Főoldal > PSZICHÉ > Meditálj az új énedért!

Meditálj az új énedért!

humánmeditációtavasz
0

Írta: and

Most mutatunk egy olyan speciális meditációt, mellyel egykettőre újjászülethetsz. Ha még sosem medit&

Most mutatunk egy olyan speciális meditációt, mellyel egykettőre újjászülethetsz.

Ha még sosem meditáltál, akkor se riadj vissza, egy kis gyakorlással neked is menni fog! A legcélszerűbb az lenne, ha fel tudnád mondani szép lassan egy diktafonra a teljes meditáció szövegét, így biztosan ki tudod kapcsolni az agyad, és csak az ellazulásra kell összpontosítanod, amikor visszahallgatod. Ha erre nincs lehetőséged, akkor sincs gond: csak kövesd a pontokat!

„Mielőtt belefognál, érdemes rákészülni egy kicsit néhány nyugtató, lazító gyakorlattal, légzéssel – mondja Szeidl Éva, meditáció és női jóga oktató. – Helyezkedj el háton fekvésben a talajon, belégzésre kezdj el aktívan nyújtózkodni a lábakkal és karjaiddal a fejed fölött, majd kilégzésre teljesen lazítsd el magad. Legalább háromszor-négyszer nyújtózz így és lazíts. Majd húzd a talpakat a talajra, és engedd le egyik oldalra a két térded. A fejeddel ellenkező irányba fordulj, a karjaid legyenek mellső középtartásban a talajon, és néhány légzésig tartsd ki a gerinccsavarást, majd végezd el a másik oldalra is. Pihenj, lazíts, engedd el a gondolatokat – kezdi a szakértő, majd végigvezet a meditáció lépésein.

meditacio2.jpg ()Ha így kényelmes, maradhatsz háton fekvésben. Takarózz be, és tegyél két párnát a térdek alá. Ha inkább ülni szeretnél, természetesen úgy is meditálhatsz. Törökülésben is alátámaszthatod a térdeidet, fontos, hogy stabilan ülj és el tudj lazulni. A gerinced tartsd egyenesen, nyújtózz meg felfelé, a vállakat forgasd hátra. A karokat hagyd lazán pihenni a térdeiden.

Lazíts. Szemléld a légzésed, és minden kilégzéssel igyekezz egyre inkább ellazulni. Lazítsd el a homlokod bőrét, a szemöldököd, a szemhéjakat és szemeidet. Majd lépésről lépésre lazítsd el az arcizmokat, az ajkaidat, az állkapocs területét, a halántékodat. Ajkaid épphogy csak összeérjenek.

Engedd, hogy arcodnak ez a finom ellazultsága egy hosszú kilégzéssel végighullámozzon a testeden. Lazítsd el minden porcikád a lábujjaktól egészen a fejtetőig. Szemléld a légzésed, és egyre puhábban, egyre finomabban lélegezz. Add át magad a légzés áramlásának.

Gondolatban képzelj magad elé egy szép tavaszi napsütötte tájat: sétára indulsz a friss, zöld fűben.

A meditáció folytatását elolvashatod a legfrissebb Wellness magazinban!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X