Főoldal > SZÉPSÉG > Eljött a kontyok ideje! Haj-hírek a Milánói Fashion Week-ről

Eljött a kontyok ideje! Haj-hírek a Milánói Fashion Week-ről

0

Írta:

1. Gyönyörű hajhurok Az ihlet forrása: Fiatal és üde értelmiségiek: intellektuális megjelenésű lányok és fiúk laza hozzáállással; szétzilált hajhurok a lányoknak, férfias oldalválaszték a fiús lányoknak. Így készül a frizura: 1.    „Minden stílusos frizura alapja a Nature Fusion samponnal és balzsammal előkészített, frissen mosott és balzsamozott haj,” mondja Sam McKnight, a Pantene globális stílusnagykövete. Sam […]

1. Gyönyörű hajhurok

Az ihlet forrása:

Fiatal és üde értelmiségiek: intellektuális megjelenésű lányok és fiúk laza hozzáállással; szétzilált hajhurok a lányoknak, férfias oldalválaszték a fiús lányoknak.

kontybelso1.jpg ()Így készül a frizura:

1.    „Minden stílusos frizura alapja a Nature Fusion samponnal és balzsammal előkészített, frissen mosott és balzsamozott haj,” mondja Sam McKnight, a Pantene globális stílusnagykövete. Sam a dúsnak ható, fényes haj érdekében Sam Pantene Pro-V Volume hajhabot fésült a hajba a gyökerektől a hajvégekig.
2.    Ezután a tincseket az arctól egy laposkefével hátrafésülve megszárította a hajat. kontybelso2.jpg ()
3.    Sam lófarokba fogta össze a hajat pont a tarkó felett úgy, hogy előtte engedte, hogy a haj a választéknál természetesen elváljon, a fiús lányoknak pedig oldalválasztékot fésült. A nyolcas-hatás érdekében Sam hurokba fogta a hajat és egy gumival középen a lófarok tövéhez rögzítette a hurkot.
4.     A kilógó hajvégeket a nyolcas derekának körbetekerésére használta, hullámcsattal rögzítve a tincseket a lófarok tövébe. A kimaradt tincsek pedig a nyolcas közepének eltakarását szolgálták.
5.    Sam jellegzetes „beállít, majd fellazít” stílusának titka, hogy a frizura úgy néz ki, mintha a lányok maguk csinálták volna. Ezért utolsó simításként Sam néhány tincset szabadjára engedett a hurokból, és ujjaival a hajat kicsit meghúzogatva terebélyesítette a kontyot.

kontybelso3.jpg ()2. Modern, kordában tartott volumen és szerkezet, alacsonyan összefogott copfban

Az ihlet forrása:

A Brioni 2011. tavaszi-nyári bemutatóját a milánói Triennale Design Múzeumban rendezték, amelynek hatalmas, fehér, szellős és napfényes termei tökéletes hátteret nyújtottak a többnyire fehér kollekciónak. „A környezetből merítettem ihletet a frizurákhoz,” mondja Sam McKnight, a Pantene globális stílusnagykövete. „Formás lófarkat készítettünk, dús hatású hajjal a fejtetőn és a fej hátsó részén. Az egész nagyon üdén, elegánsan és modernül nézett ki.”

Így készül a frizura:

1. A Pantene Pro-V Nature Fusion samponnal és balzsammal előkészített, tiszta és finoman kondicionált hajból a Pantene globális stílusnagykövete, Sam McKnight modern formájú, dús hatású copfot formázott. „Olyan hajat szerettem volna, amely úgy néz ki, mintha egy gondosan elkészített frizura kilazult volna,” magyarázza.
2.  Sam az erős tartású, dús hatású frizura érdekében a hajtövektől egészen a hajvégekig Pantene Pro-V Volume hajhabot masszírozott a tincsekbe. „Ha a lehető legnagyobb volument szeretnének elérni, akkor a hajat a hajvonaltól hátrafelé szárítsuk, megemelve a tincseket,” mondja Sam.
3. Ezután a hajat a hajtőtől a végekig kiegyenesítette, engedve, hogy a tincsek néhány ujjnyi hosszúságban a fejtetőn a természetes választék mentén váljanak szét.
4.  Sam ezt követően a gömbölyded kontúr és a markánsabb forma érdekében a fejtetőn és hátul tupírozta a hajat, majd a frizura tartóssága érdekében Pantene Pro-V Volume hajlakkal fújta be a frizurát.
5.  A tincseket oldalt szorosan a fejhez simítva Sam a tarkón egy gumival copfba fogta össze a hajat úgy, hogy a tincsek egyenesen lefelé lógjanak. Hogy igazán maivá és elegánssá tegye a frizurát, Sam végül ujjaival fellazította a lófarkat, dúsabbá és természetesebbé alakítva annak megjelenését.

3. Laza kontyok gyönyörű, színpompás sálakkal felkötve és összecsavarva

konytbelso4.jpg ()Az ihlet forrása:

„A Moschino Cheap & Chic stílusú lány egy kicsit őrült, fiatalos, és színes hangulatot áraszt,” mondja Sam McKnight, a Pantene globális stílusnagykövete. „Imádja a szórakozást, üde és tele van energiával. A Moschino Cheap & Chic 2011.-es tavasz-nyári hajstílusa is pont ezt az életérzést tükrözi.”

Így készül a frizura:

1.    A Pantene globális stílusnagykövete, Sam McKnight tanácsait követve először mossuk meg és kondicionáljuk a hajat a Pantene Pro-V Volume samponnal és balzsammal, így tökéletes kiindulási alapot kapunk. „Ennek a stílusnak a titka a fejtetőn dús haj, amely a laza konty alapjául szolgál,” mondta Sam, majd a haj gyökereitől a hajvégekig Pantene Pro-V Volume hajhabot dolgozott a hajba.
2.    Ezután egy nagy körkefét használva megszárította a hajat. Szárítás közben mindvégig arra törekedett, hogy a tincseket függőlegesen tartva a hajszálakat a gyökereknél megemelje, így dúsabb hatásúvá tegye a frizurát. Ahhoz, hogy a fejtetőn igazán dúsnak tűnjön a haj, a fejtől pár centi távolságból indulva fésüljük a hajgyökerek felé, visszafelé a tincseket.
3.    Ezután a fejtől pár ujjnyira lazán fogjuk össze hajunkat egy gumival copfba úgy, hogy néhány hajszál kilógjon a lófarokból. A lófarkat csavarjuk fel és tűzzük kontyba. „Az összhatás legyen puha és könnyed, nem egy szigorú stílusról van szó.”  – mondja Sam.
4.    A frizura kiegészítéseként Sam Moschino Cheap & Chic sálakat szalaggá sodort össze, majd hajpántként a fejre kötötte, vagy a kontyot vette velük körbe.
5.    Hogy energiát és mozgást kölcsönözzön a frizurának, Sam utolsó simításként kihúzogatott néhány hajtincset a kontyokból, így a hajforma jellege laza, puha és könnyed lett.

Forrás: Pantene.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X