Főoldal > PSZICHÉ > Nyerj egy plusz órát minden nap!

Nyerj egy plusz órát minden nap!

edzettségidőreggel
0

Írta: and

Természetesen nem arra biztatunk, hogy ne aludd ki magad – inkább este hagyd ki azokat a weboldalakat, amelyeket már csak

Természetesen nem arra biztatunk, hogy ne aludd ki magad – inkább este hagyd ki azokat a weboldalakat, amelyeket már csak időhúzásként nézel meg, vagy azt a filmet, ami előtt rendszeresen bealszol. Inkább menj emberi időben aludni, és kelj fel egy órával korábban. Megmutatjuk, mi mindent nyerhetsz.

Egészségesebb táplálkozási szokásokat. Ha időben felkelsz, van időd kényelmesen, bőségesen megreggelizni, és a családnak is készíteni valami finom és egészséges harapnivalót. Nem véletlenül mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ha alaposan feltankolsz összetett szénhidrátokkal (pl. teljes kiőrlésű kenyérrel, cukormentes müzlivel), fehérjével (pl. egy pohár tejjel, joghurttal, sajttal) és gyümölccsel (pl. frissen facsart narancslével vagy egy banánnal), délig nem fog rád törni az éhség. Vagyis nem vásárolsz be cukros-fehérlisztes-hizlaló finomságokból a első pékségben, csak mert kopog a szemed.

Edzettséget. Ha eddig hajlamos voltál időhiányra hivatkozva kihagyni az edzést, sportolj reggel. Így nem jöhet közbe semmi, és az elvégzett munka miatti büszkeséggel kezdheted a napot. Ha nehezen ébredsz, ne valamilyen ugrálós sporttal próbálkozz, hanem kezdd a napot jógával, pilatesszel. Nem kell feltétlenül edzőterembe menned, egy DVD éppúgy megteszi. Ha a család még az igazak álmát alussza, senki nem fog megzavarni edzés közben.

orat2.jpg ()Időt magadra. Nincs egy perced sem, amit csak magadra szánhatnál? Akkor a koránkelést neked találták ki. Ezt a fél-egy órát töltsd kényeztetéssel: készíts egy kellemes fürdőt, tegyél fel egy arcpakolást, fesd ki a körmöd, készíts szuper frizurát és sminket, vagy csak nézz ki az ablakon, csodáld meg a napfelkeltét és töltődj fel a látvánnyal.

Lelki egyensúlyt. Ha meditációval kezded a napot, elkerülheted a reggeli idegeskedést, veszekedést, és felkészülhetsz az előtted álló kihívásokra. Ülj le egy csendes sarokba, és figyeld a légzésedet. Majd képzeld magad elé minél élénkebben, hogy sikeres, jó napod lesz. Majd kelj fel, nyújtózkodj egy nagyot, és indulhat is a menet.

Hatékonyságot. Ha van egy plusz órád, nem kell rohannod, így a reggeli indulás nem fullad káoszba. Ülj le, tervezd meg a napod, ha kell, írj listát az elvégzendő feladatokról, az elintézendő telefonokról, a megírandó e-mailekről, a napi programról. Készítsd ki a ruháidat, és szedj össze minden egyebet, amit magaddal kell vinned – ha van időd átgondolni, mire lesz szükséged, kisebb a valószínűsége, hogy valamilyen fontos dolog otthon marad. Nézd meg azokat a weboldalakat, amelyekre sosincs időd. Ha nyelvet tanulsz, foglalkozz vele 10-15 percig, hosszú távon ez is sokat ér. Ha nincs időd olvasni, ilyenkor rászánhatsz 10-15 percet – így nem kell már a nap kezdetekor hajszoltnak érezned magad.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X