mit fogsz tenni. Gondold át a fejben már előre lejátszott szituációt, majd cselekedj gyorsan és határozottan. Ne feledd: a bűnözők általában könnyű prédát keresnek, éppen ezért elkerülik a magabiztosan járó, nyugodtnak tűnő, szemkontaktust kereső embereket.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X