Főoldal > SZÉPSÉG > Popzene a kifutón: így leszel divatos télen!

Popzene a kifutón: így leszel divatos télen!

divatpopruhatrend
0

Írta: and

Popzenei ikonok és könnyűzene kifutóra álmodva Az Allee bevásárlóközpont divatbemutató-sorozatának legújabb trendeket megelevenítő előadása látványos betekintést engedett az idei őszi-téli stílusirányzatokba. A show egyik megálmodója, Lakatos Márk pedig a bemutatót követően beszélt az őszi divattrendekről. „Nem véletlenül építettük show-indító ötletünket a könnyűzenére” – kezdi a beszélgetést Márk – „hiszen érdekes módon ez az egyik legizgalmasabb […]

Popzenei ikonok és könnyűzene kifutóra álmodva

Az Allee bevásárlóközpont divatbemutató-sorozatának legújabb trendeket megelevenítő előadása látványos betekintést engedett az idei őszi-téli stílusirányzatokba. A show egyik megálmodója, Lakatos Márk pedig a bemutatót követően beszélt az őszi divattrendekről.

„Nem véletlenül építettük show-indító ötletünket a könnyűzenére” – kezdi a beszélgetést Márk – „hiszen érdekes módon ez az egyik legizgalmasabb trendje az idei ősznek.” A kifutókon a hangszerek, a kotta, a fekete-fehér játék elevenedik meg, mindaz az érdekes grafikai kísérletezés, ami egy kottaképben, hangjegyben, fekete-fehér zongorabillentyűkben van. Innentől kezdve trendi az összes olyan hanghordozó, mint a kazetta, a cd vagy a lemez, az összes olyan szín, mint a piros és a smaragd, az összes olyan minta, mint a piton vagy a leopárd, az összes olyan szabásvonal, mint a negyvenes vagy éppen a hetvenes évek. Az Alle kifutóján éppen ezért Prince, Michael Jackson, Lady Gaga, vagy éppen Madonna által inspirált kollekciók elevenedtek meg.

divat1.jpg ()A múlt és a nemzetközi trendek

„Igazából ezt már a szürrealisták is feltalálták, a húszas-harmincas években, a jazzkorszakban is nagyon népszerű volt ez az irány” – folytatja Márk. A fekete-fehér játék ugyanis egy rendkívül kreatív és izgalmas képzőművészeti formáció, a geometrikus, kontrasztos kísérletezés mindig vissza és visszatér a divatba. Gondoljunk csak Yves Saint Laurent Mondrian kollekciójára vagy számos olyan szürrealista ruhára, ami kottaképet vagy hangszert, bőgőt vagy hegedűt formázó nőket mutatott be.
Természetesen a hazai divatban is a világ nagy kifutóin látott trendek jelennek meg, hiszen a magyarországi márkák is a nagy tervezőket figyelik, az ő ötleteiket használják fel. Ezeket a trendeket és irányokat ugyanis már jó előre meghatározzák, a globalizáció, az internet korszakában a divat is egységesebbé vált – folytatja Márk. A divatot országokon átívelő cégek uralják, így maga a divat is országokon átívelő és globális. Régen, amikor még nem volt ennyire erős az információáramlás, sokkal jobban meg tudta őrizni egy-egy terület a saját divatidentitását, ma ez már kevésbé lehetséges.

divat2.jpg ()Légy önmagad!

Lakatos Márk szerint az igazán trendi és divatos stílus első és legfontosabb alapszabálya, hogy természetesen kell a ruhákban létezni. „Onnantól kezdve, hogy valaki természetesen hordja a ruháit, az rögtön trendivé válik, hiszen a természetesség és a cool életérzés most nagyon benne van a légkörben” – javasolja a stylist. Bár divatosak a negyvenes évekre jellemző nőies sziluettek és a derékhangsúlyos vonalak, a legfontosabb azonban mégiscsak az, hogy mindenki a saját személyiségének megfelelő mozzanatokat csipegesse ki a bevásárlóközpontok széles kínálatából. Márk szerint éppen ezért a leggyakoribb stílushiba, amit elkövethetünk, amikor megpróbáljuk figyelmen kívül hagyni saját egyéniségünket, és megfeledkezünk magunkról.

„Amikor valaki csak azért, mert látott valamit egy divatlapban, kirakatban, a barátnőjén vagy egy idegen emberen, azt gondolja, hogy az jól áll neki és más helyébe próbálja beleképzelni magát – az nem működik” – vallja Márk. Éppen ezért azt tanácsolja mindenkinek, hogy önmaguknak öltözködjenek, ne másoknak, így biztosan összhangban lesznek saját magukkal. Ennél több pedig nem is kell ahhoz, hogy divatosak és trendik legyünk.

Kavard fel a port és nevess!

Fedezd fel a powerfruit erejét!

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X