Főoldal > SZÉPSÉG > Top 3 őszi sminktrend egyenesen a kifutókról!

Top 3 őszi sminktrend egyenesen a kifutókról!

0

Írta: and

1. Az arany ragyogása A kifutókon lépdelő modellek szemhéját elnézve, megnyugodva tapasztalhatjuk, hogy a dizájnereknek a korai őszbe is sikerült visszacsempészni a napsütötte nyár ragyogását. Az idei szezonban az arany árnyalatokat vagy síkszerűen, egyenletesen viseljük – ahogy azt Lanvin vagy John Richmond modelljein láthattuk-, vagy erősen elmaszatolva, feketével kombinálva – ahogy tette ezt Christian Dior […]

1. Az arany ragyogása

A kifutókon lépdelő modellek szemhéját elnézve, megnyugodva tapasztalhatjuk, hogy a dizájnereknek a korai őszbe is sikerült visszacsempészni a napsütötte nyár ragyogását. Az idei szezonban az arany árnyalatokat vagy síkszerűen, egyenletesen viseljük – ahogy azt Lanvin vagy John Richmond modelljein láthattuk-, vagy erősen elmaszatolva, feketével kombinálva – ahogy tette ezt Christian Dior vagy Oscar de la Renta. Szemünk így kissé a bronz felé hajló színekben, vagy némi csillámnak köszönhetően extravagáns csillogással tündökölhet.

Az őszi szezonban elfelejthetjük az egyszerű stílusban kihúzott szemeket: Giorgio Armani, Miu Miu és Alexandre Herchcovitch vadító színekkel, Zac Posen, Giambattista Valli és Jean Paul Gaultier pedig avantgárd vonalakkal kísérletezik. A kifutók merész sminkjeit azonban néhány egyszerű trükkel te is könnyedén megvalósíthatod!

Wellness Cafe tipp: Szemhéjadat enyhén bepúderezve még egyenletesebb és tartósabb arany ragyogást érhetünk el. A szemfestéket nyugodtan felviheted az ujjaiddal, bár ha diszkrétebb hatásra vágysz, maradhatsz az ecset használatánál. A merészebbek az arany szemfestéket nem csak felül, de szemük alsó részén is használhatják. Végül hangsúlyozd egy hasonló, de sötétebb árnyalattal a szempilláidat is. Szemed kihúzásához inkább puha hegyű, vastag szemceruzát használj, mellyel könnyedén érhetsz el elmosódott hatást, és tüntetheted el az esetleges egyenetlenségeket.

shutterstock_61152232.jpg ()2. A vörös hódítása

Az idei szezonban egyértelműen a vad, csábító vörös ajkak és ennek különböző, még vadabb és csábítóbb árnyalatai uralják a kifutókat. Sosem látott merész csillám-effekt a Givenchy-től, vakmerő vagányság a Dolce&Gabbana-tól vagy ördögi műanyag-lakkhatás Donna Karan-tól.

Wellness Cafe tipp: Alapozásként használj ápoló balzsamot és enyhe púdert. Hajszálvékonyan kenj fel egy világosabb árnyalatot, hogy ajkaid teltebbnek és szabályosabbnak tűnjenek. Hegyes szájkontúr ceruzával húzd meg a kontúrt, majd vidd fel a választott színt ecsettel. Végezetül használhatsz szájfényt a csillámló ajkakért, vagy éppen ellenkezőleg, púderrel mattabbá teheted a hatást.

3. Az ellentétek vonzása

Az idei őszi/téli szezon sminktrendjei nem is lehetnének ellentmondásosabbak. Az egyik oldalon szinte teljesen smink nélküli, no-makeup stílus hódít – Pat McGrath sminkmester megfogalmazásával az arc belső ragyogását juttatva érvényre. Másrészről pedig a John Galliano bemutatóján látottakhoz hasonló, nagyszabású sminkköltemények bűvölik el az embert: bronzárnyalatú alapozóval, sötét szemekkel és gyümölcsszínű shutterstock_28227985.jpg ()ajkakkal.

A frizurákat szintén az ellentétesség és a hatvanas évek inspirálta: az egészen hatalmas kontyokat, de a minimális copfokat is megtalálhatjuk a modelleken. 

Wellness Cafe tipp: Elsőként használj olyan hajformázót, amely anélkül emeli meg a hajszálakat, hogy elnehezítené és lenyomná a frizurádat. A megfelelően dús hatás eléréséhez ujjaiddal borzold fel a hajadat hajszárítás közben. Irányítsd a hajszárítót a hajszálak természetes ívével ellentétes irányba. Hajtsd át hajadat az ellenkező oldalra, amikor a tetejét szárítod, az aljához érve pedig lógasd előre a fejed. Így amikor a hajszálak eredeti helyükre kerülnek, az ellenkező irányba hajlanak majd, megemelve a hajtövet. Ujjaiddal megmasszírozva fejedet és hajtöveidet, szintén szépen megemelheted a szálakat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X