Főoldal > SZÉPSÉG > Új technológiák a fogyásban és az alakformálásban (x)

Új technológiák a fogyásban és az alakformálásban (x)

alakformáláslipocryopower platesmartlipo
0

Írta:

Ez biztos nem hagy hidegen! – Forradalmian új zsíreltávolító technológia Régóta zavarja a súlyfölösleg, a rossz helyeken kibuggyanó zsírpárnák és a lustán lógó hájlebenyek látványa? Most megérkezett a megoldás, amely örökre megszabadítja az uszógumitól és a makacsul ragaszkodó zsírsejtektől. A LipoCryo® ejárást, a Harward Egyetem tudósai fejlesztették ki. A módszer azon a felfedezésen alapszik, miszerint […]

Ez biztos nem hagy hidegen! – Forradalmian új zsíreltávolító technológia

Régóta zavarja a súlyfölösleg, a rossz helyeken kibuggyanó zsírpárnák és a lustán lógó hájlebenyek látványa? Most megérkezett a megoldás, amely örökre megszabadítja az uszógumitól és a makacsul ragaszkodó zsírsejtektől. A LipoCryo® ejárást, a Harward Egyetem tudósai fejlesztették ki. A módszer azon a felfedezésen alapszik, miszerint a zsírsejtek különösen érzékenyek a hidegre. Ezt kihasználva a zsírsejteket képesek elpusztítani – a szelektív aktív hűtés alkalmazásával –, ami végleges zsíreltávolítást eredményez. A LipoCryo® géppel végzett kriolipolízis lényege, hogy a zavaró zsírpárnákat egy vákuum beszippantja és 3 Celsius-fokra hűti. A zsír megfagy anélkül, hogy a bőr, az idegek, az izom vagy az erek sérülnének, mindezt szurkálás vagy műtéti beavatkozás nélkül. A kezelés biztonságos, fájdalommentes és a látható eredmények már 6 hét után észrevehetőek.

LipoCryo: végleges zsíreltávolító technológia
A lipo-kriolízis egy olyan új technológia, mellyel a helyi zsírlerakódásokat szelektíven és nem-invazívan kezelhetjük, végleges eredményt garantálva.
A kezelt területre speciális jelátalakítót helyezünk, mely vákuummal megragadja a szubkután szövetet, és a szelektív kriotechnológia pedig lehűti azt.
A szubkután szövetben (a dermisz alatt) lévő zsírsejtek (adipociták) leginkább telített zsírsavakban gazdag sejtek, és emiatt nagyon érzékenyek a hidegre. A szövet többi eleme, mint például a vérerek, a perifériás idegek, a melanociták, fibrociták, vagy a gyengébb zsírsejtek kevésbé érzékenyek az alacsony hőmérsékletre. Ezek a jellemzők teszik lehetővé, hogy az adipocitákat úgy pusztítsuk el, hogy a környező szövetek eközben nem károsodnak.

A lipokrióval kezelt adipociták a szervezetből két úton ürülnek:
– Közvetlenül kristályosodással, melyet apoptózis és progresszív sejtbomlás követ, fokozatos zsírkibocsátással a következő 2-6 hét során.
– Közvetetten, révén a szimpatikus idegrendszer lipolízist indukál.

A zsírszövet vastagságától és a kívánt csökkentés mértékétől függően 1-3 kezelésre van szükség. A két kezelés között lehetőleg kb. 45 napnak kell eltelnie.

