Főoldal > SZÉPSÉG > Koppintsd a sztárokat! – Jennifer Aniston natúr sminkje

Koppintsd a sztárokat! – Jennifer Aniston natúr sminkje

0

Írta:

6. rész

Alapozás

Mindegyik sminkhez elengedhetetlen a szépen alapozott bőr, de talán ez az a smink, amihez tényleg tökéletes alapra van szükség. Mivel itt a makulátlan arcbőrön van a hangsúly, ezért ha elnyeri a tetszésedet ez a smink, érdemes beruháznod egy szuper minőségű alapozóra, ami tökéletesen illeszkedik a bőrtípusodhoz és annak színéhez. Korrektor itt is kerül a szemek alá, hogy eltüntesd a fáradtság és az idő apró nyomait is. A púderrel bánj csínján, sőt akinek nem zsírosodásra hajlamos a bőre, az el is hagyhatja ennél a sminknél. A púder nagyon jól fixál és tartósít, de ugyanakkor egy kicsit merevvé is teszi az arcot. Most viszont, a cél, a minél természetesebb külső, ezért ha van egy remek alapozód és persze a bőröd is lehetővé teszi, nem kell használnod.

jeniffereye.png ()Szemek

Ehhez a szemfestéshez nem lesz sem sok időre, sem sok dologra szükséged. Szerezz be egy ún. highligtert, ami nem más, mint egy magas fényű, ám színtelen sminktermék, amit kiemeléshez tudsz használni, az arcod bármely részén. Lehet krémes vagy por állagú is; ha van egy szép selyemfényű világos szemhéjpúdered, ami színt nem ad, csak csillogást, akkor az is megteszi. Ebből a fényből tegyél egy kicsit a szemöldökcsontodra és a felső szemhéjadnál a belső szemzugba. Dolgozd el kicsit egy ecsettel, hogy ne legyenek túl élesek a határok. Fogj egy barna szemceruzát – ez sokkal lágyabb külsőt eredményez, mint a fekete – és ezzel húzd ki a felső szemhéjad, úgy, hogy  a belső szemzug felé haladva fokozatosan keskenyedjen a vonal. Ezután satírozd el a vonalat a szemed külső része felé. Alul is húzd ki nagyon vékonyan és épp csak vízvonalban. Ha túl erős lenne, ezt is dolgozd el kicsit. Szempilla göndörítővel adj szép formát pilláidnak, majd menj át rajtuk barna spirállal. Végül igazítsd meg a szemöldököd, töltsd ki a hézagokat, majd fésüld át fixálóval.

jenniferlips.png ()Ajak és orcák

Pirosítónak csak egy halvány bronzosítót használj, úgy, hogy épp egy leheletnyi színe legyen az arcodnak. Ezután fogd az előző pontban említett highlightert, és tegyél belőle egy kicsit a járomcsontodra. Ez szépen kiemeli az arcod vonalát és csodás ragyogást kölcsönöz neki. A szádra, annak színével szinte megegyező ceruzát használj. Mindenképpen natúr árnyalat legyen, tehát a pinket most felejtsd el. Ezzel a ceruzával ne csak a kontúrt húzd meg, hanem töltsd ki vele az egész ajkadat. Erre kerüljön a színtelen szájfény. Lehetőleg olyat válassz, ami csak egy átlátszó réteg, a csillámos változatokat most kerüld. Épp a természetesség adja ennek a sminknek a báját.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X