Főoldal > SZÉPSÉG > Koppintsd a sztárokat! – Natalie Portman alkalmi sminkje

Koppintsd a sztárokat! – Natalie Portman alkalmi sminkje

0

Írta:

2. rész

Minden smink alapja a tökéletesen tiszta arcbőr. Csak így kezdj neki a szépítkezésnek! Könnyű tisztító arclemosó, majd jöhet a tonik, végül pedig a hidratáló krém.

1. alapozás

Mivel alkalmi sminkről van szó, célszerű alapozót használnod, nem csak színezett hidratálót. A szemed alá kerüljön a bőrszínednél néhány árnyalattal világosabb korrektor, hogy eltűntesd az esetleges sötét foltokat és karikákat. Ne feledd, a világos színek kiemelnek, a sötétek mélyítenek. Ezért, ha már megjelent néhány ráncocska az arcodon (homlok, nevetőráncok), ide is tehetsz a korrektorból, majd finoman dolgozd össze az alapozóval. Figyelj oda, hogy az alapozás ne legyen maszk hatású és ne szigorúan az állad vonaláig érjen, kenj egy kicsit a nyakadra és akár a dekoltázsodra is. Az alapozást áttetsző púderrel fixáld, ezzel megelőzve a későbbi fénylő arcbőrt.

natalieeye.JPG ()2. szemek

Ennél a sminknél a szemek elkészítésével kell majd a legtöbbet bíbelődnöd, mivel a hangsúly a csodás tekinteten van. Kontúrozd körbe alul és fölül is a szemeidet fekete ceruzával, majd egy fülpiszkáló segítségével satírozd el az egészet, hogy az éles kontúrok eltűnjenek. A szemöldököd alá és a belső szemzugba, körülbelül a szemed harmadáig kerüljön egészen halvány rózsaszín por. A mélyítő vonalra tegyél mályvás árnyalatot, melyből egy leheletnyi kerülhet az íriszed fölé is, így még jobban kiemeli annak színét. Vegyél elő sötétszürke szemhéjpúdert és árnyékold vele a külső szemzugot alul és fölül is. Itt satírozd el kicsit fölfelé, hogy a mélyítő vonal külső részével összeérjen. Két réteg éjfekete spirál után jöhet 2-3 tincs műszempilla shutterstock_47918947.jpg ()felülre, a külső szemzughoz, így lesz igazán cicás a tekinteted. Majd ezt a spirál segítségével dolgozd össze saját pilláiddal. Legvégül pedig húzd ki alsó szemhéjad belső felét is fekete szemceruzával.

3. orcák és ajak

Itt már nem lesz sok teendőd, elég lesz egy leheletnyi a pirosítóból és a rúzsozás sem vesz el sok időt. Az arcpír mindig az almácskákon legyen a legerősebb, innen kifelé egyre inkább halványodjon a színe. Hogy eltaláld az ideális helyet, mosolyogj a tükörbe és az így leginkább kiemelkedő rész legyen a pirosítás kezdőpontja. Ha hosszúkás arcod van, simítsd az ecsetet a fül középső része felé, ha pedig kerek, akkor a fülcsúcs felé. Így könnyedén tökéletesítheted natalielips.JPG ()az arcformádat. Ehhez a sminkhez halvány, hideg rózsaszín pírt válassz.

A pirosítóval nagyjából megegyező színű rúzsra lesz szükséged. Ha nem használsz kontúr ceruzát, sokkal természetesebb lesz az eredmény, persze ha nagyon egyenetlen a szád vonala, ne hagyd ki ezt a lépést sem. Ha egy réteggel meg vagy, nyomd rá ajakidat egy papírzsepire, hogy felitasd a felesleget, majd jöhet még egy réteg rúzs, hogy igazán tartós eredményt érhess el. Végül jöhet az áttetsző szájfény, melyből a szád közepére tégy egy keveset.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X