Főoldal > SZÉPSÉG > Koppintsd a sztárokat! – Scarlett Johansson Monroe-s sminkje

Koppintsd a sztárokat! – Scarlett Johansson Monroe-s sminkje

0

Írta: and

7. rész

Alapozás

Sminkelés előtt alaposan tisztítsd meg a bőröd, majd krémezd be tápláló hidratáló krémmel. A fáradság és az idő jeleinek eltűntetése érdekében, használj hűsítő szemkörnyékápoló gélt, melyet apró, ütögető mozdulattal oszlasd el a szemed körül. Ehhez a sminkhez válassz leheletfinom, az arcod tónusánál egy árnyalattal világosabb, minőségi alapozót. Vidd fel egyenletesen sminkszivacs segítségével vagy a kezeddel, majd tégy egy kevés korrektort a szemed alá. Ezután következhet az áttetsző porpúder a hamvas és makulátlan arcbőr érdekében. Arra azért ügyelj, hogy ne vidd túlzásba a púderezést, a maszkhatás ugyanis nem csak, hogy nem dögös, de a bőrödet sem hagyja rendesen lélegezni.

scarletteye.png ()Szemek

Hogy tartós legyen a szemsminked, használj speciális, drogériákban kapható szemhéjalapozót. Miután felkented, várj néhány percet. A szemed festéséhez először használj világos gyöngyházfényű szemhéjpúdert, melyet oszlass el a szemhéjad egész felületén. Befejezésképp tegyél belőle a belső szemzugba, a szemöldökvonal alá és az alsó pillák belső feléhez is, hogy még jobban kiemeld a tekinteted. Scarlett sminkese ezután egy csillogó, bézs árnyalatú szemhéjporral tette kifejezőbbé és nyitottabbá a szemeket, melyet a szemhéj külső felére és az alsó szempillasor külső sarkába vitt fel. Ezután jöhet a Monroe-s smink lelke: a szemhéjtus. Rajzold elő fekete szemceruzával a vonalat, így könnyebb lesz szép ívet húzni a tussal.  A tusvonal most legyen egyenlő vastag végig a felső pillák tövében és ne érjen tovább a szemed külső sarkánál. Ha ezzel megvagy, használj szempillagöndörítőt, majd dúsító szempillaspirállal duplán menj át a felső pillasoron. Az alsó pillákat ennél a sminknél nem szükséges kiemelni. A Monroe-s hatás másik kulcsa a szépen ívelt, v-szemöldök. Barna szemöldökceruzával rajzold át a szemöldököd úgy, hogy felül, a szemöldök csúcspontjánál egy picit élesíts az íven.

scarlettlips.png ()Ajak és orcák

Ehhez a sminkhez használj barnás árnyalatú pírt, melyet finoman vigyél fel az arccsontodra. Az ajkaidra kötelező a vörös rúzs használata, ám előtte ne feledkezz meg a hidratálásról sem! A sötét rúzsok használata előtt ez különösen fontos, hiszen a kicserepesedett ajkak még láthatóbbá válnak, ez pedig az egész megjelenésedet tönkreteheti. Tehát krémezd át az szádat hidratáló ajakbalzsammal, majd jöhet a rúzzsal megegyező árnyalatú szájkontúrceruza, végül pedig a dögös, vörös rúzs. Ajkad közepére tehetsz egy leheletnyi szájfényt, mely még szexibb megjelenést kölcsönöz a sminkednek.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X