Főoldal > SZÉPSÉG > Szép és friss szemek korán reggel

Szép és friss szemek korán reggel

0

Írta: and

Fáradtság ellen Szemünknek a teljes pihenéshez legalább hét óra alvásra lenne szüksége, persze gyakran előfordul, hogy erre esélyünk sincs. Felkeléskor első dolgunk legyen hideg vízzel kiöblíteni a szemet, ez bármikor jót tesz, hiszen remekül tisztít, és azonnal fel is frissít. Ha még mindig fáradtnak érzed, a következő recept biztosan azonnal segít majd. Kis pohár rózsavízhez […]

Fáradtság ellen

Szemünknek a teljes pihenéshez legalább hét óra alvásra lenne szüksége, persze gyakran előfordul, hogy erre esélyünk sincs. Felkeléskor első dolgunk legyen hideg vízzel kiöblíteni a szemet, ez bármikor jót tesz, hiszen remekül tisztít, és azonnal fel is frissít.

Ha még mindig fáradtnak érzed, a következő recept biztosan azonnal segít majd. Kis pohár rózsavízhez adj 2-3 csepp ricinusolajat. A rózsavíz nagyon hatékony tonizáló, tisztító, frissítőszer, a ricinus pedig még selymesebbé teszi a szem körüli bőrt. Ebbe a keverékbe márts puha pamutkendőt, és 15-20 percig borogasd vele szemeidet.

Szintén hatékony módszer lehet, ha erős fekete teát készítesz, ha nincs, akkor kamilla vagy zöld tea is megfelel. Amikor kissé már kihűlt, használhatod a szem öblítésére, a tea filtert pedig borogatásként teheted a szemedre, aminek még intenzívebb lesz a hatása.

Krumpli és tej a puffadásra

Ha szemed hatalmasra puffadt az este folyamán, két lehetőséged van. Vagy azt mondod mindenkinek, hogy allergiás vagy, vagy kipróbálhatod a következő praktikákat. Hideg tejbe, vagy vízbe önts néhány csepp E-vitamin olajat, amit patikában megvásárolhatsz, és azzal borogass néhány percig. 

szem2.jpg ()Ugyanerre a problémára remek megoldás a krumpli. Takard le a szem körüli felpuffadt részeket szeletelt nyers krumplival 15-20 percre. Le is reszelheted, ilyenkor vékony kendőbe csomagolva tedd a szemedre.

Mindennapi kezelés karikák ellen

A legszörnyűbbek, amik reggel a tükörben szembenézhetnek veled, a táskák és karikák, amiket lehetetlenség eltüntetni. Bár nem azonnal, de néhány zöldség segítségével ezektől is megszabadulhatsz.
Reszelj le két uborkát, majd préseld ki. Az így kapott uborkalével borogasd a szemed körülbelül 15 percig. Az uborka, bár nem bővelkedik vitaminokban, nagyon jól frissít és színtelenít.

A paradicsom ugyancsak színtelenít, emellett magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma is, ezek hatására pedig hidratál és feszesít. Pakolásként nagyon hatékony: negyed paradicsom húsát pépesítsd, adj hozzá kurkumát, kevés citromlevet, és egy gramm lisztet. Ezt jól keverd el, és az így kapott sűrű péppel kend be a szemed alatt lévő karikákat. Ha megszáradt, mosd le.

Hogy minél gyorsabb és maradandóbb eredményt érj el a sötét karikák elűzésében, vagy kialakulásuk megelőzésében, lehetőleg naponta, lefekvés előtt alkalmazd ezeket a zöldségpakolásokat.

Gyors tipp, úszóknak

Télen sokan választják az úszást, hogy formában tartsák magukat, ami nagyon jó sport, azonban az uszodák vizében lévő klór a szembe kerülve akár súlyos gyulladást is okozhat az arra érzékenyeknél. Úszás után alaposan öblítsd ki szemeidet hideg vízzel, így megelőzheted a klór lerakódását, és a későbbi kellemetlen tünetek kialakulását.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X