Főoldal > SZÉPSÉG > Top 5 szépítő ital

Top 5 szépítő ital

0

Írta: and

1. Be! Beautiful szépségital Ez a vadiúj ital három szépítő, gyógyító összetevőnek köszönheti jótékony hatásait. Az egyik a Q10 koenzim, mely antioxidáns tulajdonságainál fogva megköti a szabadgyököket, ezáltal növeli a bőr feszességéért felelős kollagénszintet és védi a sejteket az öregítő oxidatív stresszel szemben. A Q10-et a szervezet 25-30 éves korig maga állítja elő, később azonban […]

beautiful_be.JPG ()1. Be! Beautiful szépségital

Ez a vadiúj ital három szépítő, gyógyító összetevőnek köszönheti jótékony hatásait. Az egyik a Q10 koenzim, mely antioxidáns tulajdonságainál fogva megköti a szabadgyököket, ezáltal növeli a bőr feszességéért felelős kollagénszintet és védi a sejteket az öregítő oxidatív stresszel szemben. A Q10-et a szervezet 25-30 éves korig maga állítja elő, később azonban csökkenni kezd a termelődése, ezért tanácsos e kor fölött kívülről pótolni.
A másik szépítő összetevő az L-karnitin, mely a sejtszintű zsíranyagcserében és az energiatermelő folyamatokban játszik fontos szerepet. Elősegíti a zsírok energiává alakulását, így megakadályozza a lerakódást a szív, a máj és a vázizmok területén. Tehát segít a zsírbontásban, ha pedig sportolás előtt fogyasztod, tovább fokozza a mozgás hatékonyságát.
Végül az utolsó összetevő az aloe vera, amely számos nagyszerű tulajdonsága mellett elősegíti a szép bőr megőrzését. Sejtregeneráló hatása régóta ismert, ez azonban nem csak külsőleg – sebek, hámsérülések gyógyítására – alkalmazható, de belsőleg fogyasztva is egyedülálló módon fejti ki jótékony hatását.  

voslauerbalancevorosszolo.jpg ()2. Vöslauer Balance ízesített ásványvíz

Ez a 11 féle ízben kapható természetes ásványvíz, teljes értékű gyümölcs, virág és fűszer esszenciával kombinálva pozitívan befolyásolja a szervezet működését. Miután fruktózzal édesített, ezért kifejezetten alacsony kalóriatartalommal bír (decinként 5 kalóriát tartalmaz), tartósítószert pedig egyáltalán nem tartalmaz. Ha már unod a sima, ásványvizet, próbáld ki ezt az ausztriai Bad Vöslau helységben 660 méter mélyről feltörő, hűsítő és egészséges szomjoltót! Amellett, hogy öregedésgátló metakovasavval dúsított, szépséged megőrzése szempontjából más fontos összetevőket is tartalmaz. Válaszd a grapefruit – aloe vera – ananász, a kaktuszfüge-körte, a fehér- vagy a vörösszőlős változatot! A kaktuszfüge ugyanis fogyasztó hatással is bír, mivel megköti a táplálék szerves vegyületeit, a zsírokat, olajokat is – így azok lebomlás nélkül távoznak a szervezetből. Emellett rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A szőlő pedig köztudottan hatékony méregtelenítő, bőrszépítő és fiatalító.

3. Oxigénnel dúsított víz

Mivel a szervezetünk nem tudja előállítani a sejtek légzéséhez szükséges oxigént, ezért a környezetünkből kell felvennünk. A levegő ugyan 21 százalékban tartalmaz oxigént, azonban számtalan más káros anyagot is, amely rontja a szervezet oxigénhasznosítását, és negatívan hat a sejtek anyagcseréjére. Az oxigénfelvételért nagy százalékban a tüdőnk felel, a maradék néhány százalék azonban a bőr, a gyomor és a bél nyálkahártyáján keresztül történik. Éppen ezért, ha a helyes táplálkozás, a rendszeres mozgás és friss levegőn való tartózkodás mellett oxigénnel dúsított vizet fogyasztasz, a gyomrodból felszívódva extra oxigént juttathatsz a szervezetedbe. Ez serkenti az anyagcserét, csökkenti az étvágyat, frissít, élénkít, javítja a szellemi és fizikai teljesítőképességet, sejtfiatalító hatásának köszönhetően pedig szépíti, ragyogóvá teszi a bőrt!

4. Frissen facsart répás-almás-narancs dzsúz

Természetesen a frissen facsart gyümölcs és zöldséglevek mindegyike nagyszerű szépítő hatású. Azonban a répa, az alma és a narancs különleges, hármas fúziója egyszerre tartalmaz minden olyan fontos összetevőt, amelytől bőröd szinte azonnal visszanyeri egészséges, rózsás üdeségét. Facsarj ki néhány napon át, minden nap (vagy minden másnap) egy pohárnyit ezekből az értékes növényekből és meglátod, az eredmény magáért beszél! A répa rengeteg ránctalanító béta karotint, a bőr ellenálló képességét javító A –vitamint, és anyagcserefokozó rostokat tartalmaz. Az alma védi a bőrt a fertőzésekkel szemben, eltünteti a pattanásokat, így hozzájárul a tiszta, üde bőrfelszín megőrzéséhez. A narancs pedig C-vitamin tartalmának köszönhetően megköti a szabadgyököket, hidratálja, tisztítja és vitalizálja a bőrt.

shutterstock_56998640.jpg ()5. Frissen préselt szőlőlé

A szőlő valóságos csodagyümölcsnek számít a szépségiparban. Külső- és belső alkalmazása egyaránt népszerű, nem véletlenül. A benne található hatóanyagok vértisztító, gyulladáscsökkentő, anyagcsereserkentő hatásúak. Bővelkedik A-, C-, B1-, B2- és E-vitaminokban, de tartalmaz káliumot, kalciumot, jódot, magnéziumot, vasat és foszfort is. A belőle készült szőlőmagolaj regenerálja és táplálja a bőrt, így segít a fiatalság megőrzésében. Persze nem kell feltétlenül kozmetikushoz menned, otthon is egyszerűen hasznát veheted egy-két fürt szőlő préselt levének elfogyasztásával. A szőlőlé ugyanis amellett, hogy kevés kalóriát tartalmaz (100 gramm – 74 kalória) belsőleg alkalmazva is lassítja az öregedést, erősíti, táplálja, és sugárzóan széppé teszi a bőrt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X