Főoldal > SZÉPSÉG > Tuti házi praktikák sérült, száraz hajra

Tuti házi praktikák sérült, száraz hajra

ápoláshajtöredezett
0

Írta: and

Hajfestéssel, szárítással, valamint a különböző hajformázási készülékekkel percek alatt csodálatos külsőt kölcsönözhetünk magunknak. Viszont rendszeres használatukat hajunk előbb-utóbb megbosszulja: szárazzá és töredezetté válnak a korábban egészséges hajszálaink. A legtöbb nő szenved ettől, és kutatják azt a terméket, melynek segítségével visszakaphatják, erőtől ragyogó ékességüket. A probléma az, hogy gyakran a vegyszerekkel teletömött készítményektől várják a megoldást, […]

Hajfestéssel, szárítással, valamint a különböző hajformázási készülékekkel percek alatt csodálatos külsőt kölcsönözhetünk magunknak. Viszont rendszeres használatukat hajunk előbb-utóbb megbosszulja: szárazzá és töredezetté válnak a korábban egészséges hajszálaink. A legtöbb nő szenved ettől, és kutatják azt a terméket, melynek segítségével visszakaphatják, erőtől ragyogó ékességüket. A probléma az, hogy gyakran a vegyszerekkel teletömött készítményektől várják a megoldást, még akkor is, ha a haj sérülését épp a kemikáliák okozták. Ekkor érdemes körülnéznünk a konyhánkban, mivel számtalan olyan anyag lapulhat a polcokon, ami gyógyírként szolgálhat a problémára.

A pakolás elkészítése

Először is fontos leszögezni, hogy nem elég a számunkra szimpatikus hozzávalókat egyszerűen beledobálni a turmixgépbe, majd felkenni a hajunkra. Tudni kell ugyanis, hogy az olajok, – amik fontos összetevői a száraz hajra való pakolásoknak – nem oldódnak bármiben. Ezért fontos, hogy legyen a csodaszerünkben méz, vagy tojássárgája, ugyanis bennük oldódnak csak el maximálisan a többi hozzávalók. A másik, hogy az olajokat érdemes előtte felmelegíteni, mivel úgy sokkal jobban fel tud szívódni a hajszálakban, de vigyázzunk, ne legyen túl forró, mert az csak tovább roncsolná az amúgy is sérült szálakat.

Kókuszolaj

Igaz, bármilyen olajat használhatunk, mégis a kókuszolaj táplálja a legjobban a száraz hajat. Amellett, hogy kitűnően hidratál, a benne lévő telített zsíroknak köszönhetően a károsodott részeket is szépen helyreállítja. Rendszeres használatával a haj fényes, rugalmas és puha tapintású lesz a magas laurinsav tartalma miatt, melynek szerkezete nagyban hasonlít a haj proteinjeihez, így képes a szálak belsejébe hatolni.

hajcikk.jpg ()Wellness Cafe tipp: amennyiben belülről is szeretnék tenni valamit hajuk szépségéért, egy héten 3-szor fogyasszunk el egy kanálnyi kókuszolajat, illetve főzéshez használhatunk kókusztejet.

Kókuszolajos hajpakolás recept

– kókuszolaj
– méz
– 1 tojássárgája

A haj hosszúságától függően fele-fele arányban keverjük el egymással a felhevített kókuszolajat és a mézet, majd adjuk hozzá a tojássárgáját. Oszlassuk el egyenletesen a hajon, aztán dunsztoljuk be, és hagyjuk rajta fél órán keresztül. Utolsó lépésként alaposan öblítsük le.

Majonéz

A száraz, töredezett hajjal a majonéz szinte csodákat tesz: tisztít, kondicionál, valamint hidratál is egyben. Ezen kívül lezárja a szálakat körülvevő kutikulát, így segítséget nyújt a töredezés ellen is. Egyre viszont figyeljünk, hogy csakis házi készítésűt használjunk, a boltiban ugyanis sok káros adalékanyag található, ami nem feltétlenül tesz jót a hajnak.

Majonézes hajpakolás recept

– 1dl szobahőmérsékletű majonéz
– 0,5 dl olívaolaj
– 1 db avokádó

Keverjük el a hozzávalókat, hagyjuk hatni egy órán át, majd gondosan öblítsük le.

Bodzavirág

A bodzavirágból készült teával nemcsak belsőleg, de külsőleg is remek eredményt lehet elérni, ugyanis gyógyítja a sérült, töredezett hajszálakat, valamint csillogó ragyogást biztosít. Azonban tudni kell, hogy kissé halványító hatása is van, tehát a sötét hajúak a pakoláshoz rakjanak egy kis juharszirupot is, ami megóvja a fürtök mélyebb tónusait.

Bodzavirágos hajpakolás recept

– bodzavirág és hársfa főzete
– 2 tojássárgája
– 1 ek. jojobaolaj
– 1 ek. méz
– rózsa illóolaj

Főzzünk teát hársfából, illetve bodzavirágból, majd amíg még meleg, adjuk hozzá a jojobaolajat. Utána tegyünk bele mézet, valamint két tojássárgáját, aztán hagyjuk kicsit hűlni, hogy ne forrón kenjük a hajunkra. Pár csepp rózsa illóolajjal még hatásosabb, sőt illatosabb is.

Wellness Cafe tipp: amennyiben hajunk száraz és igénybevett, a lehető legkevesebbszer mossunk hajat, hogy visszaállítsuk fejbőrünk megfelelő zsírosodását.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Curver Grand Chef ételtartó (x)

Fedezze fel a powerfruit erejét!

Kavard fel a port és nevess!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X