Az eredmény a kiindulási zsírszövet vastagságtól függ. Az átlagos fogyás 3-15 mm. Százalékosan ez 25-45% eredményt jelent. Az eredmények kb. 40%-a 15 nappal a kezelés után láthatóak, de 6 hetet kell várni arra legalább, hogy a nagyobb eredmény láthatóvá váljon. Ekkor lehet azt eldönteni, hogy szükség van-e még további kezelésre. 
A kezelt terület nagyságától függően szükség lehet a kezelőfej többszöri használatára, hogy az egész területet le tudjuk kezelni. Például a hasi területen 2 helyen tesszük fel a kezelőfejet, az oldalsó deréktáji párnákra egyszer-egyszer az adott oldalon, a hát alsó részén hátul kétszer. Minden egyes ilyen felhelyezés 20-30 percig tart, a zsírszövet vastagságától függően. Ezért a kezelendő terület méretétől és a zsírszövet vastagságától függően a kezelés 20-180 percet vesz igénybe.
A LipoCryo kifejezetten a helyi zsírlerakódást kezeli. Az ideális beteg nem az elhízott és általánosan zsírlerakódástól szenvedő páciens, hanem azok, akik a helyi zsírlerakódást kívánják kezeltetni, mely például koncentrálódhat a hason, derékon, hát alsó szakaszán, karokon, stb.
Az eljárás fájdalommentes. A kezelt terület mellett a vákuumhatás miatt feszülést fognak érezni. Emellett intenzív hidegérzetet tapasztalnak, helyileg, főként, amikor elkezdődik a kezelés. A kezelést követően:
– Általánosságban: A kezelt terület piros és érzéketlen, mely akár néhány órán keresztül is fennmaradhat a kezelés után.
– Kivételesen: enyhe hematoma, mely néhány nap alatt eltűnik. A beteg visszatérhet rendes tevékenységeihez, kényelmetlenségek nélkül, rögtön a kezelés után.

lipocryocikk2.jpg ()

További fotókért kattints a képre!

A LipoCryo rendszer szelektíven és kontrolláltan hűti az adipocitákat, és szemmel láthatóan, természetes módon csökkenti a zsírszövetet. Nincs az invazív zsíreltávolító módszereknél (pl. zsírleszívás) jellemző traumás tapasztalat, és a környező szövetek sem károsodnak, mely például előfordulhat rádiófrekvencia, fókuszált ultrahang vagy lézer esetében.  A LipoCryo kezelés során érintett adipociták fokozatosan bocsátják ki a lipideket, mielőtt véglegesen felszívódnak a szervezet saját metabolizmusán keresztül.  

Háttér
Több ismert megfigyelés elemzésével az derült ki, hogy az adipóz szövet kifejezetten érzékeny a hidegre és a fagyásos sérülésekre:
– Széleskörűen dokumentált a hideg indukálta zsírnekrózis gyermekeknél (paniculitis).
– Bukkális zsírszövet gyulladása fagyasztott élelmiszerrel (jégkrém) való hosszabb érintkezést követően gyermekeknél.
– Nőknél a zsírszövet hidegben, szűk nadrágban történő lovaglást követően károsodik (lovaglás paniculitis).

A folyamat lépésről-lépésre
A LipoCryo lehűti az adipóz szövetet (vagy mondhatjuk úgy is, hogy elvonja a zsírszövettől a hőt), szelektív és kontrollált folyamat keretében. Cél a 10ºC-nál alacsonyabb hőmérséklet fenntartása adott időtartamon át az adipocita sejtekben. Az eredmény a szubkután zsírréteg csökkenése.

Bővebb információ a technológiáról: fagyasztvafogyasztunk.info/

Rázd meg magad, és hozd a legjobb formádat!

Ismerd meg jobban a Power Plate technológiát Caroline Pearc edző segítségével!

Ha még nem vagy ismerős az edzőtermi technikákban, akkor biztosan furcsállod, hogy mi köze van a rezgéseknek az edzéshez. Az igazság az, hogy mindegy, hogy csak valami újat keresel, vagy már rutinos tréningezőnek számítasz, szeretném neked is bemutatni a Power Plate csodát, azt a vezető vibrációs gépet, melyet oly sok híresség, sportcsillag, orvosi központ, fitnesz klub és stúdió használ világszerte.

A Power Plate gépes edzés erősíti és feszesíti izmaidat, eltünteti a cellulitot, segít a balesetek utáni felépülésben, fokozza a sportteljesítményt, és adott betegségekben is hasznos. Én már csak tudom. 7 éve vagyok a Power Plate mesteredzője, és a világ számos országában képezem az edzőket, orvosokat, és még a kormányzat egészségügyi szakembereit is. Bárhová kerülök, az emberek elcsodálkoznak azon, hogy ez a gép mi mindenre jó és mennyire hatásos. Érdekel? Nos, akkor olvasd tovább a cikket.

Mi az a vibrációs tréning?

