Főoldal > SZÉPSÉG > Ilyen frizurával hódíts ősszel!

Ilyen frizurával hódíts ősszel!

0

Írta:

A hosszúkás Ezt az arcformát a hegyes áll, a magas homlok és a hangsúlytalan arccsontok jellemzik. A hosszúkás formát értelemszerűen szélesíteni kell, hogy minél közelebb hozd az ideális alakhoz. A jó választást az állig érő, tépett haj jelenti. De a felborzolt, nagy tömegű, göndör frizura is nyerő. Ha rövidet szeretnél, akkor olyan fazont vágass, ami […]

A hosszúkás

Ezt az arcformát a hegyes áll, a magas homlok és a hangsúlytalan arccsontok jellemzik. A hosszúkás formát értelemszerűen szélesíteni kell, hogy minél közelebb hozd az ideális alakhoz. A jó választást az állig érő, tépett haj jelenti. De a felborzolt, nagy tömegű, göndör frizura is nyerő. Ha rövidet szeretnél, akkor olyan fazont vágass, ami két oldalt nem lapos, mert az még tovább nyújtja az arcod. Kerüld el a túl hosszú, egyenesen lelógó, középen elválasztott frizurákat.

shutterstock_59813512.jpg ()A kerek

Az előző típus ellentéte, az ovális formából két oldalt kissé kiálló arccsonttal. A kerek arc azonban nem azonos a pufival, hiszen itt maga a csontozat is szélesebb. Minden, amit a hosszúkásnál kerülnöd kell, azt itt szabad, sőt ajánlott! Egyenes, lehetőleg áll alá érő haj, középen vagy csak nagyon enyhe oldalválasztékos frizura. Amit te ne erőltess, az a tömör frufru, mert még tovább szélesíti az arcod. Emellett az oldalt felturbózott frizurák sem a legelőnyösebbek számodra.

A szögletes

Ennek az arcformának a legfőbb jellemzői a hangsúlyos áll és pofacsontok, valamint a széles homlok. Ezeket a határozott vonalakat mindenképp finomítanod kell egy lágy esésű frizurával. Ennek a legjobb módja, ha laza hullámokba szárítod a hajadat. Frufrut is viselhetsz, csak arra vigyázz, hogy a túl egyenesre és szögletesre vágott fazont kerüld el. Számodra nem ideálisak a tarkónál felnyírt vagy a fejtetőn megemelt frizurák. Kerüld a túl merev vágásokat, maradjon meg a hajad finom esése és játékossága.

A fordított háromszög

Ha széles a homlokod és keskeny az állad, akkor ebbe a típusba tartozol. Mindenképpen olyan fazont vágass, ami elvesz egy kicsit a homlokodból. Lehet ez oldal frufru, de ha ez zavar, akkor néhány belógó tincs is sokat javít a problémán. A lényeg, hogy a homlokod sose legyen teljesen szabadon – kerüld tehát a szoros lófarkat és sajnos a most divatos hajpántokat sem neked találták ki.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X