Főoldal > SZÉPSÉG > 3 + 1 őszi wellness tipp a szezonális szépüléshez

3 + 1 őszi wellness tipp a szezonális szépüléshez

0

Írta:

Huszonegyedik századi szépségtrükkök garmadát vethetjük be félsikerrel, ha az olyan ősrégi irányelveket nem tartjuk szem előtt, mint amilyen a mértékletesség, vagy éppen a szezonalitás. A természet mindig súg nekünk: ahogy a növényeket a téli álmuk előtt a legkíméletesebb átültetni, úgy ránk is jótékony hatással van egy kis őszi környezetváltozás, legyen az egy kulturális élmény, szépségkúra, […]

Huszonegyedik századi szépségtrükkök garmadát vethetjük be félsikerrel, ha az olyan ősrégi irányelveket nem tartjuk szem előtt, mint amilyen a mértékletesség, vagy éppen a szezonalitás. A természet mindig súg nekünk: ahogy a növényeket a téli álmuk előtt a legkíméletesebb átültetni, úgy ránk is jótékony hatással van egy kis őszi környezetváltozás, legyen az egy kulturális élmény, szépségkúra, vagy egy hétvégi kiruccanás.

A vénasszonyok nyara tökéletes erre, bónusz felüdülés a testünknek és a lelkünknek. Használjuk hát ki a langyos, őszi napokat a téli hónapok előtt! Ha van rá lehetőségünk – illetve ha nincs otthon szaunánk gyógymedencével –  töltsünk el egy hosszú hétvégét valamelyik hazai wellness hotelben. A téli begubózás előtt jót tesz, ha még egyszer kimozdulunk otthonról. Ráadásul az utószezonban olcsóbban találunk szállást is.

A mindent a maga idejében elv szerint azonban mindenképpen olyan hotelt válasszunk, ahol szezonális szolgáltatásokkal várnak. Jellemző őszi wellness-kényeztetés lehet például a mézes, szüreti szőlős, gesztenyés, vagy éppen tökös alapanyagokkal készített méregtelenítő turmix, testmasszázs, vagy éppen szauna-felöntés.

Íme, néhány igazán őszi wellness kezelés:

Vadgesztenye a talpakra, alma a kezekre

A vadgesztenye kivonata kiváló érerősítő, keringésfokozó. Az egész nyári szandálozós időszak után hálás lesz a lábunk, ha befizetjük egy vadgesztenyés frissítő talpmasszázsra.

Extrém puha, hidratált kezeket pedig egy almás-fahéjas kézmasszázzsal egybekötött manikűrrel érhetünk el. Az alma magas gyümölcssav -, pektin – és kálciumtartalma révén antiallergén, fertőtlenítő, bőrpuhító és regeneráló hatású. Héjának viasza lágyító, gyümölcshúsának kivonata bőrkondicionáló hatású.

shutterstock_10596076.jpg ()Szüreti szőlő a dekoltázsra

Már ősidők óta ismert, hogy a szőlő és a bor számos értékes és aktív hatóanyagot tartalmaz. Rendkívül jól alkalmazhatók az öregedés lassítására és ránctalanítóként

A szőlő kipréselt levének gyümölcssavai hámlasztó hatásúak. A gyümölcs nedve, a gyümölcshús hatóanyagai pedig hidratálják, vitaminizálják, regenerálják a bőrt. A szőlőből nyert olaj baktericid, gyulladásgátló, bőr-és hajregeneráló hatású. Masszázskrémekben narancsbőr elleni kezelés során is sokszor bevetik, a dekoltázs-ápolásban pedig verhetetlen. Harminc fölött vétek kihagyni az őszből az illatos borfürdőt, vagy a vörös szőlős arckezelést.

Mézes masszázs meghűlésre

A méz valódi csodaszer, igen sokoldalú gyógyír. Amellett, hogy finom édesítőszer, remek ellenszere a meghűléses betegségeknek és reumatikus panaszoknak, amelyek ősszel különösen aktuálisak. Természetes antioxidáns, antimikrobiális hatásának köszönhetően segíti a vágások, horzsolások és égési sebek begyógyulását is. A wellness-kezelésekben a legnépszerűbbek közé tartozik a mézes- joghurtos szaunafelöntés és a mézolajos aromamasszázs. A szauna melege és a virágméz jótékony hatása egyesülve bőrünk fellélegzik, selymessé válik. A masszázs pedig ideális módszer a jó közérzet fokozására.

Wellness Cafe tipp:

A mézes kezelést variálhatjuk kancatejjel is: a sejtvédő és sejtmegújító hatású kancatej magas vitamintartalmú (A-, B1-, C-, D-vitamin), gazdag ásványi anyagokban (kalcium, nátrium, magnézium) és hidratáló faktorokban (panthenol). Már egy cseppjében is jelentős mennyiségű protein, ásványi anyag és vitamin található, melyek védik és ápolják bőrünket. A tej emellett nedvességgel tölti fel a bőrt, amely így bársonyossá, puhává válik.

További információ: www.karos-spa.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X