A vibrációs tréning, vagy még pontosabba a gyorsulási tréning olyan erőgyakorlatokat takar (mint pl. guggolás vagy fekvőtámasz), melyet egy különböző frekvencián fel és le mozgó platón végzünk. A plató gyors függőleges  kimozdulása (másodpercenként 25-50 alkalommal) izom összehúzódási és elernyedési reflexet vált ki, mely automatikusan jön létre, nagyjából olyan sebességgel, mint ahogyan a plató mozog. A rezgések alapvetően a gravitációs erőt erősítik, mely a testre hat, így a szervezet erre reagál. Az eredmény? Több izomrost aktiválja magát, és sokkal gyorsabban, mint ahogyan az az edzőteremben történik. Azaz az edzési idő felére csökken. Jól hangzik, igaz?

Melyek az előnyei?

Rövidebb edzés, gyorsabb eredmények
Ahogyan azt már említettem, az izmok másodpercenként 25-50 alkalommal összehózódnak a Power Plate edzés alatt. Ha egyszerűen csak ráállunk a Power Plate gépre, mondjuk 30 Hz beállításon, 30 másodpercre, ez 900 izomösszehúzódást fog kiváltani! Azaz az idő töredéke alatt maximális kalóriaégetést produkálsz, és mindezt töredék idő alatt, a hagyományos edzéshez képest.
Jellemzően egy Power Plate edzés fél óráig tart. Az egyes gyakorlatokat csak 30-60 másodpercig kell végezni, és már jöhet is a következő. A módszerrel megelőzhető egy adott izomcsoport túlterhelése, kevesebbet kell pihenni, ugyanakkor maximalizálja az erőkifejtést és a kalóriák égetetést. A Power Plate edzésben az a szép, hogy akár ebédidőben is végezheted, és még utána marad időd bekapni egy szendvicset vagy felfrissülni.

Nagyobb izomerő

A vibrációs tréning alapvetően erőedzés, és klassz utóégetés hatást fejt ki. Azaz a pihenés alatt is égeted a kalóriákat, és így építet és pihenteted az izmokat. Ez a kalóriaégetés meghaladhatja akár a kardiovaszkuláris edzés, például a futás vagy biciklizés során elégetett kalóriamennyiséget is. A rezgéssel összekötött erőedzés nagyon jó opció azoknak is, akik félnek attól, hogy súlyokat emelgessenek, vagy sérüléstől tartanak, mert ez a hatékony erőedzés úgy égeti maximális szinten a kalóriákat, hogy közben nem okoz sérülést, és nem terheli az ízületeket.

1.jpg ()

További fotókért kattints a képre!

 Szebb alak, kevesebb cellulit

Ami a legészrevehetőbb, az az, hogy az edzésekkel együtt változik az alak, az egész test feszesebb, tonizáltabb lesz. A masszázs pedig segít a cellulit ellen, élénkíti a nyirokkeringést, kiüríti a sejtekben lerakódott toxinokat, és valóban hatékony a narancsos dudorok ellen.

Orvosi előnyök

A vibrációs tréning fokozza a csontsűrűséget, csökkenti az ízületi gyulladásokkal és az alsó háti, deréktáji panaszokkal járó fájdalmat, fokozza a vérkeringést, és csökkenti az ízületi fájdalmat. Segít az MS és a Parkinson-kóros betegeken, javul az izomkontrolljuk és állapotuk. A Power Plate az egyetlen olyan vibrációs gép, mely MDD, azaz orvosi eszköz tanúsítvánnyal rendelkezik, bizonyítva, hogy a kutatások és az eredmények valósak.

Jobb stabilitás és koordináció

A Power Plate plató három dimenzióban mozog (fel és le, oldalra, illetve előre és hátra). A stabilizáló izmok ezért állandóan dolgoznak a gépen. Emiatt rehabilitációra is kiváló, és növeli a sportteljesítményt, és megelőzi az esések kockázatát az idősebb korosztálynál.

Azonnal javuló flexibilitás

A Power Plate gépen végzett standard nyújtási gyakorlatokkal azonnal érezni fogod a flexibilitás fokozódását. Az unalmas nyújtógyakorlatokat gyorsan elvégezheted a Power Plate gépen. A rezgés fokozza a véráramot, mely felmelegíti az izmokat, és ezáltal könnyebben nyúlnak. Javul a mobilitás és könnyebben veszed az élet akadályait.
Ezek után miért ne próbálnád ki? Én azt javaslom, tedd meg. A Power Plate gépeket az ország több szegletében megtalálhatod, látogass el a www.power-plate.hu oldalra.
Nem szabad elfelejteni, hogy a legjobb eredményt az hozza, ha a mozgás mellé megfelelő étrendet társítunk. Szóval ugorj bátran neki egy helyes diétának és mozgási tervnek, javítsd egészségedet, alakodat.

