Főoldal > SZÉPSÉG > 7 dolog, ami a tökéletes bőrhöz kell

7 dolog, ami a tökéletes bőrhöz kell

bőrápoláskozmetikumkrémlábápolásszépségápolás
0

Írta: and

Arctisztítás Ahhoz, hogy arcbőröd mindig ragyogó és szép maradjon, elengedhetetlen a mindennapi gondos ápolás. Ennek első lépése a tisztítás, melynek során eltávolítod a szennyeződéseket, és a fölösleges faggyút. Ez lehet gél, hab vagy tej is – a bőrtípusodnak megfelelően. Ezután következik a tonizálás, ami szintén nagyon fontos lépés. A tonik tökéletessé teszi a tisztítást, mivel […]

Arctisztítás

Ahhoz, hogy arcbőröd mindig ragyogó és szép maradjon, elengedhetetlen a mindennapi gondos ápolás. Ennek első lépése a tisztítás, melynek során eltávolítod a szennyeződéseket, és a fölösleges faggyút. Ez lehet gél, hab vagy tej is – a bőrtípusodnak megfelelően. Ezután következik a tonizálás, ami szintén nagyon fontos lépés. A tonik tökéletessé teszi a tisztítást, mivel visszaállítja a bőr normális pH értékét. Ezt az alaposabb tisztítást érdemes este elvégezni, hogy a sminket és a piszkot is eltávolítsd. Ha még jobban szeretnél gondoskodni bőrödről, hetente egy-két alkalommal végezz bőrradírozást, amivel eltávolíthatod az elhalt hámréteget, és kitisztíthatod a pórusokat.

Wellness Cafe tipp: NIVEA Visage Make Up Starter (drogériákban, 1799 Ft)

Arcápoló krém

A mindennapi arcápolás legfontosabb kellékei a krémek, melyekből mindig kétfélét használj. Egy éjszakait, és egy nappalit. A nappali krémek funkciója elsősorban a bőr védelme a napsugárzás, a levegőben lévő por, a szmog, és más káros anyagok ellen. Amikor nappali krémet választasz, a legfontosabb, hogy UV szűrős legyen, lehetőleg minél magasabb faktorú. Ezzel szemben az éjszakai krémek a bőr regenerálódását szolgálják. Ezek a krémek rendkívül gazdagok, így képesek helyreállítani a nappali károsodásokat.

Wellness Cafe tipp: Vichy Liftactiv CxP nappali és éjszakai krém (gyógyszertárakban, 6200-6600 Ft)

arcapolascikk.jpg ()Szemkörnyékápoló

A szem környékén lévő bőr sokkal vékonyabb és érzékenyebb az arc többi részénél, így ez a terület jóval gondosabb ápolást igényel. Sajnos ez az a hely, ahol az öregedés jelei a leghamarabb meglátszanak, ezért érdemes speciális krémeket használni. Összetételük és állaguk is teljesen más, mint az arckrémeké, hogy tökéletesen be tudjanak szívódni a szem körüli bőrbe, és kifejthessék jótékony hatásukat.

Wellness Cafe tipp: Garnier Nutritionist golyós szemkörnyék ápoló (drogériákban, 1990 Ft)

Testradír

Ahogy arcodnak, egész testednek is szüksége van néha az alapos radírozásra. A testradírozás a legjobb módja a bőr megújításának. Megszabadít az elhalt hámsejtektől, serkenti a bőr anyagcseréjét, amivel megelőzhető és orvosolható a narancsbőr kialakulása. Radírozás után a testápoló készítmények is sokkal jobban tudnak felszívódni, így bőröd mindig sima és selymes lesz. Érdemes hetente egyszer használni a teljes testfelületen.

Wellness Cafe tipp: Ahava Selymesítő sós testradír (gyógyszertárakban és parfümériákban, 6400 Ft.)

lushgloriusmud.jpg ()Testápoló

A testápoló krémek a bőr védelmét szolgálják a kiszáradás ellen. Összetevőiknek köszönhetően a bőr képes ellenállni a külső hatásoknak, mint a szél, az erős napsütés, és más környezeti hatások. Használatukkal a bőr vitalitása, frissessége, és szépsége sokáig megőrizhető.

Wellness Cafe tipp: Lush Glorious Mud testpakolás (Lush üzletekben, 1490 Ft)

Kéz- és körömápoló

Kezünk védelme nagyon fontos, hiszen ez a testrészünk van legjobban kitéve a külső hatásoknak. Hamar kiszárad, körmeink töredezetté válhatnak, és nagyon gyorsan meglátszanak rajta az öregedés első jelei is. Ahhoz, hogy kezünk sokáig szép és fiatal maradhasson, fontos a rendszeres ápolása. Megfelelő összetételű kézkrémmel nem csak a bőr, hanem a köröm is ápolható és egészségesen tartható.

Wellness Cafe tipp: Himalaya Herbals Age Defying (drogériákban, 790 Ft)

lushlab.jpg ()Lábápoló

Szintén szükséges a radírozás, amivel eltávolíthatod a kemény bőrt, hogy szép és puha legyen a lábad akkor is, ha nyáron szandálba vagy papucsba bújsz. A radírozáson kívül érdemes ápoló készítményeket is beszerezned, hogy megelőzd az egész napi mászkálás kellemetlen hatásait.

Wellness Cafe tipp: Lush Stepping Stone (Lush üzletekben, 990 Ft)

Stressz és a szex


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X