Főoldal > SZÉPSÉG > Bio kozmetikumok a természetes szépségért

Bio kozmetikumok a természetes szépségért

0

Írta: and

A mai kozmetikai ipar sajnos többnyire olyan termékeket kínál, melyekhez vegyszereket, ásványi olajszármazékokat használ fel. Ezek azonban bőrünkön át felszívódva bekerülnek a szervezetünkbe és allergiát vagy különböző bőrbetegségeket idéznek elő. Ezzel szemben a kizárólag természetes alapanyagokból készült natúrkozmetikumok egészségesek, kímélik az érzékeny bőrt és sokkal kedvezőbben fejtik ki jótékony hatásaikat, mint a hagyományos társaik. Ha […]

A mai kozmetikai ipar sajnos többnyire olyan termékeket kínál, melyekhez vegyszereket, ásványi olajszármazékokat használ fel. Ezek azonban bőrünkön át felszívódva bekerülnek a szervezetünkbe és allergiát vagy különböző bőrbetegségeket idéznek elő.

Ezzel szemben a kizárólag természetes alapanyagokból készült natúrkozmetikumok egészségesek, kímélik az érzékeny bőrt és sokkal kedvezőbben fejtik ki jótékony hatásaikat, mint a hagyományos társaik.
Ha tehát, fontos számodra bőröd egészsége és szépsége, érdemes kipróbálnod az organikus termékeket. A Wellness Cafe most a legújabb bio kozmetikumok közül ajánl néhányat a figyelmedbe.

Ajakápolás

Delip_balm.jpg ()Gondoltad volna, hogy egy átlagos nő élete során körülbelül 2,5 kiló rúzst nyal le a szájáról? Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit tartalmaz a rúzsod vagy az ajakbalzsamod. Válassz olyan organikus összetevőkkel ellátott termékeket, mint például a The Body Shop legújabb Delipscious rúzs és ajakápoló családja, mely azon túl, hogy jól fed és rendkívül tartós, élelmiszer minőségű növényi alapanyagokból készült. Olyan értékes hidratálókat tartalmaz, mint a gránátalma- és áfonyamagból préselt olaj vagy a Community Trade program keretében Ghánából beszerzett kakaóvaj. A rúzsok közül a világos licsitől az izgalmas görögdinnye, cukorka, gránátalma és sáfrány színeken át a trendin sötét bodzáig 9 divatos színből választhatsz, míg az ajakbalzsam barack, dinnye, papaya és málna színekkel és ízzel kényeztet.

lushultrabalm.JPG ()Ha mesésen csillogó ajkakat szeretnél, de nem szereted a szájfényeket, akkor próbáld ki a L’Occitane új shea vajjal készült verbéna-kivonatos ajakápolóját, mely amellett, hogy táplálja az ajkaidat, ragyogóan fényessé teszi őket. Ha pedig többfunkciós balzsamra vágysz, akkor a Lush Ultrabalm ápoló szérumát neked találták ki. A lágyító hatású rózsaviaszt, kandelillát és jojobaolajat tartalmazó készítményt ugyanis sokféleképpen használhatod: tökéletesen alkalmas ajakápolásra, a rakoncátlan szemöldökszálak formázására, de a sarkadon és a könyöködön jelentkező szárazság eltüntetésére vagy a napégés enyhítésére is.

Wellness Cafe tipp: Delipscious rúzs (3780 Ft), Delipscious ajakbalzsam (3480 Ft), L’Occitane Refreshing Gloss Verbena Summer Secret ajakápoló (3350 Ft), Lush Ultrabalm balzsam (2890 Ft)

Testápolás

A nyári hőségben biztosan neked is jól esik, ha a reggeli zuhanyzás után bekrémezheted magad egy kellemesen frissítő, hűsítő testápolóval, melynek illata a lelkedet is kényezteti. Pontosan ilyen élményt nyújt a L’Occitane Verbena Summer Secret testápolója, mely korzikai verbéna kivonatot, ánizst, bazsalikomot és mentát tartalmaz. Gélszerű textúrájának köszönhetően egy igazán lágy, gyorsan felszívódó krémről van szó, melynek energetizáló hatását egész nap érezni fogod!loccitanetestapolo.jpg ()

drhtestapolo.jpg ()Ha vízhiányos a bőröd és némi feszesítő hatást is elvársz egy testápolótól, akkor próbáld ki Dr. Hauschka birs testápoló tejét. Amellett, hogy fokozza a szövetek rugalmasságát, szintén nagyszerű frissítő hatással bír. A kökényt, birsalma kivonatot és zsályát tartalmazó szérum terhesség idején vagy sportolás után is nagyszerűen regenerálja a bőrt.

