Főoldal > SZÉPSÉG > 4 hatásos és egyszerű arcpakolás a kamrából

4 hatásos és egyszerű arcpakolás a kamrából

arcpakolásszépség
0

Írta: and

Kísérletezz bátran, ehhez használj friss biozöldséget és gyümölcsöt, így garantáltan elkerülöd a vegyszereket, illetve a tartósítószereket, amelyek a bőrben könnyen felszívódnak. Ha valamelyik otthoni arcpakolás után húzódik, vagy viszket a bőröd, netán kiütéseket tapasztalsz, hagyd el, mert nem neked való. Nem árt óvatosan bánni a savasabb, valamint az apró magvas gyümölcsökkel, mert könnyen allergiát okozhatnak. […]

Kísérletezz bátran, ehhez használj friss biozöldséget és gyümölcsöt, így garantáltan elkerülöd a vegyszereket, illetve a tartósítószereket, amelyek a bőrben könnyen felszívódnak. Ha valamelyik otthoni arcpakolás után húzódik, vagy viszket a bőröd, netán kiütéseket tapasztalsz, hagyd el, mert nem neked való. Nem árt óvatosan bánni a savasabb, valamint az apró magvas gyümölcsökkel, mert könnyen allergiát okozhatnak.

Minden bőrápoló akkor hatásos, ha előtte alaposan megtisztítod az arcod a sminktől, szennyeződésektől. Ezután jöhet a bőrödnek megfelelő készítmény.

1. Tápláló, hidratáló pakolás vízhiányos bőrre

Használj tejtermékeket! A joghurt, a túró és a tejszín táplálják a száraz bőrt és megakadályozzák annak húzódását. Keverhetsz hozzá uborkát vagy narancsot is a tökéletes hatás érdekében.

Wellness Cafe tipp: A joghurtos-uborkás-olívaolajas pakolás: reszeld le az uborkát, majd keverd össze a joghurttal és csepegtess bele olívaolajat. Kend fel az arcodra, majd kb. 10 perc után mosd le. Friss és selymes tapintású lesz a bőröd. Ha fokozni szeretnéd a hatást, keverj bele egy teáskanál mézet is.

2. Hámlasztó pakolás

Készíts arc- és testradírt, melyhez avodákómagra, tejre, vagy joghurtra lesz szükséged. Néhány napig szárítsd az avokádómagokat, majd egy kávédaráló segítségével őröld porrá őket. Adj hozzá vizet, tejet vagy joghurtot, majd készíts masszát belőle. Körkörös mozdulatokkal vidd fel a bőrödre, majd 5 perc után mosd le langyos, majd hideg vízzel.

Wellness Cafe tipp: 1 epret, 1 evőkanál tejfölt és 2 evőkanál olívaolajat keverj össze, majd vidd fel az arcodra, a szemkörnyéket kihagyva. Várj két percet, majd luffa szivaccsal töröld le.

arcpak.jpg ()3. Tisztító és regeneráló pakolás

A citrom nemcsak halványítja az bőröd egyenetlenségeit, de ha tojáshabbal összekevered hatásos pakolást kapsz, amely üdévé varázsolja a fáradt bőrt. Ha száraz a bőröd, keverj hozzá mézet is.

Wellness Cafe tipp: Keverj össze 8 evőkanál mandulaolajat, 2 evőkanál méhviaszt, 1 evőkanál mézet és 3 csepp citromolajat. Fedd le, és amikor megszilárdult az ujjaddal kenj belőle a szádra – utóbbit ugyanis hajlamosak vagyunk elfelejteni.

4. Feszesítő pakolás

A narancsbőrt melyik nő szereti? Kipróbálunk mindenféle kencét, de otthon bármikor fellelhető hozzávalók segítségével is sokat tehetünk eltüntetése érdekében. Egy tojásfehérjét verjünk fel habbá, majd tegyünk bele egy kanál kakaóport (hagyományos, nem cukrozott), egy pici mézet és pár csepp olívaolajat. Ezt vigyük fel az arcunkra, és hagyjuk rajta 15 percet. Étcsokoládé reszeléket, szójatejben felforralva a fürdővízbe is tehetünk.

Wellness Cafe tipp: Nemcsak táplál, de feszesít is, ha két evőkanál túró és egy evőkanál méz keverékét arcunkra és nyakunkra kenjük. 15 perc elteltével mossuk le.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X