Főoldal > PSZICHÉ > Szexi sztorik – Nem csak csajoknak!

Szexi sztorik – Nem csak csajoknak!

pornószerelemszex
0

Írta:

Exkluzív interjúnkban a világ legnépszerűbb női pornórendezője, a svéd Erika Lust meséli el, milyet v

Exkluzív interjúnkban a világ legnépszerűbb női pornórendezője, a svéd Erika Lust meséli el, milyet válassz, hogy tényleg szexi hangulatba hozd magatokat.

Persze nem akarunk álszentek lenni, hiszen a pasiknak készült standard pornófilmek közt is van, amely a mi érzékszerveinket is felforrósítja. De a jövő mégis a kifejezetten nők számára, finomabb hangulatban forgatott szexfilmekben van… Bár közel harminc éve ismert az erotikus filmiparban a nőknek szánt szexuális tartalom, jelenleg az összes leforgatott pornófilm alig 5 százalékát teszi ki. Mostanra azonban egyre több rendező(nő) véli úgy, hogy ideje lenne a trendváltásnak, és szorgalmazzák az olyan filmek gyártását, amelyeket a lányok nem megalázónak vagy kellemetlennek látnak, hanem maximálisan tudják élvezni. Ráadásul, amióta nem kell a szexshopokban pirulva sorban állni az „élvezetért”, vagyis neten is elérhetőek nők számára is izgalmas pillanatokat nyújtó erotikus tartalmak, mérhetően megnőtt azok száma, akik szívesen néznek ilyesmit a párjukkal. Mégis, még nem találtál olyan filmet, amely igazán fel tudna izgatni? Nézz meg egyet Erika Lust svéd rendezőnő alkotási közül! Megkértük, mesélje el ő maga, milyen pornót forgat egy nő nőknek.

Maxima: Szerinted mi a különbség a férfiak és a nők számára készült filmek között?

Erika Lust: Az én filmjeim nagyban eltérnek a mainstream pornófilmektől, amelyek hagyományosan a férfiakat célozzák. Azok a filmek általában sztereotípiákra és valószerűtlen karakterekre épülnek, a tartalom pedig többnyire hiányzik belőlük. A film nagy részét a többnyire erőteljes, szinte gépies mozgások (vagy lökések), személytelen pozitúrák alkotják, miközben a szenvedély meglétét, vagy épp a nő örömét semmi nem érzékelteti. Számomra, és azt hiszem, talán a legtöbb nő számára is abszolút semmi erotika nincs az ilyen filmekben. Ezekben a szexjelenetekben ugyanis a valódi vágyaknak egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés szerep jut. Ez az, amit én megpróbálok behozni a filmjeimbe, ez jelenti az igazi különbséget. A világítás, a kellékek, a szereplők, a cselekmény, a forgatókönyv, a zene, a szettek – ezek mind nagyon fontosak, hiszen ezek képesek igazán elrepíteni a fantázia világába, legalábbis minket, nőket. Sokkal könnyebb ellazulni, ha ezek megalapozzák a kellemes élményt, mint amikor pusztán két teljesen ismeretlen embert kell bámulnod, akár egy üres szobában. Úgy tűnik, ez lehet a kulcs a nők számára, hogy elmélyedjenek a filmekben, átadják magukat saját vágyaiknak, vagy épp új ábrándokat kreáljanak.

porno2.jpg ()Maxima: Szerinted tényleg ekkora szükség van erre?

E. L.: A nők is szexuális lények, akár csak a férfiak, így ők is megérdemlik ugyanazokat a kiváltságokat – például hogy a pornó a változatos szexuális életük izgató, inspiráló eleme legyen. Nagyon sok nőt zavar a hagyományos pornófilmekre jellemző lélektelenség, ezért fontos, hogy olyanokat is készítsünk, amelyek az ő szexualitásukra és vágyaikra összpontosítanak.

Maxima: Mi az, ami egy nő számára vonzóvá teszi a filmjeidet?

E. L.: E-mailben és a a honlapomon kommentek formájában is sok visszajelzést kapok. A nők általában a filmjeim esztétikusságát dicsérik, emellett arról írnak, hogy a szex mellett megtalálják mindazt, ami egy szexuális kapcsolathoz hozzátartozik. Mert bár a mainstream pornó hajlamos a szexet pusztán gépies aktusként ábrázolni, a való életben ez csak nagyon ritkán van így. Azt hiszem, a realizmus és az érzékiség együtt lehet igazán vonzó.

Maxima: Miért éppen ezt a szakmát választottad?

E. L.: Ahogyan a legtöbb független filmkészítőnek, úgy eleinte nekem sem volt határozott elképzelésem arról, mivel fogok foglalkozni – egész egyszerűen egy olyan projektet szerettem volna csinálni, ami számomra értékkel bír. Az egyetemen feminizmust hallgattam, és Linda Williams proffesszor munkásságát tanulmányozva jöttem rá arra, miként lehetne a pornót olyan eszközzé tenni, amely a nők esélyegyenlőségének szempontjából kulcsfontosságú lehet. A rendezői kurzus elvégzését követően arra a döntésre jutottam, hogy magam veszem kézbe a dolgokat. Nem várok másra, hogy megcsinálja azt a pornót, amit látni szeretnék. Fontos volt számomra, és persze mind a mai napig fontos, hogy a filmek mély, intim együttlétekről szóljanak.

Maxima: Mi alapján választod ki a színészeket?

E. L.: A legtöbb válogatás során interjúkat is készítünk, számomra ugyanis fontos a helyes hozzáállás. Ha például az illető szexorientált, szakmabeli, szereti a munkáját és valóban velem szeretne dolgozni, az az alkotás szempontjából rendkívül előnyös lehet.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Maxima magazinban!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X