Főoldal > PSZICHÉ > Szingli vagy tavasszal? 5 ok, hogy ne szomorkodj

Szingli vagy tavasszal? 5 ok, hogy ne szomorkodj

párkapcsolatszingli
0

Írta: and

Tavaszi szél vizet áraszt, minden madár társat választ – szól a népdal. A jó idő bek&

Tavaszi szél vizet áraszt, minden madár társat választ – szól a népdal. A jó idő beköszöntével mintha egy csapásra mindenki párt találna magának. Szép dolog tavasszal szerelembe esni, de akkor se ess kétségbe, ha idén téged még nem vett célba Cupido. Bosszantó, hogy barátnőid hirtelen lemondják a szokásos közös programokat, és bárhová mész, romantikázó párokat látsz. Ám ahelyett, hogy mérgelődnél és önsajnálatba süllyednél, nézd inkább a helyzet pozitív oldalát! Íme 5 dolog, amiért örülhetsz, hogy szingliként töltöd a tavaszt:

1. Nem nevetnek ki a diétád miatt

Vacsorarandik, közös főzőcskézések, nagy sütizések: a randizás közeli hozzátartozói. Egy gyertyafényes vacsorát mégsem utasíthatsz vissza azzal, hogy éppen szigorú diétán vagy. De éppen ilyen lelombozó az is, ha külön kell valamit elkészíttetni, hogy illeszkedjen a például szénhidrátmentes étrendedbe, vagy ha nekiállsz számlálni a kalóriákat a rendelés előtt. Ezért persze nem véletlen, hogy mindenki feladja a diétát, amint párra talál. Neked viszont nem kell lemondanod az egészséges étrendedről, és kétfélét sem kell főznöd. Vagy ha épp méregteleníteni lenne kedved, akkor sem fog senki gúnyolódni, és a léböjtkúrád közepén pizzát rendelni.

2. Nem kell lemondanod az edzésekről

Tudjuk jól, milyen az, amikor egy friss kapcsolatban legszívesebben minden szabad percedet újdonsült pároddal töltenéd. Ez természetes, de gondolj csak bele, mennyi minden másról mondanál le. Ilyen például a rendszeres edzés. Ha viszont épp szingli vagy, senki nem fog megsértődni, ha már korán reggel kikelsz az ágyból és futni indulsz, vagy épp késő este még az edzőteremben izzadsz. Inkább lebegjen a szemed előtt, hogy nyárra micsoda bombaformában leszel, és a strandon biztos sok elismerő pillantást zsebelsz majd be. Sőt, ki tudja, talán még néhány telefonszámot is!

3. Szépségápolás: csak nyugodtan!

Epilálás, arcmaszk, iszappakolás, hajfestés és hasonló otthoni szépségprogramok: minden férfi rémálma. Nem csoda, hogy amennyire csak lehetséges, igyekszünk ezeket az ő távollétükben elvégezni. Ez persze problémás, ha teljesen összenőve minden reggelt-délutánt-estét együtt töltetek. Te viszont szingliként megspórolhatod a folytonos cselezéssel járó stresszt, és nyugodtan áztathatod magad a habfürdőben (bár a kötőszövetek feszessége érdekében maximum negyedóra javasolt!), az epilálás sem zavar senkit, és arcmaszkban is flangálhatsz otthon. Így legalább annyira kivirult lehet az arcod, mint a friss szerelmeseké.

4. Ideje brillírozni a munkahelyeden is

Amikor valaki a rózsaszín fellegekben jár, nehezen tud szerelmén kívül bármi másra koncentrálni, és ez alól a munka sem kivétel. Még a legambiciózusabb kolléganőd is biztosan gyengébben teljesít, ha folyton az új pasiján jár az esze. Irigykedés helyett inkább használd ki a helyzetet! Itt az alkalom, hogy megmutasd főnökeidnek, mire vagy képes. Amíg a többiek sorra másnaposan vagy a szerelemtől ködös tekintettel ülnek a reggeli értekezleteken, te mindenkit túlszárnyalhatsz remek ötleteiddel és kitartásoddal. Hidd el, amíg mások hosszú hétvégékért könyörögnek a főnöknél, téged egyre jobban fognak értékelni, és így a következő nagyobb megbízást vagy akár előléptetést te kaphatod.

5. Ki a szabadba!

Ne riasszon el, hogy úgy tűnik, mintha az összes parkot, szabadtéri szórakozóhelyet, de még a kávézók teraszát is szerelmes párok lepték volna el. Ez csak természetes, de ne hagyd, hogy zavarjon! Egyedül sem ciki sétálni a Városligetben, vagy épp napozni a Margitszigeten. Legalább végre lesz időd kiolvasni a könyvet, amit még karácsonyra kaptál. Nyugodtan települj ki egy napra a Kopaszi-gát vagy a Római-part egyik hangulatos bisztrójába: egy hűsítő limonádé, finom panini és izgalmas sztori mellett garantáltan élvezni fogod az egyedüllétet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X