Főoldal > PSZICHÉ > Így beszélj a pároddal – kommunikációs gyorstalpaló nőknek

Így beszélj a pároddal – kommunikációs gyorstalpaló nőknek

kommunikációpárkapcsolat
0

Írta: and

Légy a legjobb haverja Persze ezt nem úgy gondoljuk, hogy nézzétek együtt a foci EB-t, miközben legurítj&

Légy a legjobb haverja

Persze ezt nem úgy gondoljuk, hogy nézzétek együtt a foci EB-t, miközben legurítjátok egy komlóültetvény féléves termését, inkább próbálj az ő agyával gondolkodni. Vita esetén, bármennyire is önzetlen valaki, nagyon is hajlamosak vagyunk kimozdíthatatlanul beleragadni a saját fejünkbe, és tudomást sem venni a másik lehetséges igazáról. Sajnos semmi sem dühít úgy egy pasit, mint ez. Szóval térj gyorsan a lényegre, néhány rövid mondatban foglald össze, ami bánt téged, közben pedig próbálj nagyon-nagyon nyitott maradni, és fogadd el az ő álláspontját is.

Érintsd meg

Bizony, ami máskor fontos, az vita esetén egyenesen nélkülözhetetlen: miközben beszélsz, simogasd finoman a kézfejét vagy a karját, miközben teljes testtel felé fordulsz. A lábaidat ne keresztezd, hanem enyhén nyisd szét, ezzel jelzed, hogy a megoldást keresed. Az érintéseid és a testtartásod így azt fogja sugallni: tudom, hogy most gond van, de rendbe fog jönni, nekem bármit elmondhatsz!

Az igazi támasz

Nem csak neked van szükséged támogatásra: egy férfi, főleg, hogyha krízishelyzetbe kerül, talán még jobban igényli, hogy legyen mögötte egy valódi támasz. Gondold csak el, neki egész nap, minden helyzetben azt kell bizonyítania a világ számára, hogy mennyire kemény és állhatatos, a kudarcok nem törik meg, a nehézségek nem bizonytalanítják el. Légy te az, aki mellett megpihenhet érzelmileg is, dicsérd, bátorítsd, és mindig éreztesd vele, mennyire büszke vagy rá!

komm2.jpg ()Nevess vele

Régóta tudjuk, hogy egy pasit a gyomrán kívül a legjobban a humorán keresztül lehet megfogni. Ami persze nem csupán azt jelenti, hogy amikor viccet mesél, nevess, hanem hogy igazán tudd értékelni a humorát, még akkor is, ha esetleg olykor a te rovásodra megy. Persze bántani semmiképp ne engedd magad, de a férfiak humorának sokszor van egy keményebb oldala, amikor akár azt is kifigurázzák, aki velük nevet, anélkül, hogy rosszat akarnának vele. Ilyenkor ne durczizz be csak azért, mert sérti a női hiúságodat, inkább légy vagány, nevess, és add vissza a kölcsönt!

Ne félj kérni

Bármennyire szeretnénk, a férfiak sajnos még a XXI. században sem értenek a bús sóhajokból, a bánatos tekintetből vagy a konok hallgatásból. Szóval bátran nyisd ki a szád, és fogalmazd meg konkrétan, mit szeretnél, mert akár hiszed, akár nem, kiderülhet, hogy már egy órája vitáztok valamin, és neki tényleg fogalma sincs, miért kaptad fel a vizet. Ne érzékenykedj amiatt, hogy nem találja ki a gondolataidat: ez már csak így van férfi és nő között, fogadjuk el, és próbáljuk belőle kihozni a legjobbat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X