Főoldal > PSZICHÉ > Turbózd fel a hatodik érzékedet!

Turbózd fel a hatodik érzékedet!

érzékintuíció
0

Írta:

Hívhatod belső hangnak, intuíciónak vagy szimplán csak női megérzésnek, a lényeg: ez pont olyan k&

Hívhatod belső hangnak, intuíciónak vagy szimplán csak női megérzésnek, a lényeg: ez pont olyan képesség, mint a látás, a hallás, a szaglás, vagy a tapintás. Igaz, kevésbé kézzelfogható, de pont ezért olyan izgalmas! Gondolj csak bele, hányszor esett már meg, hogy bevillant egy régi barátnőd képe és pár óra múlva pont vele futottál össze! Igen, az intuíció általában váratlanul csap le rád, de mindig a kellő pillanatban és sokszor köszönőviszonyban sincs azzal, ami logikus lenne. Utólag viszont rádöbbensz, hogy tényleg működött, és milyen jó lett volna, ha hallgatsz rá… Ha tehát fejlett a belső hangod, igazi kincs van a kezedben, mert az életed minden területén segítségedre lehet – apróságokban és sorsdöntő kérdésekben is.

Tréning 4 lépésben

Első lépés: Lassulj le! Ha gyakran irányítod befelé a figyelmedet, automatikusan edződnek a megérzéseid is. Próbáld ki, hogy kikapcsolsz minden kütyüt, és te is elcsendesedsz. Koncentrálj a légzésedre, és az esetleges zavaró gondolataidat engedd el. Amikor már totális nyugiban vagy, fókuszálj arra kérdésre, ami a legjobban érdekel. Ezután nagyon figyelj arra, ami először „bevillan”, ez lehet egy kép, benyomás, vagy erős érzés – ez visz majd közelebb a megoldáshoz.

Második lépés: Keresd az örömöket! Ez a trükk nemcsak hangulatfokozásnak tuti, az intuíciós képességedet előcsalogatja. Ugyanis, ha eleve pozitívra kapcsolsz és harmonikus vagy, a hatodik érzéked is nagyobb eséllyel lép működésbe. Tehát elő a rejtett tartalékokkal, és próbálj meg gyakran örülni, őszintén, tiszta szívből. Mondj stopot a jövőd miatti paráknak, és a múlton se kattogj! Annyi mindennek lehet örülni a jelenben: egy finom sütinek, kedves posztnak a közösségi oldalon, vagy épp a vadiúj testápolód isteni illatának.

erzek2.jpg ()Harmadik lépés: Legyél spontán! Válassz ki egy olyan napi rutinfeladatot, amit idáig mindig precízen elterveztél, és próbáld ki, milyen, amikor a megérzéseid irányításával csinálod. Például ha este mindig kitaláltad, másnap mit veszel fel, ezentúl halaszd a döntést reggelre, és a belső hangra hagyatkozva válaszd ki az aznapi összeállítást. Egy idő után észre fogod venni, hogy sokkal ütősebb ruhakombinációkban dobod be így magad, mint korábban. 

Negyedik lépés: Játssz! A hétköznapi rutinfeladatok elsősorban a bal agyféltekédet dolgoztatják meg, viszont az intuícióért a jobb agyfélteke felelős, ezért érdemes azt felpiszkálni. Ebben segít minden, ami kreatív tevékenység, de jöhet a társasjáték és a kártyázás is.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Maxima magazinban!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X