Főoldal > SZÉPSÉG > 5 tuti tipp a cellulitisz ellen

5 tuti tipp a cellulitisz ellen

0

Írta:

1. Fogyassz antioxidánsokat Ezek az elsődleges harcosok a szabad gyökök ellen és minden gyümölcsben, zöldségben megtalálhatók. Törekedj arra, hogy napi étkezésed során legalább ötegységnyi gyümölcsöt és zöldséget fogyassz. ezek mellett az antioxidáns C- és E-vitaminok is erősítik a bőrt, tehát ezeket tanácsos szedni. Fogyassz 3 g C-vitamint (maximum ennyit tárol a szervezet) naponta háromszor 1 […]

1. Fogyassz antioxidánsokat

Ezek az elsődleges harcosok a szabad gyökök ellen és minden gyümölcsben, zöldségben megtalálhatók. Törekedj arra, hogy napi étkezésed során legalább ötegységnyi gyümölcsöt és zöldséget fogyassz. ezek mellett az antioxidáns C- és E-vitaminok is erősítik a bőrt, tehát ezeket tanácsos szedni. Fogyassz 3 g C-vitamint (maximum ennyit tárol a szervezet) naponta háromszor 1 g-os adagban, és napi 10 mg mennyiségű E-vitamint.

2. Használj más bőrszépítőket is

narancsbor2.jpg ()A gyümölcsökön és zöldségeken kívül más ételek is rendelkeznek antioxidáns hatással, mint például a teljes kiőrlésű pelyhek. A zöld tea szintén anticellulitisz-anyagok alapvető forrása. Kutatások kimutatták, hogy a zöld tea gyorsítja az anyagcserét, illetve egyharmadával csökkenti azon enzimek kibocsátását, melyek a szervezetben a zsír elraktározásáért felelősek. Fogyassz legalább 3 csészével naponta. Más kutatások szerint a gotucola nevű gyógynövény beindítja az egészséges kollagén termelődését, méghozzá a vizet megtartó sejtek számának növelése nélkül. Naponta háromszor 30 mg-ot fogyassz belőle.

3. Segíts a vérkeringésnek

A páfrányfenyő, vagyis a ginko biloba leveleinek kivonatát számos anticellulitisz-krémben felhasználják, de belsőleges alkalmazása is élénkíti a vérkeringést. Az ajánlott adag naponta 120 mg. Az esszenciális zsírsavakat tartalmazó ételek, például az olajos haj, a csonthéjasok és a magok szintén segítik a vérkeringést.

4. Minden étkezésnél fogyassz alacsony zsírtartalmú fehérjéket

A cellulitok a normálisnál magasabb arányban tartalmaznak vízmegkötő sejteket. Ráadásul elzáródhatnak a vér- és nyirokkeringés, ez pedig a folyadék szivárgásához vezet, amit azután a környező szövetek megkötnek. A fehérje ugyanakkor tartalmaz egy albumin nevű anyagot, ami segít ezt a szivárgást meggátolni és a folyadékszintet csökkenteni. Szintén fontos a fokozott folyadékbevitel és a sófogyasztás csökkentése.

5. Csökkentsd a zsír- és a cukorbevitelt

Mindkettő növeli a bőr szabadgyökterhelését, amellett, hogy a magas zsír- és cukortartalmú ételek rengeteg kalóriát is tartalmaznak. Minél több kalóriát fogyasztasz, annál nagyobb esélyed van a hízásra – és ugye, ne felejtsd el, hogy a cellulitisz egyszerűen háj.

Forrás: Helen Foster Méregtelenítés című könyve


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X