Nagyon száraz bőrre az Alverde makadámdió – és karitévaj kivonatos testápolóját ajánljuk, hiszen összetevőinek köszönhetően villámgyorsan megszünteti a szárazságot. De használhatod 2-3 hetente pakolásként is a kezedre, könyöködre vagy a lábfejedre. A drogériák polcain megtalálható Alverde termékeket egyébként egytől egyig ellátták a BDIH (”ellenőrzött természetes kozmetikum”) logóval, ezért bátran használhatod őket.

Wellness Cafe tipp: L’Occitane Verbena Summer Secret testápoló (6350 Ft), Dr. Hauschka birs testápoló tej (4950 Ft), Alverde Makadámdió és Karitévaj testkrém (990 Ft)

Hajápolás

Nyáron a hajunkat is megviselik a káros UVB sugarak, strandoláskor a klór vagy a tengeri só, ezért könnyebben válik szárazzá, töredezetté. Ezért különösen oda kell figyelned, hogy tartalmas, tápláló ápolásban részesítsd a fürtjeidet. Dr. Hauschka sárgabarack-homoktövis samponja jó választás lehet törékeny, fénytelen hajra, hiszen értékes sárgabarackmag – és jojobaolaj tartalma intenzíven ápolja az igénybevett hajszálakat. A gabonaproteinek és a csipkebogyó kivonat hatására hajad visszanyeri selymes fényét, a különböző bodyshampoo.jpg ()gyógynövénykivonatok (neem-levél és mag, zsurlófű, tölgykéreg, szentjánoskenyér, bojtorjángyökér, homoktövis sűrítmény) pedig növelik a hajszerkezet egészséges rugalmasságát.   

Problémás, száraz hajra kipróbálhatod a The Body Shop legújabb Rainforest hajápoló családját is. Ezek mentesek a szilikontól, parabéntől, színezőanyagoktól és nem tartalmaznak szulfátokat sem. Rendkívüli módon kímélik a hajat és a fejbőrt, az Amazonas-vidéken élő Pracaxi fa terméséből nyert olaj pedig táplálja és csillogóvá teszi a hajat. A sampon és a kondicionáló (Hair Butter) Manketti dióolajjal, cukorral és aloe verával dúsított. Ha fontos számodra a környezetvédelem, azt sem árt tudnod, hogy a teljes termékcsalád megfelel az új EcoConcious szabványnak: a termékek vízkímélőek, nem károsítják a vízben élő mikroorganizmusokat, és biológiailag lebomlanak. Tehát amellett, hogy nagyszerűen ápolják és táplálják a loboncodat, a természetet sem károsítják.

laveracitromtej.jpg ()Amennyiben hajad inkább zsírosodásra hajlamos, válaszd a Lavera citromtejkivonattal ötvözött samponját, mely kíméletesen tisztítja a hajszálakat, ugyanakkor visszaállítja a fejbőr egészséges faggyútermelését.

Wellness Cafe tipp: Dr. Hauschka sárgabarack-homoktövis sampon (3100 Ft), The Body Shop Rainforest Shine sampon (2480 Ft), The Body Shop Moisture Conditioner (2830 Ft), Lavera Citromtejes sampon (2290 Ft)

Sminkelés

Bizony az sem mindegy, hogy a bőrápolás mellett milyen készítményekkel sminkeled magad, különös tekintettel a szemeidre. A biotermékek nem bakedtolast.jpg ()tartalmaznak szintetikus anyagokat, színezéket és tartósítószert. A színek tartósságát az ásványi összetevőknek köszönhetik. Megbízható választás lehet Dr. Hauschka pastels szemhéjpúder családja, melyek között a pasztellszínek minden árnyalata fellelhető. Azonban ha nincs kedved sminkek után szakboltba vagy gyógyszertárba rohangálni, a drogériák polcain fellelhető Alverde Duo szemhéjpúderei legalább ilyen minőséget nyújtanak. A The Body Shop különlegessége ezen túlmenően, hogy legújabb Baked-To-Last szemhéjfestékei és bronzosítói elkészítésénél a festékanyagot olasz olíva olajjal, namíbiai marula olaj és más természetes növényi anyagokkal keverik, kézzel adagolják kicsi cserép korongokra, és kis adagokban lassú tűzön 24 órán keresztül sütik. A lassú sütésnek köszönhetően tisztább, simább és mégdrnaturalpastels.jpg () intenzívebb színező hatást érnek el. Csökkentett talkum tartalmuk miatt pedig még tisztábban ragyognak majd rajtad a színek!

Wellness Cafe tipp: Dr. Hauschka natural pastels szemhéjpúder (3350 Ft), Alverde Duo szemhéjpúder (1.299 Ft), Baked-To-Last Bronzer Bronze és Warm Glow színben (6490 Ft), Baked-To-Last Eye Colour szemhéjfestékek (3640 Ft)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X