Főoldal > SZÉPSÉG > Így fogyj és formáld az alakod gépekkel

Így fogyj és formáld az alakod gépekkel

0

Írta: and

Szülés után másfél évvel hiába fogytam vissza a korábbi testsúlyomra, a régi ruháim nem jönnek rám. Amelyiket pedig össze tudom húzni magamon, abból majd kidurranok. Tipikus célközönsége vagyok tehát a fogyást ígérő alakstúdióknak. Mivel szeretnék jól mutatni a karácsonyi családi fotókon, elhatározom, hogy kipróbálom, tényleg lehet-e formálódni gépek igénybevételével. Az interneten hosszú böngészés után, az […]

Szülés után másfél évvel hiába fogytam vissza a korábbi testsúlyomra, a régi ruháim nem jönnek rám. Amelyiket pedig össze tudom húzni magamon, abból majd kidurranok. Tipikus célközönsége vagyok tehát a fogyást ígérő alakstúdióknak. Mivel szeretnék jól mutatni a karácsonyi családi fotókon, elhatározom, hogy kipróbálom, tényleg lehet-e formálódni gépek igénybevételével. Az interneten hosszú böngészés után, az alakstudio.hu tesztelése mellett döntöttem. Cserhalmi Katalinnal, a szalon tulajdonosával a kezelésem közben beszélgettem.

– Kiknek ajánlod, hogy igénybe vegyék a gépek segítségét?

– Azoknak, akik valamelyik testrészükből akarnak fogyni, vagy narancsbőrük van. Mindenkinek, aki hozzám fordul, felhívom a figyelmét, hogy mi a gépekkel nem fogyasztunk, hanem sokkal inkább az alakot formáljuk. Különböző gépeink és módszereink vannak arra, hogy a problémás testrészeket feszesítsük, alakítsuk.

– Rajtam most milyen kezelést alkalmazol?

gepifogyas2.jpg ()– Egy Ultracell nevű készülékkel masszírozom a hasadat. Az ultrahangos zsírbontás és a rádiófrekvenciás alakformálás legjobb tulajdonságait ötvözi ez a gép. Hogy könnyen megértsd, mi történik ilyenkor, képzelj magad elé egy olajradiátort! Az ultrahang nagyon leegyszerűsítve úgy működik, mint a radiátorban az olaj, amikor bekapcsolod. A meleg hatására a sok nagy olajbuborék pici buborékokká esik szét. Második lépésben jön a rádiófrekvenciás kezelés, melynek során ezeket a kicsi zsírbuborékokat felolvasztom. Olyan mozdulatokat használok, amelyekkel a nyirokkeringést stimulálom. A nyirokkeringésbe bekerülve, belefolyik a felolvasztott zsír, és ez aztán távozik a vizelettel vagy izzadással a szervezetből.

– Ennyi az egész?

– A siker titka ezen kívül a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Azt szoktam mondani, hogy 20 kilogrammonként minimum egy liter vizet kell számolni naponta. Tehát egy hatvan kilós lánynak legalább három liter folyadékot kell innia. Természetesen nem cukrozott, szénsavas üdítőitalokra gondolok, hanem lehetőleg vízre, natúr teákra (zöld, csalán vagy aloe vera) vagy frissen préselt gyümölcslevekre. A folyadék kimossa a szervezetből a feloldódott „zsíranyagot”. Ha nincs elegendő folyadékpótlás, akkor a zsír visszakocsonyásodik, és nem ér semmit az egész. A kúra alatt egyébként megnő a folyadékigény, sokan a kezelések közben is folyamatosan isznak. Persze volt olyan vendégem, aki kirakta a nagy üveg kólát a polcra, amikor megérkezett. Nála nyilván nem következett be a várt változás.

– Mennyi ideig tart egy kúra?

– Ez a kezelések fajtájától függ (nálunk többféle lehetőség közül lehet választani). Általában azért 5-6 alkalom után már nagyon látszik az eredmény. Ez lehet pár hét vagy akár két hónap is. Ugyanakkor szeretném hangsúlyozni, hogy tényleg alkattól és a kitartástól is függ az eredmény.

