Főoldal > SZÉPSÉG > Szépülj biokozmetikumokkal – tippek az otthoni bőrápoláshoz!

Szépülj biokozmetikumokkal – tippek az otthoni bőrápoláshoz!

0

Írta: and

Hagyományos, bio és natúr A rengeteg különböző, de magát natúrkozmetikumnak hirdető termékek piacán sokszor kifejezetten nehéz megtalálni a valódi, hatékony, mégis elérhető árú terméket. Alapvető elvárás, hogy a termék származzon ellenőrzött biogazdálkodásból, legyen környezetkímélő és mesterséges anyagoktól mentes – természetesen úgy, hogy ez ne menjen a hatékonyság és a luxus érzésének rovására.  Szerencsére mára már […]

Hagyományos, bio és natúr

A rengeteg különböző, de magát natúrkozmetikumnak hirdető termékek piacán sokszor kifejezetten nehéz megtalálni a valódi, hatékony, mégis elérhető árú terméket. Alapvető elvárás, hogy a termék származzon ellenőrzött biogazdálkodásból, legyen környezetkímélő és mesterséges anyagoktól mentes – természetesen úgy, hogy ez ne menjen a hatékonyság és a luxus érzésének rovására. 

Szerencsére mára már természetes alapanyagok felhasználásával is gyors és látványos javulást eredményező krémek, termékek állíthatóak elő – legyen szó akár olyan kényes problémákról, mint az öregedés. A szőlő például kiváló anti-aging alapanyag, hiszen magas vitamin, polifenol, különböző gyümölcs-és linolsav tartalma hatékonyan veszi fel a harcot az öregedés fő előidézőivel, az antioxidánsokkal, ahogyan elősegíti a kollagének újratermelődését is. Hasonlóképpen a rózsa virágából nyert összetevők, olajok is nyugtató hatással vannak a bőrre. A rózsaolaj tonizálja a bőrt, serkenti a sejtek megújulását és kisimítja a ráncokat.

Nem véletlen tehát, hogy a vezető natúrkozmetikai márkák kínálatát végignézve számos további – valamilyen természetes összetevőből nyert – terméket találunk, legyen szó arc-, haj-vagy bőrápolásról.

Wellness Cafe tipp: Himalaya Anti-Wrinkle Cream Ránctalanító krém (3290 Ft), Lush Enchanted Eye szemkörnyékápoló (4190 Ft), Hymalaja Frissítő uborkás szappan zsíros bőrre (490 Ft), Lush MMM Melting Marshmallow luxus fürdőkészítmény (1490 Ft)

shutterstock_59567530.jpg ()Házi praktikák

A kész termékeken kívül természetesen mi magunk is elkészíthetjük a teljes mértékben természetes, hatékony és megbízható krémeket, pakolásokat, fürdőket, maszkokat.

A tél különösképpen megviseli bőrünket, mely a vastag ruházat alatt szinte alig tud lélegezni. Éppen ezért csodákat érhetünk el egy egyszerű, kevés vazelinből és körömvirágból készített kényeztető pakolással. Ehhez nem kell mást tenni, mint a felolvasztott vazelinhez két marék friss, szárított körömvirágot szórni, majd egészen addig főzni, míg a krém narancssárgás árnyalatot nem kap. A végén szűrd ki a virágokat, a krémet hagyd kihűlni a hűtőben, majd kend be magad az ápoló pakolással, hetente akár többször is.

A téli hideg és a benti száraz meleg váltakozása szintén próbára teszi bőrünket, gondoljunk csak az ilyenkor talán gyakran tapasztalt száraz, cserepes kézre, arcra és ajkakra. Ez ellen segíthet, ha 10 gramm őrült kamillát és 6 kanál mézet kenhető pasztává keversz, majd arcodat bekenve 15 percig hatni hagyod. Langyos vízzel öblítsd le a pakolást, és hagyd egy ideig lélegezni a bőrt.

Érdemes kihasználni a fűszernövényekben rejlő gyógyerőt is, a fűszerek ugyanis nem véletlenül játszanak a kezdetek óta fontos szerepet a szépségápolásban. Nemcsak belülről fejthetik ki ugyanis áldásos hatásukat, de külső használatra is hatékonyan alkalmazhatóak.

Wellness Cafe tipp: Fagyos lábaidat citromos-mentolos lábfürdővel nem csak felmelegítheted, de a strandon mezítláb sétálás nyári emlékét is felidézheted. A kádba engedett forró vízbe szórj egy maroknyi borsmentalevelet, majd önts egy kevés citromlevet hozzá. Áztasd a lábad 10 percig az így kapott frissítő, melegítő fürdőben. Igazi felüdülésben lesz részed!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X