Főoldal > SZÉPSÉG > Tuti bőrápolási tippek télre!

Tuti bőrápolási tippek télre!

0

Írta: and

Védekezz személyre szabottan! A hideg idő beköszöntével a testápolás intenzívebb figyelmet igényel! A legfontosabb feladat bőröd megfelelő hidratálása, krémezése. Mivel a kinti hideg és a fűtött szoba melege közti hőingadozás a védőrétegét nagymértékben megviseli, így bőröd kiszáradhat, majd vörös foltok, hámlás, viszketés, és akár ekcéma is kialakulhat. Dr. Svajda Bernadett bőrgyógyász szerint a bőrtípusnak megfelelő […]

Védekezz személyre szabottan!

A hideg idő beköszöntével a testápolás intenzívebb figyelmet igényel! A legfontosabb feladat bőröd megfelelő hidratálása, krémezése. Mivel a kinti hideg és a fűtött szoba melege közti hőingadozás a védőrétegét nagymértékben megviseli, így bőröd kiszáradhat, majd vörös foltok, hámlás, viszketés, és akár ekcéma is kialakulhat.

Dr. Svajda Bernadett bőrgyógyász szerint a bőrtípusnak megfelelő testápoló rendszeres használata mellett érdemes fürdéshez fürdőolajat vagy olajat tartalmazó tusfürdőt is használnod, hogy megóvhasd bőröd normál védőrétegét és víztartalmát. A szélsőséges időjárás okozta problémákon túl a téli időszak remek alkalmat nyújt egyes bőrbetegségek kezelésére, melyek nyáron a meleg valamint a napfény miatt korlátozottan végezhetőek.

Tüntesd el a májfoltjaidat!

A szeplő a férfiak szemében vonzó, bájos szépségjegy, ám ha arcodat sötét foltok lepik el, jelenlétük kimondottan zavaró és kellemetlen lehet. A májfoltok képződése lehet örökletes is, ám gyakran hormonális hatásra alakulnak ki – mint a terhesség, illetve fogamzásgátló szedése -, de kiválthatják bizonyos kozmetikumok is, ha használatuk után közvetlenül a napra mész.

hydrosmose.jpg ()A májfolt főleg a homlokon, az orcákon és a száj környékén megjelenő bőrelváltozás, mely önmagában nem jelent ugyan veszélyt, ám gyomor- és bélrendszeri, valamint májműködési, hormonális zavarokat is jelezhet. Kialakulásukban a lelki problémák is szerepet játszanak: akár a stressz vagy más erős érzelmek is kiválthatják. A májfoltok legintenzívebb kiváltó oka mégis az UV sugárzás. Télen mindemellett fontos, hogy biztosítsd a tökéletes bőrfelszín vízutánpótlását a sejthidratáltság érdekében, melyben professzionális szérumok lehetnek a segítségedre.

Wellness Cafe tipp: Alocado Silver Cream (10230 Ft) www.bolthely.hu, Helan Elisir Alba májfolt-világosító krém (7780 Ft) www.alfadrogeria.hu, Vichy Capital Soleil 50 faktoros napvédő krém (4690 Ft), Mary Cohr Hydrosmose sejthidratáló szérum (18 395 Ft)

Válassz kímélő eljárásokat!

A májfolt kezelésére ma már számtalan szépészeti eljárás szolgál – a mikrodermabrázió, a kémiai hámlasztás vagy a villanófényes májfoltkezelés hatékonyan és gyorsan tünteti el foltjaidat!

Napjainkban a kozmetikumok között az ún. AHA tartalmú készítmények fénykorukat élik. Az AHA rövidítés alfa-hidroxi-savat jelent, mely gyümölcsökben és egyes élelmiszerekben fordul elő. A kozmetológiában legelterjedtebben használt gyümölcssav a glikolsav, mivel szerkezetét tekintve a legkisebb méretű, legjobban felszívó az alfa-hidroxi-savak közül.

shutterstock_27188725.jpg ()A gyümölcssavas mélyhámlasztás hegek, pattanások, májfoltok, gyulladás utáni pigmentfoltok, fénykárosodott bőr és ráncok kezelésére, illetve az arcbőr megújítására szolgál. A kezelés során a szakember 70%-os glikolsavat applikátor segítségével viszi fel a bőrödre. A savat a bőrelváltozás és a bőrtípus függvényében hosszabb-rövidebb ideig fennhagyja, majd a megfelelő idő elteltével közömbösítő oldattal lemossa, majd különböző készítményekkel hidratálja arcodat. A kezelések után enyhe bőrpír és kisfokú égő érzés előfordulhat, mely rendszerint pár óra alatt megszűnik. Az eljárást érdemes 6-8 alkalommal megismételned, egy hetes szünetekkel.

A gyógyulás után új hámsejtek képződnek, így bőröd érezhetően simább és fiatalosabb lesz! A kezelés minden bőrtípusra használható, és a hámlasztás folyamata a kezelőorvos által megfelelően irányítható. A hámlasztás előtt egy hétig előkezelést kell végezned 12%-os glikolsavas krémmel, melyet éjszakára kell felvinned a kezelendő területre. Szakértőnk véleménye szerint azonban nappalra fontos a magas faktorszámú fényvédő rendszeres használata és a napfény kerülése.

Ha síelni vagy snowboardozni mész, a hó még inkább felerősíti a napsugarak káros hatását. Használj 50 faktoros fényvédő terméket, illetve májfolt elleni nappali arckrémet. Kend az alapozód alá, hogy tökéletesen védekezhess!

Wellness Cafe tipp: www.artmedic.hu, www.hairpointkozmetika.wordpress.com, www.ayurveda.co.hu

Felejtsd el az izzadást!

A nagy karácsonyi hajrában ajándékozd meg magad egy kellemes kényeztető kezeléssel, és számolj le az izzadtságcseppekkel! A botox olyan fehérje, mely kis dózisban a fokozott izomtónust és a nem akaratlagos izomösszehúzódást gátolja.

A botox injekció hatásmechanizmusa révén arcfiatalításra, a ráncok kezelésére kiválóan alkalmas, emellett azonban nagyszerű segítség a hónalji izzadás kezelésére is. A botoxot injekciós technikával a bőr alá, azon izmaidhoz juttatja a szakember, melyek a mimikai ráncok kialakulásáért felelősek. Ez gátolja az ideg-izom közötti ingerületátvitelt, melynek hatására az izomműködés gyengül, és a ráncok látványosan elsimulnak!

A különleges izzadásgátló hónalj-botox kezelés most csak 59000 Ft! Az akció feltételeiről személyes konzultációval egybekötve itt érdeklődhetsz: www.borrak.hu

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: borgyogyasz@citromail.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X