Tudj meg mindent a módszerről: www.power-plate.hu

Smartlipo – Az alakformálás új dimenziója

A végleges, maradandó eredményt adó alakformáló kezelésekre fokozatosan növekvő igény tapasztalható napjainkban. A leglátványosabb eredményt adó klasszikus zsírleszívástól azonban a műtéttől való félelem miatt idegenkedünk, igen nagy elszántság kell ahhoz, hogy vállaljuk a vele járó kockázatot és megterhelést.
Ennek az áthidalására újabb és újabb fejlesztések jelennek meg a plasztikai sebészet kínálatában, végleges eredményt biztosítva, de kíméletes módon. I
A Smartlipo néven ismertté vált lézeres zsíroldási módszer a zsírleszívásos technikák friss fejlesztése. A hagyományos zsírleszívás technikájával szemben, ahol vákuumot alkalmazunk a zsírszövet eltávolítására, a Smartlipo módszer lézertechnológiát  a zsírsejtek feloldására. A roncsolt zsírszövet ezután a nyirokkeringésen keresztül ürül ki a szervezetből 2-4 hónap alatt, ekkorra alakul ki a végleges eredmény.  A beavatkozás gyakorlatilag külső nyom nélkül végezhető.

Fő indikációs területe azok a testtájak, ahol a hagyományos technikával nehezebben érhető el eredmény pl. a toka, felkar, lábszár, belső comb területe. Itt nagyon fontos szempont a bőr egyenletes, sima felszíne a kezelést követően, amihez a lézerfény energiája nagy segítséget nyújt.
Önmagában is alkalmazható cellulit által érintett területeken, ezen kívül a lézeres kezelés speciális indikációja a hónalji izzadás kezelése a verejtékmirigyek elpusztítása útján.

A Smartlipo módszer több előnyös tulajdonsággal is bír: az alkalmazott sebészi kanül olyan kicsi, hogy a bevezetéshez szükséges nyílás egy injekciós tű méretéhez hasonló. Az eljárás ambulánsan, helyi érzéstelenítésben végezhető minimális megterhelés mellett, az összes kényelmetlenség az érzéstelenítő oldat beadásakor érezhető enyhe feszítő érzés formájában.

smartlipocikk.jpg ()
További fotókért kattints a képre!

 A lézertechnológiának köszönhetően a bőr alatti apró erek azonnal összezsugorodnak, a zsírsejtek feloldódnak. Ennek következtében kevesebb bevérzés, kisebb szöveti duzzanat alakul ki, a műtét utáni megterhelés is kisebb, a gyógyulási idő pedig lerövidül a hagyományos módszerhez képest.
A módszer további előnye, hogy a lézerenergia által kibocsátott hő a bőrben és bőr alatti területen lévő kollagénrostokat zsugorítja, új kollagén termelését indukálja. Ezáltal feszesebb, simább bőr alakulhat ki a kezelés után, a felület egyenletesebb lesz. Az újabb kutatások anyagai szerint a kollagén képzésre gyakorolt hatás 3-6 hónapig folyamatosan fennáll. Mivel a lézer vezetőfénye a bőrön át szemmel látható a beavatkozás alatt, technikailag is könnyű a sebész számára az egyenletes kezelés megoldása.

A módszert alaposan tesztelték Olaszországban, ahol kifejlesztették illetve több európai, ázsiai és dél-amerikai országban is. Ezek után megkapta az egyik legszigorúbb hatóság, az amerikai FDA engedélyét is és pillanatok alatt az egyik legkeresettebb beavatkozás lett az USA-ban.
A Smartlipo módszer nem testsúlycsökkentésre való eljárás, indikációs köre az alakformálás. Mivel lebontja a zsírsejteket, a hatása maradandó. Hízás-fogyás esetén a kialakított arányokkal történik a változás.
A kezelés hatékonyan kombinálható a PAL zsírleszívással is, ekkor a lézeres és hagyományos technika előnyei összegeződnek ilyen módon nagyobb mennyiségek eltávolítására is lehetőség van egyenletes bőrfelszín mellett.

Ismerd meg a módszert: artreal.hu/smartlipo-lezeres-alakformalas#tartalom


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X