Főoldal > SZÉPSÉG > 3 szuper vitamindús arcpakolás nyárra

3 szuper vitamindús arcpakolás nyárra

0

Írta: and

A vitaminok valósággal csodát tesznek bőrünkkel: nemcsak egészségesebbé, hanem fényesebbé és ragyogóbbá is varázsolják. Ezekkel a pakolásokkal te is feltöltheted vitaminnal az arcbőröd, sőt, az általad választott elegyek elkészítése közben nassolhatsz is egy kicsit a vitamindús hozzávalókból. 1. Epres pakolás Pépesíts villával hat-hét szem epret, majd adj hozzá fél pohár natúr joghurtot és egy teáskanálnyi […]

A vitaminok valósággal csodát tesznek bőrünkkel: nemcsak egészségesebbé, hanem fényesebbé és ragyogóbbá is varázsolják. Ezekkel a pakolásokkal te is feltöltheted vitaminnal az arcbőröd, sőt, az általad választott elegyek elkészítése közben nassolhatsz is egy kicsit a vitamindús hozzávalókból.

1. Epres pakolás

Pépesíts villával hat-hét szem epret, majd adj hozzá fél pohár natúr joghurtot és egy teáskanálnyi mézet. 30-35 percig hagyd az arcodon, majd mosd le langyos vízzel.

Ezért ajánljuk az epret: magas C-vitamin tartalmú gyümölcs, aminek rendszeres fogyasztásával késleltethető az öregedés, emellett megköti a szabad gyököket, és persze az íze is páratlan!  

maszk.jpg ()

 

2. Banános pakolás

Egy pépesített banánt és egy evőkanál tejszínt keverj el két evőkanál túróval. Hagyd az arcodon húsz percig, majd alaposan öblítsd le.

Ezért ajánljuk a banánt: A-, C- és E-vitamin forrás, emellett antioxidáns tartalma késlelteti a bőr öregedését. A száraz bőrt is kiválóan hidratálja, valamint jót tesz a cserepes ajkaknak és a hajszálaknak is.

 

3. Mézes pakolás

Két evőkanál mézet lassan melegíts folyékony állagúvá, majd villával törj össze körülbelül két evőkanálnyi túrót, és add hozzá. Kend fel az arcodra, várj negyed órát, majd langyos vízzel mosd le a pakolást.

Ezért ajánljuk a mézet: értékes tápanyagokat tartalmaz, például C-vitamint, B-vitaminokat, biotint, nyomelemeket, esszenciális aminosavakat és antibakteriális anyagokat. Ezekhez nemcsak a méz fogyasztásával, hanem pakolásként való alkalmazásával is hozzájuthatunk.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X