Főoldal > SZÉPSÉG > Hajápolás minden korosztálynak

Hajápolás minden korosztálynak

ápoláshajszépség
0

Írta: and

Harmincévesen még megelőzheted a gondokat Harmincas éveinkben a menstruációnak köszönhetően folyamatosan csökken szervezetünk vaskészlete, amit nagyon fontos pótolni. Ezekben az években jóval több, napi 18 milligramm bevitele lenne a megfelelő, de a vasban gazdag ételek is nagyon sokat segíthetnek. Ilyen a spenót, sóska, tojássárgája, szardínia és a vörös húsok.A másik dolog, ami rengeteg kárt tehet […]

Harmincévesen még megelőzheted a gondokat

Harmincas éveinkben a menstruációnak köszönhetően folyamatosan csökken szervezetünk vaskészlete, amit nagyon fontos pótolni. Ezekben az években jóval több, napi 18 milligramm bevitele lenne a megfelelő, de a vasban gazdag ételek is nagyon sokat segíthetnek. Ilyen a spenót, sóska, tojássárgája, szardínia és a vörös húsok.
A másik dolog, ami rengeteg kárt tehet a hajadban, az a sok stressz. Hajunk állandó növésben van, de egyszerre a hajszálak mindössze tíz százaléka nő, addig a többi pihen. A tartós stressz ezt a kis tíz százalékot is képes akár a felére lecsökkenti. A hajnak szintén hatalmas megterhelés a terhesség és a szülés. Szülés előtt sok esetben sűrűbbé válik a hajkorona, észrevehetően gyorsabban nő, azonban ez az állapot nem tart sokáig. Néhány hónappal a szülés után gyakran hírtelen hullásnak indul.

Ahhoz, hogy ezeket a problémák megelőzzük fontos már időben odafigyelni a haj és a fejbőr ápolására. Fogyassz több vasban gazdag ételt, és próbáld kerülni a stresszt. Ha nem megy, akkor minden nap iktass be valamilyen pihentető tevékenységet. Használj kevesebb formázó anyagot és kerüld a forró levegővel szárítást, mert ezek könnyen kiszárítják a hajszálakat. Hajmosás közben kimondottan jót tesz, ha néhány percig finoman masszírozod a fejtetőd.

Wellness Cafe tipp: Garnier Fructis Fresh sampon, 799 Ft.

haj1.jpg ()Negyvenévesen még javíthatsz rajta

A sok éves intenzív szárítás és formázás megteszi hatását, aminek következtében a fej elülső felén lévő hajszálak növekedése teljesen leállhat. Komoly problémát okozhat, hogy ebben a korban, 8-10 évvel a klimax előtt a hormoningadozásnak is nagy szerepe van a haj állapotában. Ennek következtében a haj szálak elvékonyodnak, és erősen töredezni kezdenek.

Ezek ellen a gondok ellen azonban még mindig hatékonyan felléphetünk. Annyit kell tennünk első lépésként, hogy kevesebbszer használunk formázó eszközöket (hajvasaló, sütővas, hajkreppelő stb.), amiknek nagyon magas a hőmérséklete. Növeljük a napi vitaminbevitelt. Szükségünk lesz A-, C-, D-, E- vitaminra, folsavra és omega-3 zsírsavra. Ezek segíthetnek a hajunkat jó formában tartani negyven fölött is. A tojásban és a sovány húsokban megtalálható protein is csodákra képes.

Wellness Cafe tipp: Lush Seanik samponkorong, 2290 Ft.

Ötven fölött védelemre van szükség

Az erősen őszülő haj sokkal szárazabb és érzékenyebb a környezet káros hatásaival szemben. Az erős napfény vagy a hideg szél rendkívül rossz hatással lehet a hajra és a fejbőrre is.

Ebben a korban, ha szép hajkoronát szeretnél, nagyon fontos hogy erős kondicionálókat használj minden hajmosásnál. Védeni kell a hajat az olyan külső hatásoktól, mint a napsütés. Az antioxidánsok fogyasztása nem csak a külső hatásoktól védenek, hanem a belső hormonális változásokkal szemben is. Ha fested a hajad, ezek a tanácsok rád is mindenképpen igazak, ugyanúgy védened kell a hajszálaidat.

Wellness Cafe tipp: Schauma Szupergyümölcs és vitamin sampon, 699 Ft.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X