Főoldal > SZÉPSÉG > Koppintsd a sztárokat! – Dita von Teese dívás sminkje

Koppintsd a sztárokat! – Dita von Teese dívás sminkje

0

Írta:

4. rész

Minden smink alapja a tökéletesen tiszta arcbőr. Csak így kezdj neki a szépítkezésnek! Könnyű tisztító arclemosó, majd jöhet a tonik, végül pedig a hidratáló krém.

Alapozás:

Dita soha nem napozik, sőt ha csak kiszalad az utcára, akkor is magas faktorszámú arckrémet használ, hogy megőrizze alabástrom bőrét. De nem kell megijedni, ez a smink nem csak a hófehér bőrön mutat jól, a bronzos bőrűek is nyugodtan próbálkozzanak vele. Mint az a képen is látszik, az alapozás teljesen egyenletes, nem enged láttatni semmit az esetleges szeplőkből vagy apróbb bőrhibákból. Ezért egy jól fedő alapozóra lesz szükséged, amit lehetőség szerint ecsettel vigyél fel, a még egyenletesebb hatás érdekében, valamint a szem alatti karikák korrektorozásáról se feledkezz meg. Ha felvitted az alapozó réteget, fixáld az egészet matt púderrel, mert ennél a sminknél semmiféle csillogás nem jöhet szóba!

Wellness Cafe tipp: Ha nem az esti kiruccanáshoz készíted ezt a sminket, hanem nappalra, akkor bátran tedd félre az alapozót, elég lesz egy könnyű, színezett hidratáló.

ditaeye.png ()Szemek:

Ennek a szemsminknek az elkészítése nem igényel sok időt, viszont gyakorlott kezekre van szükség hozzá. Ugyanis itt a hangsúly a tusvonalon van, ami nem lehet sem remegős vagy aszimmetrikus a két oldalon. Akik rendszeresen használnak tust, azok kezdhetik rögtön ezzel, akik viszont még bátortalanok, azok először fekete ceruzával húzzák meg az ívet, így ez mankóként szolgálhat a tusvonalhoz. (Kezdők olyan tust válasszanak, aminek filces végű ecsete van, ezzel könnyebb dolgozni.) Támaszd meg a kezedet, majd kezd el megrajzolni a vonalat a belső szemzugtól kifelé. Belül legyen egész vékony a vonal, kifelé haladva vastagodjon. Itt, a külső szemzugnál húzd felfelé az ívét a cicás hatás érdekében. Ha megszáradt a tus, menj át rajta még egyszer, hogy biztosan koromfekete legyen. Jöhet a szempillaspirál, majd a külső szemzugba 2-3 tincs műszempilla. A szemöldököd fésüld ívesre, a hézagokat pedig töltsd ki a színével megegyező ceruzával vagy porral. Ennél a sminknél az alsó szemhéjon egyáltalán nincs hangsúly, ezért itt nem kell használnod semmit, esetleg a külső sarokban egy kis spirált.

ditalips.png ()Wellness Cafe tipp: A műszempilla nappalra túl sok lenne, így azt hanyagold, elég a két réteg spirál. A fekete tus helyett használj inkább barnát, ez sokkal lágyabbá teszi a tekintetedet.

Ajkak és orcák:

A pirosító ebben az esetben minimális, csak nagyon halvány szín kerül az arcod almácskáira. A száj ezzel szemben hangsúlyos és drámai hatású. Ez a rúzs csak jól ápolt ajkakon mutat jól, úgyhogy első lépésként radírozd le a szádat, utána jöhet a színtelen ajakápoló. Várj pár percet, amíg beszívódik kicsit, majd vékony rétegben alapozd le a szádat is, így még tartósabb lesz rajta a szín. Használj a rúzs színével megegyező kontúrceruzát. Az ajkad felső shutterstock_4101106.jpg ()részén középről haladj kifelé, míg alul, az egyik oldaltól a másikig húzd meg a kontúrt. Ezután jöhet az élénkpiros rúzs két rétegben. Ennél a sminknél a szájfény csak minimális legyen, épphogy egy kicsit tegyél a szád középső részére.

Wellness Cafe tipp: Ez a vérvörös túl sok lenne napközben, helyettesítsd egy korallos vagy rózsaszínes árnyalattal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X