Főoldal > PSZICHÉ > Így derülj jókedvre 2 perc alatt!

Így derülj jókedvre 2 perc alatt!

kapcsolatstresszvidámság
0

Írta: and

Az egyik legismertebb közösségi oldal, a Facebook ugyanolyan eszköz, mint a telefon vagy az internet. Így aztán

Az egyik legismertebb közösségi oldal, a Facebook ugyanolyan eszköz, mint a telefon vagy az internet. Így aztán rajtad múlik, hogy valójában mire is használod. Egy biztos, akár arra is jó, hogy kiszakítson a rossz hangulatodból – legalábbis ezt állítja egy közelmúltban megjelent tanulmány.

Mire is használtad eddig a Facebook-ot?

1. Kapcsolattarásra: Barátokkal, ismerősökkel. Rendszeresen vagy rendszertelenül. Rengetegen veszik fel újra a kapcsolatot azokkal, akikkel jóban voltak, aztán az évek alatt elsodródtak egymástól. 

2. Új barátok, ismerősök szerzésére: A barátod barátja így lesz végül a te haverod is, vagy az, akivel valahol csak épp összefutottál, így válik közelebbi ismerősöddé.

3. Üzletre, vagy saját magunk népszerűsítésére: Saját cégünk, üzletünk népszerűsítésére kiváló lehetőséget nyújt egy rajongói oldal. Ám magunkról sem kell megfeledkeznünk, igazi gyógyír lehet a lelki problémáinkra, és ha nem tetszik, egyszerűen leiratkozol róla és kész.

4. Egy cél népszerűsítésére: Kitűnő fórum, ha egy nemes célra szeretnéd felhívni a figyelmet, hiszen sok embert tudsz elérni pillanatok alatt.

A Facebook, mint hangulatfelelős

A közösségi oldalak jóval többet tudnak ezeknél. Bizonyára már te magad is tapasztaltad, hogy ha rákattintasz a régi fényképeidre például a Facebook-on, máris jobb lesz a hangulatod. Ezt támasztja alá egy új kutatás is, amit a University of Portsmouth-on végeztek, az Egyesült Királyságban.

jokedv2.jpg ()A kutatók 144 Facebook felhasználót kérdeztek meg arról, milyen gyakran látogatják az oldalt, és hogy mit tesznek az oldalon leggyakrabban. A résztvevőknek ezt követően arról kellett nyilatkozniuk, hogy bizonyos Facebook-on végzett tevékenységektől jobban érzik-e magukat, miután lejöttek az oldalról. A felmérésből kiderült, hogy a leginkább hangulatjavító tevékenységnek az számít, amikor visszatekinted a korábbi hozzászólásokat a falon, nézegeted a fotókat és a mások által korábban írt bejegyzéseket böngészed.

Ezek olyan pozitív dolgokra emlékeztető, kézzelfogható dolgok, amelyek ugyan a múltban történtek, de segíthetnek boldogabbnak érezni magad a jelenben – állítja a tanulmány vezetőszerzője, Alice Good, PhD. Nos tehát, ha legközelebb szükséged van egy kis pozitív lelki löketre, rajta, nézegesd a régi profilképeidet, vagy a tavalyi barcelonai nyaralás vidám fotóit!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X