Főoldal > SZÉPSÉG > Top 5 elengedhetetlen kozmetikum nyárra

Top 5 elengedhetetlen kozmetikum nyárra

0

Írta:

1. Színezett hidratáló fényvédővel Ebben a melegben sok lenne a bőrödnek a nappali krém, az alapozó és a púder hármasa, épp ezért a megfelelő választás a színezett hidratáló magas fényvédő faktorral. Egyszerre óvja a bőrödet a káros sugaraktól és a benne lévő pigmenteknek köszönhetően egyenletes arcszínt és üde ragyogást biztosít. Mindez megfelelő alap egy könnyű […]

1. Színezett hidratáló fényvédővel

Ebben a melegben sok lenne a bőrödnek a nappali krém, az alapozó és a púder hármasa, épp ezért a megfelelő választás a színezett hidratáló magas fényvédő faktorral. Egyszerre óvja a bőrödet a káros sugaraktól és a benne lévő pigmenteknek köszönhetően egyenletes arcszínt és üde ragyogást biztosít. Mindez megfelelő alap egy könnyű nyári sminkhez, így biztosan nem érzed majd úgy, mintha fuldokolnál a vastag alapozóréteg alatt.

shutterstock_39389473.jpg ()2. Vízálló szempillaspirál

A spirál az a sminkkellék, amiről a nők nagy többsége nem szívesen mond le még a legnagyobb forróságban sem. Ha beszerzel egy jó minőségű vízálló darabot, még a nyaralás alatt sem kell majd nélkülöznöd a csodás pillákat. Mivel mostanában nagyon népszerűek a vadabb színű darabok is, vess be akár padlizsán vagy türkiz változatot egy buli alkalmával. Egy jó tanácsot viszont mindenképp tarts szem előtt: a vízálló spirálok szárítják a szempillákat, így lehetőleg ne ezt használd az év minden napján.

3. Bronzosító

Lehet púder vagy krém, a lényeg a szexis csillogás. A legtöbb most kapható termékeket már nem csak arcodon használhatod, de kiemelheted vele a dekoltázsod és a kulcscsontod is. Ahhoz, hogy igazán harmonikus legyen a sminked, bátran kerülhet belőle a szemhéjadra is. Arra figyelj, hogy mindig a bőrszínednek megfelelő árnyalatot válassz, mert egy halvány orcán nem mutat szépen egy túl erőteljes barna. Egy szép bronzos csillogású bőrhöz már nincs szükség sok cicomára, elég egy kis szempillaspirál és egy szikrázó szájfény.

shutterstock_25880944.jpg ()4. Ajakápoló

Bizony nem csak a fogcsikorgató hideg, hanem a perzselő forróság is komoly kárt okozhat ajkaidnak. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a fényvédelem fontosságát, ne feledkezz meg hát a szádról sem! Az itt található vékony bőrréteg még érzékenyebb, mint tested többi pontján, ezért a leégés veszélyének is fokozottan van kitéve. Ráadásul nem elég, hogy roppant fájdalmas, hozzájárul a terület korai ráncosodásához. A szájfények és rúzsok pedig, csak a jól hidratált, selymes ajakon mutatnak jól!

5. Hajfény

A forró levegő, a sós vagy klóros víz és a magas UV sugárzás mind hajkoronád ellenségei. Ezeken a tikkasztó nyári napokon nem elég a megszokott sampon és a balzsam páros, extra védelemre áhítozik a loboncod. Egyáltalán nem meglepő, hogy most is a fényvédelem a kulcs. Az UV szűrős hajfények nem csak védelmet nyújtanak, de fényvisszaverő részecskéinek köszönhetően gyönyörűen csillogóvá varázsolják sörényedet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X