Főoldal > PSZICHÉ > „Valaki útra vált belőlünk” – Tippek szakítás utánra

„Valaki útra vált belőlünk” – Tippek szakítás utánra

párkapcsolatszakítás
0

Írta: and

Igen, biztos voltál már te is az egyik és a másik oldalon is, épp ezért pontosan tudod, hogy bár nem

Igen, biztos voltál már te is az egyik és a másik oldalon is, épp ezért pontosan tudod, hogy bár nem könnyű egyik félnek sem, a legnehezebb dolga mégis annak van, akit otthagynak. Aki ugyanis elmegy, az már régóta tervezi ezt a lépést, azzal szemben, akit általában hideg zuhanyként ér a „vége” szó. Az elhagyott számára aztán ilyenkor jönnek a magány legmélyebb bugyraiban töltött, kilátástalannak tűnő hétköznapok, amiből igen nehéz kijönni, de nem lehetetlen. Ebben igyekszünk segíteni pár ötlettel.  

Mit tegyünk szakítás után?

1. Egyszerű volna azt mondani, hogy lépj tovább, és éld az életed, de lássuk be, egy tartós kapcsolatot követően ez a legtöbbünknek nem megy. Amíg tehát te magad úgy érzed, hogy ebből még újra lehet valami, addig ne dobd sutba az együtt töltött boldog órákat, hanem próbálj meg megtenni mindent a békülésért. Ám azért azt jó, ha mindig szem előtt tarod, hogy volt párod, akiből éppen leendőt szeretnél faragni, nem mindig ugyanazt szeretné, mint te.   

2. Ennél rosszabb variáció az, ha végleges kenyértörésre került sor. Akkor tényleg tovább kell lépni, és újra kell kezdeni. Ebben az esetben az első legfontosabb lépés, hogy végig gondold, mi vezetett a szakításhoz. Sajnos általános tapasztalat, hogy bizony mindig rájövünk, hogy lett volna mit másképp csinálni. Ha tehát úgy döntünk, hogy van min javítani, ne habozzunk, tegyük meg! Akár listát is készíthetünk a változtatásra váró dolgainkról. Ugyanakkor, ha folyamatosan célokat tűzünk ki magunk elé, akkor biztos, hogy nem lesz rossz kedvünk, és még teszünk is saját magunkért.

szakitas2.jpg ()3. Kössük le felszabaduló vegyértékeinket. Minden nap sportoljunk, vagy legalább mozduljunk ki egy-egy sétára a négy fal közül, próbáljunk ki új dolgokat. Ezzel eltereljük a figyelmünket a lehangoló gondolatainkról, míg mozgás közben boldogító hormonokat szabadítunk föl. Ettől aztán jobban érezzük magunkat, és ráadásul az alakunk is pozitív irányba formálódik, ami növelheti lehetőségeinket a szinglik piacán.

4. A mozgás mellett figyeljünk oda az egészséges táplálkozásra is. Ragadjunk fakanalat, és főzzünk akár egy főre is, hiszen ennél jobb kísérletezési időszakunk soha nem lesz a konyhában. Ezzel nemcsak javul főzőtudományunk, ami egy új partner megjelenésekor jól jöhet, de lehetőséget ad arra is, hogy szintén elvonjuk a figyelmünket a múltról.  

5. Ilyenkor van itt az ideje a nagy otthoni rendrakásoknak, a ruhatár felújításának is. Átnézve a ruhatárunkat, lehet, hogy rádöbbenünk arra, hogy az utóbbi időben kissé sablonosan kezdtünk öltözködni, talán el is hanyagoltuk magunkat. Legyen vége az unalomnak, vásároljunk színes ruhákat, kiegészítőket. Ez, amellett, hogy időmilliomosként időtöltésnek sem rossz, szintén növeli esélyeinket a társkeresők csapatában. 

6. A párkapcsolat miatt kissé elhanyagolt barátainkra is többet figyelhetünk. Találkozzunk, beszélgessünk egy pizza vagy egy kávé mellett akár hétköznap is. Ilyenkor jól esik kibeszélni magunkból a fájdalmad, nem vagyunk egyedül, és ki tudja, lehet, hogy így újabb emberekkel is megismerkedhetünk.

7. A hétvégi közös buli a barátokkal csaknem kötelező! Persze nem azért, hogy már az első magányosan eltöltött hétvégén párt keressünk magunknak, bár, ha akarjuk, akár ezt is tehetjük, hisz egy kis flört sosem árt, de a lényeg, hogy kikapcsoljuk az agyunkat és átadjuk magukat a szórakozásnak.

Mit az, amit semmiképp se tegyünk szakítás után?

1. Ne találkozzunk az ex-ünkkel, pláne, ha ő sem akarja, tehát ameddig csak bírjuk, kerüljük a volt partnerünket! Lássuk be, nehéz végleg elszakadni attól, akit mi még annyira szeretünk, hogy akár naponta találkoznánk vele a barátság álcája mögé bújva, vagy épp nyomon követjük a Facebookon a hétköznapjait. Így részesei vagyunk mindennapjainak, annak, hogy kikkel ismerkedett meg szakításunk óta. Erre biztos nincs szükségünk, ezért lehetőség szerint rejtsük el, vagy egyenesen töröljük őt a közösségi oldalunk ismerősei közül.

2. Ne támadjuk volt barátunkat! Ezzel úgysem változik a helyzet, viszont így megőrizhetjük méltóságunkat.

3. Ne üljünk otthon, a négy fal között búslakodva Töltsük ki mindig valamilyen tevékenységgel a szabadidőnket, hogy ne legyen időnk sorsunkon morfondírozni.

4. Kerüljük az önsajnálatot! Ne szánakozzunk állapotunkon – egyrészt ezzel nem változik semmi, sőt könnyen “megtalál” a depresszió, a barátaink pedig egy idő után eltávolodhatnak tőlünk folyamatos panaszkodásunk miatt. Jusson eszünkbe inkább a régi mondás: „Amibe nem halunk bele, az megerősít!”


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X