Főoldal > PSZICHÉ > Stresszmentes út az oltárig

Stresszmentes út az oltárig

esküvőstressz
0

Írta: and

Mennyasszonnynak lenni egyszerre csodás és nyomasztó érzés: egyrészt úszol a boldogságban, m&

Mennyasszonnynak lenni egyszerre csodás és nyomasztó érzés: egyrészt úszol a boldogságban, másrészt ott a folytonos aggódás, hogy a nagy napon minden tökéletes legyen. Ha egyébként nem vagy maximalista, az esküvődet akkor is biztosan minden apró részletig szeretnéd megtervezni. Érthető, hiszen ideális esetben csak egyszer házasodunk, ezért életre szóló emléket szeretnénk, amit még unokáinknak is szívesen mesélünk majd. Most segítünk, hogy később az előkészületekre is boldogan emlékezz vissza!

Hagyj időt magatoknak a felkészülésre!

Eljegyzés után a legtöbben rögtön vagy legalábbis minél hamarabb vonulnának is az oltár elé, emiatt nem marad elég idő az esküvő megszervezésére. A kapkodás viszont feszültséget szül, hiszen folyton aggódhatunk, hogy vajon mindent sikerül-e a kitűzött dátumig elintézni és beszerezni. Munka és egyéb hétköznapi teendők mellett tényleg úgy érezheted, hogy lehetetlen feladat megszervezni egy esküvőt, de ha hagysz elég időt, akkor kis lépésekben mindent elintézhetsz a nagy napig. A tudat, hogy van elég időd már önmagában megnyugtató, de azért fontos, hogy készíts egy előzetes menetrended, amiben beosztod, mikor mit szeretnél elintézni.

eskuvo2.jpg ()Fogadd el, hogy hibák mindig becsúszhatnak!

Bármilyen alaposan is tevezel, nem árt, ha felkészülsz az esetleges hibákra, hiszen váratlan helyzetek mindig adódhatnak. Gondolj csak a Jóbarátokban Phoebe esküvőjére, ahol a hatalmas hóvihar miatt egyik pillanatról a másikra kellett improvizálni.

A legfontosabb ilyenkor, hogy ne essetek kétségbe, ne ragaszkodjatok görcsösen az elképzelésetekhez, ha az valamilyen okból mégsem megvalósítható. Inkább próbáljatok valamilyen alternatív megoldást találni – ez elsőre nehéznek tűnhet, de évek múltával már csak nevetni fogtok a balszerencsén, vagy éppen kiderül, hogy a “kényszermegoldás” sokkal jobban sült el, mint az eredeti terv.

Oszd ki a feladatokat!

Esküvőt szervezni nem egyszerű feladat, nem hiába épült erre egy teljes iparág. Persze nem kell rögtön felbérelned egy esküvőszervezőt, de legalább egyszer érdemes egy profival konzultálnod. A feladatokban pedig segíthetnek a lelkes családtagok és barátnők. Ha egyedül szeretnél mindent kézben tartani, könnyen elveszhetsz a feladatok között. Fontos azonban, hogy mindenkinek pontos utasításokat adj, illetve leszögezd, hogy mik az elképzeléseid (illetve párodé!), mert sokan a mennyasszony kérése helyett saját ízlésük szerint döntenek, ez pedig vitákhoz és még több idegeskedéshez vezethet.

Lazítsatok!

Az utolsó két hétre lehetőleg már ne hagyj semmilyen fontos szerveznivalót, ilyenkor inkább a lazításé és kényeztetésé legyen a főszerep. Biztosan te is a legjobb formád szeretnéd hozni az esküvődön, de ha még az utolsó napokban is rohangálnod kell az elintéznivalók miatt, akkor aligha fogsz tündökölni a nagy napon. A kozmetikus-fodrász-manikűrös ilyenkor kötelező kör, de még jobb, ha barátnőiddel beiktattok egy spa napot, ez akár lehet a lánybúcsú kezdete is. Egy nappal az esküvő előtt menjetek el pároddal egy közös kényeztető masszázsra, így mindketten ellazulhattok és garantáltan ráhangolódtok életetek legcsodásabb napjára. Ne feledd, ez a nap kettőtökről szól!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X