Főoldal > SZÉPSÉG > Koppintsd a sztárokat! – Laetitia Casta 2 az 1-ben sminkje

Koppintsd a sztárokat! – Laetitia Casta 2 az 1-ben sminkje

0

Írta:

5. rész

oilcontrolpaper02.png ()Alapozás

A bőrszínednél egy-két árnyalattal világosabb korrektorral fedd el az esetleges sötét foltokat, szarkalábakat a szemed alatt. Ezután jöhet az alapozó felvitele. Legszebben ecsettel lehet dolgozni, de ez igényel némi gyakorlást, hogy ne legyen csíkos a végeredmény. Bátran felviheted kézzel is vagy szivaccsal. Ez utóbbinak az a hátránya, hogy rengeteg festéket magába szív, emiatt sokkal többet kell használni az alapozóból. Ne felejtsd ki a szemhéjadat sem, hiszen ennek a területnek is szüksége van egy stabil alapra. Végül fixáld az egészet púderrel, ami matt hatást biztosít a nap folyamán.

Wellness Cafe tipp: Szükségtelen újraalapoznod estére, hiszen a mai termékek simán kibírnak 16-18 órát is a bőrödön. Mindössze annyi a teendőd, hogy az esetleges átfénylett részeken átmész „itatóspapírral” (tippünk: Essence Paradise mattító lapocskák, ár: 500 Ft) , ami magába szívja a nap közben termelődött olajat. Ezután a szükséges területeken menj át egy vékony réteg púderral, így ismét tökéletes lesz az összhatás.

laetitiaeye.png ()Szemek

Ez a smink, amilyen látványosan hangsúlyozza a szemeket, pont olyan egyszerű is. Néhány pillanatnál nem vesz többet igénybe az elkészítése, így biztos belefér a reggeli menetrendedbe. Matt árnyalatokat használj: a mozgó szemhéjadra válassz egy teljesen semleges színt, ami a bőrszínednél nem sötétebb és nem is világosabb. A szemöldökcsontodra tegyél egy kis tört fehéret, ami még jobban kiemeli a tekinteted. A felső szempillák tövét húzd ki fekete szemceruzával – nem baj, ha sikerül tökéletesre, hisz úgyis el kell dolgozni. Satírozd el ezt a vonalat, bentről kifelé haladva, hogy a külső szemzugnál legyen a legintenzívebb a szín. Ehhez a maszatoláshoz használhatsz ecsetet, fülpiszkálót vagy akár az ujjadat is. Kísérletezd ki, melyikkel tudsz a legügyesebben dolgozni. Jöjjön a szemed alatt a vízvonal, ahol szintén egy kicsit lágyíts a kontúron. A befejezés a fekete spirál legyen két rétegben.

Wellness Cafe tipp: Túl sokat nem kell pepecselned, hiszen ez a szemsmink már így is tökéletes estére. Ha azonban még drámaibb tekintetet szeretnél, fésüld ívesebbre a szemöldököd, és a hézagokat töltsd ki megegyező színű porral. Egy hangsúlyos szemöldök ugyanis, még inkább a tekintetedre vonja a figyelmet.

laetitialip.png ()Orcák és ajak

A smink nappali változatában szinte semmi nem kerül erre a két területre. Mindössze minimális hideg rózsaszín pír az arcodra, de csak annyira, mintha a hideg csípte volna meg. Próbálj hasonló árnyalatot választani az ajkaidra is. Dolgozz ecsettel, a kontúrceruza azonban fölösleges, így még természetesebb lesz a hatás. A csillogó szájfényektől most szintén tekints el.

Wellness Cafe tipp: Mivel ez egy szemhangsúlyos smink, nem kell nagyon ráerősítened a pirosításra és a rúzsra az esti megjelenésedhez sem. Elég, ha egy kicsit erősebb színeket választasz, vagy ha nem akarsz túl sok mindent magaddal cipelni, akkor ugyanazzal a pírral menj át az orcáidon még egyszer. A rúzs és a pirosító mindig legyen összhangban, ez a legfontosabb. Próbálj minél hasonlóbb színeket választani, és mindig figyelj oda, hogy ha az egyik meleg szín, a másik is az legyen. A rúzs fölé kerülhet egy kis áttetsző szájfény. Ha azt szeretnéd, hogy így is tartós maradjon a végeredmény, ne az egész szádon menj át a fénnyel, hanem csak az ajkaid közepére pöttyents belőle.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X