– Kell a kezelések ideje alatt fogyókúráznom?

– Egy nagyon enyhe diétát szoktam javasolni, melynek során két dologra kell nagyon figyelni: szénhidrátot csak délelőtt együnk, és ne vegyünk magunkhoz táplálékot este hat után. Vacsorára valami fehérjedús ételt érdemes választani (sovány húst, halat, túrót), napközben pedig nem szabad elfeledkezni a gyümölcsökről! A citrusfélék is segítik a zsírbontást, minden mennyiségben fogyasztható narancs, mandarin és grépfrút.

– Mi alapján döntöd el, hogy kinek milyen kezelést ajánlasz?

– Függ az életkortól, a bőr állagától, valamint attól hogy milyen életvitelt folytat. Ebbe beletartozik a kávéfogyasztási szokásoktól kezdve, az ülőmunkán át minden. Leülünk a vendéggel, megbeszéljük, hogy mi a cél, mit szeretne elérni. Ahhoz hogy a kitűzött célt meg is tudjuk valósítani, nem elég, hogy kifizeti a kezelést, tennie is kell érte: be kell tartania a szabályokat! Megfelelően kell pótolnia a folyadékot, és nem szabad össze-vissza ennie. A gépi kezeléseknek ugyanakkor van egy pozitív mellékhatásuk – gyönyörű lesz a kezelt felületen a bőr. De ez édeskevés, ha nem ez a fő cél. Én egyedül nem tudok csodát tenni, csak rásegítek a fogyásra!

– Mennyit lehet karcsúsodni a gépekkel?

– Ezzel az ultracell programmal, amit rajtad végzek, minden egyes kezelés után minimum egy centiméter karcsúsodás várható. Ha ez nem így történik, akkor csal a vendég, azaz vagy nem iszik eleget, vagy mértéktelenül étkezik. Előfordult már, hogy valaki panaszkodott, hogy nem következett be az ígért változás. Kérdeztem, hogy mégis mit szokott enni? Kiderült, hogy a munkája miatt sokat jár hivatalos vacsorákra, ahol ugyan nem fogyaszt ételt, csak koktélokat szopogat… Mondtam neki, nézzen csak utána, mennyi kalória van egy-egy ilyen csábító italkülönlegességben!

– Az interneten több olyan szépségszalont is találtam, ahol több százezer forintot kérnek egy alakformáló bérletért. Nálatok lényegesen olcsóbban lehet gépekkel zsírt bontani. Mi a különbség a drágább szolgáltatások és a ti stúdiótok között?

– Bár hihetetlenül hangzik, de nincs különbség. Sok vendégem próbálta már a méregdrága helyeket is, ők mondták, hogy szinte nincs eltérés. Tudni kell, hogy nincs új a nap alatt, és azért mert egy gépnek, vagy egy szolgáltatásnak új, hívogató nevet adnak, azért az még a jól bevált régi módszer. Én bármikor leállnék versenyezni egy ilyen stúdióval, kíváncsi lennék, mi lenne az eredmény.

– És van megoldásotok arra is, ha csak nagyon rövid idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy formába lendüljön valaki?

– Persze hogy van! S.O.S. kezelésnek hívom. Azok a lányok szokták kérni, akik pár héttel az esküvő vagy egy nagy utazás előtt döbbennek rá, hogy itt-ott akad rajtuk felesleg. Egy szigorú, kéthetes diétát adok nekik, és emellett kétnaponta négyórás kezelésre kell jönnie. Tizennégy nap alatt hihetetlen formába lehet jönni, de ez az egyetlen olyan kezelésünk, ami nem hoz tartós eredményt.

Ha további kérdésed van, saját problémádra szeretnél megoldást találni, kérdezd Katát (cseri@interware.hu), vagy nézz szét a honlapjukon .


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X