Főoldal > SZÉPSÉG > Nyári szépséghibák – hozd helyre őket!

Nyári szépséghibák – hozd helyre őket!

0

Írta: and

1. hiba: Szőrtelenítés után napoztál Közvetlenül gyantázás, borotválás után a bőr érzékenyebb, hiszen mikrosérülések keletkezhetnek a felső hámrétegen, ezért könnyen kipattogzik, és piros foltok jelenhetnek meg rajta. Teendő: Mindig hagyj legalább 24 órát a bőrödnek a pihenésre. Ha mégis megtörtént a baj, az érzékennyé vált területeket kezelheted aloe verát tartalmazó géllel. A teafaolaj-kivonatot vagy kamillát […]

1. hiba: Szőrtelenítés után napoztál

Közvetlenül gyantázás, borotválás után a bőr érzékenyebb, hiszen mikrosérülések keletkezhetnek a felső hámrétegen, ezért könnyen kipattogzik, és piros foltok jelenhetnek meg rajta.

Teendő: Mindig hagyj legalább 24 órát a bőrödnek a pihenésre. Ha mégis megtörtént a baj, az érzékennyé vált területeket kezelheted aloe verát tartalmazó géllel. A teafaolaj-kivonatot vagy kamillát tartalmazó zselék szintén beválhatnak.

szepseghiba2.jpg ()2. hiba: Sminkben strandoltál

Egyes pirosítók és alapozók fényérzékenyítő hatására erőteljes napsugárzásban az arc érzékeny bőre foltossá válhat. A napozás alatt szinte beleégnek a festékek, ezzel maradandó károsodásokat okozva.

Teendő: Ha mégis sminkben strandoltál, próbáld egy kis kényeztetéssel helyrehozni az arcbőrödet. Tegyél fel egy nyugtató arcpakolást, és fokozottan ügyelj az intenzív hidratálásra. Ha foltokat, pigment-elváltozásokat látsz az arcodon, keresd fel a kozmetikusodat. A gyümölcssavas hámlasztás vagy a mikrokristályos csiszolás megoldás lehet a problémádra.

3. hiba: Nem óvtad a hajad

A napsugarak kifakítják a tincseidet, és elvonják a hajszálakban lévő természetes nedvességet. A sós tengervíz vagy a strandok klórozott vize szintén roncsolja a szálak szerkezetét.

Teendő: Keress olyan fényvédő-hidratáló pakolást, amely olajokat és aminosavakat tartalmaz. Ezek segítenek pótolni a szálak elveszett nedvességtartalmát, valamint a lepirult fejbőrödet is nyugtatják. Legjobb, ha a fodrászodnál kérsz egy speciális, hidratáló-kényeztető kezelést, így egészen biztosan a hajítpusodnak megfelelő lesz az ápolás.

4. hiba: Foltos lettél az önbarnítótól

Az óvatlanul felvitt krémtől narancsos, csíkos vagy foltos árnyalatot ölthet a bőröd.

Teendő: Gyorsítja a szín kopását, ha gyengéden, 2-3 naponta átradírozod az egész testedet. A citromlé szintén elhalványítja az elszíneződéseket, és világosítja a foltokat.

A cikk folytatását keresd a Wellness Magazin augusztus-szeptemberi számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X