Főoldal > SZÉPSÉG > A legjobb bőrfiatalító: a folyadékpótlás

A legjobb bőrfiatalító: a folyadékpótlás

0

Írta:

Éltető és szépítő elem Ahhoz, hogy jobban megértsük a rendszeres folyadékfogyasztás jelentőségét, először is tudnunk kell, hogy testünk közel 70 százaléka víz – magyarázza dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológus orvosa. Egy nap folyamán a lélegzettel, az izzadás során és a vizelettel is jelentős mennyiségű – 2-3 liter – folyadékot veszítünk. Különösen nyári melegben, […]

Éltető és szépítő elem

Ahhoz, hogy jobban megértsük a rendszeres folyadékfogyasztás jelentőségét, először is tudnunk kell, hogy testünk közel 70 százaléka víz – magyarázza dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológus orvosa. Egy nap folyamán a lélegzettel, az izzadás során és a vizelettel is jelentős mennyiségű – 2-3 liter – folyadékot veszítünk. Különösen nyári melegben, ha a vízvesztés nagy, de az utánpótlás elmarad, a vér és a többi szövet víztartalma csökken. A nagyfokú vízvesztés komoly egészségi problémákat okozhat, de a folyadékpótlás elmulasztását akkor is megérzi szervezetünk, ha súlyosabb tünetek nem jelentkeznek.

 

Hidratálás kívül-belül

Bőrünk fiatalos kinézetét a kollagénrostok biztosítják. Ahhoz, hogy bőrünket feszes, fiatalos külsejűvé tegyék, nedvességre van szükségünk. A kor előrehaladtával a kollagéntermelés természetes módon csökken, mely ráncok megjelenéséhez vezet. Nem mindegy azonban, hogy ez mennyi idő alatt, illetve milyen mértékben következik be. A bőrfiatalító krémek egyik fontos tulajdonsága, hogy nem csak hidratálják a bőrt, de a kollagéntermelést is serkentik. Ahhoz, hogy a krémek hatékonyságukat maximálisan kifejthessék, elengedhetetlenül fontos, hogy az elvesztett nedvesség pótlásáról belsőleg is gondoskodjunk, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával.

Wellness Cafe-tipp: Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief hidratáló elixír (7800 Ft), Himalaya Nourishing Skin Cream hidratáló krém Indiából (1165 Ft)

 

shutterstock_49566967.jpg ()Mit igyunk?

A felnőttek többsége a napot egy csésze kávéval indítja. A koffein nem csak élénkít, de az anyagcsere fokozása által vízhajtó tulajdonsággal is rendelkezik. A rendszeresen kávézók számára tehát még lényegesebb, hogy sok folyadékot fogyasszanak. A cukrozott üdítők sem jelentenek jó megoldást, hiszen valójában csak tovább fokozzák a szomjúságérzetet.

A legjobb választást természetesen az ásványvíz jelenti, mely nem csak kiváltó szomjoltó, de a benne található összetevők segítségével az ásványi anyagok pótlásáról is gondoskodhatunk. Ha reggel mégsem ezzel szeretnénk indítani a napot, jó választás lehet egy pohár frissen facsart gyümölcslé vagy antioxidánsokban gazdag zöldtea elfogyasztása. Napközben fogyasszunk ásványvizet, az ebédet pedig egy tányér levessel kezdjük. Két étkezés közt magas nedvességtartalmú gyümölcsök fogyasztásával is pótolhatjuk az elvesztett vizet. A nyári időszakban bőségesen válogathatunk ízlésünknek megfelelően, és akár gyümölcssalátát vagy turmixot is készíthetünk. Fogyasszunk rendszeresen epret, sárga- és görögdinnyét, almát, áfonyát, ezeknek a gyümölcsöknek ugyanis igen magas a víztartalma. A zöldségek közül különösen magas nedvességtartalmú a saláta, a sárgarépa és a spenót.

 

Forrás: www.oxygenmedical.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X