Főoldal > SZÉPSÉG > Viszlát narancsbőr!

Viszlát narancsbőr!

0

Írta:

Hideg-meleg váltó zuhany Igazán nem nagy dolog minden nap néhány percet szánnod arra, hogy megszabadulj e kényes problémától. A zuhanyzás végén fél-fél percig locsold az érintett területet hideg, majd meleg vízzel. Ismételd meg a műveletet háromszor, így beindul és alaposan felpezsdül a vérkeringésed, ami gátolja a zsírsejtek lerakódását. Wellness Cafe tipp: Használj luffa szivacsot a […]

shutterstock_39160588.jpg ()Hideg-meleg váltó zuhany

Igazán nem nagy dolog minden nap néhány percet szánnod arra, hogy megszabadulj e kényes problémától. A zuhanyzás végén fél-fél percig locsold az érintett területet hideg, majd meleg vízzel. Ismételd meg a műveletet háromszor, így beindul és alaposan felpezsdül a vérkeringésed, ami gátolja a zsírsejtek lerakódását.

Wellness Cafe tipp: Használj luffa szivacsot a fürdő közben, így még jobban fokozhatod a vérkeringést serkentő hatást.

Tekercselj!

Heti 2-3 alaklommal végezd el ezt a kezelést, nem lesz másra szükséged hozzá, mint egy tekercs háztartási fóliára és egy közepesen erős narancsbőr elleni krémre. Zuhanyzás után kend be magad térdtől legfeljebb köldök magasságig a narancsgyilkos krémmel, majd tekerd be magad viszonylag szorosan. Feküdj be az ágyba, takard be magad, hogy a meleg még tovább fokozhassa a krém hatását és pihenj így negyvenöt percet. Távolítsd el a fóliát, de a krémet ne mosd le még néhány óráig, hagyd teljesen beszívódni.

Wellness Cafe tipp: Ne a drogériákban kapható mindennapos használatra kifejlesztett kencéket használd, hanem keress fel egy gyógynövény boltot, és kérj tekercseléshez ajánlott krémet.

Szaunázz!

Bár ebben a nagy melegben nehezedre eshet beülni a forró kabinba, minimum egyszer próbáld beiktatni a heti programodba. Ha edzőterembe jársz vagy uszodába, akkor nem kell plusz kiadásokkal terhelned a pénztárcádat, hiszen ezekben a bérletekben benne van a szauna használata is. Edzés után szánj rá elég időt, hogy a szervezeted méregtelenítése beinduljon. Szauna előtt zuhanyozz le, csak ezután menj izzadni. Addig maradj bent, amíg jól esik, ez nem a „ki bírja tovább” verseny. Tusolj le hideg vízzel vagy merülj a medencébe. Ne menj vissza rögtön a melegbe, pihenj 5-10 percet, hogy testhőmérsékleted normalizálódjon. Majd jöjjön újra az izzadás, a hideg fürdő és a pihenés.

Wellness Cafe tipp: Nem lehet elégszer elmondani, hogy a méregtelenítés legfontosabb eszköze a víz. Ne feledkezz meg róla, igyál legalább 2,5 litert naponta. Lehetőleg ásványvízzel vagy zöld teával csillapítsd szomjadat, és kerüld a magas cukortartalmú üdítőket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X