Főoldal > SZÉPSÉG > Nosztalgiázzunk a ’90-es évek divatjáról!

Nosztalgiázzunk a ’90-es évek divatjáról!

90-es évekdivattrend
0

Írta: and

Divat terén sajnos a legtöbb holmi a múlt homályába veszett, de ha jobban utánagondolunk, még emlékezhetünk egy-két menőnek számító darabra. Holdjáró cipők Előnytelen volt, kényelmetlen, mégis megőrülünk érte, pedig nevetségesen festhettünk, ahogy a 10-15 centis talpakon próbáltunk nőiesen vonulni. Számtalan hölgy szekrénye volt tele a Spice Girls által világuralomra törő hatalmas cipőkkel, de általánosságban elmondható, […]

Divat terén sajnos a legtöbb holmi a múlt homályába veszett, de ha jobban utánagondolunk, még emlékezhetünk egy-két menőnek számító darabra.

Holdjáró cipők

Előnytelen volt, kényelmetlen, mégis megőrülünk érte, pedig nevetségesen festhettünk, ahogy a 10-15 centis talpakon próbáltunk nőiesen vonulni. Számtalan hölgy szekrénye volt tele a Spice Girls által világuralomra törő hatalmas cipőkkel, de általánosságban elmondható, hogy leginkább a fiatalabb generáció tagjait kerítették hatalmukba, akik élvezték, hogy a szüleik fölé magasodhatnak.

Hatalmas, plüss hajgumik

Carrie Bradshaw szerint a mai divatos nő sose nyúl óriási hajgumik után, pedig a ’90-es években nagy népszerűségnek örvendtek ezek a kiegészítők. Minél színesebb volt, annál jobb, főleg, ha puha, plüss anyagból készültek. Sokaknak annyira a szívükhöz nőttek, hogy amikor nem a lófarkat fogták velük össze, akkor a csuklójukat díszítették eme darabok. Sajnos napjainkban is rájuk akadhatunk egy-egy üzletben, de a jobb ízléssel megáldott nők inkább a mellette lévő vékony, alig látszódó gumikat teszik a kosarukba.

Élénk színű haspólók

Akár sportolni mentünk, akár egy kávéra beülni, a mell alattig érő, feszülős topok a legjobb választásnak tűntek akkoriban. Igaz, hogy tökéletes alakon valamennyire jól mutattak, mégse a törékeny eleganciát sugallták egy-egy fontosabb randin. Jobb esetben farmerral vettük fel, de mára se tudjuk magunknak megbocsátani, mikor egy szintén rikító,  susogó nadrággal próbáltunk benne kívánatosak lenni.

divat2.jpg ()

Cumik

Hordtuk fülbevalóként, nyakláncra aggatva, esetleg óriás gyűrűként ezeket az imádnivaló kiegészítőket. A paletta széles volt, bármilyen méretben, színben és anyagban hozzájuk lehetett jutni. Egyetlen rossz szót nem lehetett rájuk mondani, mivel kevés olyan divathóbort ütötte fel az évek alatt a fejét, ami ennyire az ártatlanságot és a kislányosságot hangsúlyozta volna.

Tetkós nyaklánc

A ’90-es évek végén jelentek meg a műanyagból készült, nyúlós, egészen a nyakra feszülő nyakláncok. Kialakításuknak, és mintázatuknak köszönhetően a tetoválás látszatát keltették. Leginkább fekete színben volt népszerű, bár barna, valamint fehér kivitelben is lehetett kapni. A gyártók a nagy sikereken felbuzdulva később piacra dobták ennek a karkötő, illetve gyűrű változatát is.

Csuklóra pattintható karkötő

Ki ne emlékezne azokra a hosszúkás, színes, merev lapokra, melyekkel, ha rácsaptunk a csuklónkra, az szorosan rátekeredett?! Pár évig hatalmas slágernek számított, és alig akadt olyan fiatal, aki ne tréfálkozott volna barátaival vele. Bilincsbe vertük karunkat, bokánkat, az asztal lábát, a kutya farkát és még sok mindent. Lényegében haszontalan darabnak számított a sok más kiegészítő mellett, így miután véget ért a csapkodások iránti kezdeti lelkesedés, lassan a csuklónkról a süllyesztőbe került.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X