Főoldal > PSZICHÉ > Elégedetlenné tesz a Facebook-használat?

Elégedetlenné tesz a Facebook-használat?

0

Írta:

A Michigan Egyetem kutatói szerint minél több időt töltött valaki a közösségi oldalon, annál el&

A Michigan Egyetem kutatói szerint minél több időt töltött valaki a közösségi oldalon, annál elégedetlenebbek voltak mindkét területtel – írja a BBC.

A tanulmány, amelynek keretében két hétig követték nyomon a felhasználókat, megállapította, hogy a Facebook-használatnak negatív pszichológiai hatása lehet. A felszínen pedig jól látható az alapvető emberi igény a társas kapcsolatokra. Korábbi kutatások egyébként a közösségi oldal használatának számos pozitívumát vélték felfedezni.

A résztvevőknek időnként válaszolniuk kellett arra, hogyan érzik magukat az adott pillanatban, mennyire aggódnak vagy éppen magányosak és hogy a legutóbbi kérdőív óta mennyi időt töltöttek a Facebook-on. Naponta random módon összesen ötször kérdeztek rá állapotukra, délelőtt 10 és éjfél között. A kutatók arra is kíváncsiak voltak, mennyi időt töltöttek közvetlen vagy telefonos interakcióval más emberekkel.

Az eredmények azt mutatták, hogy valaki minél többet töltött a közösségi oldalon, annál rosszabbul érezte magát. Azt is kimutatták, hogy a résztvevők akkor töltöttek több időt a Facebook-on, amikor magányosnak érezték magukat.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X