Főoldal > SZÉPSÉG > A 4 legtutibb fiatalító sminktrükk

A 4 legtutibb fiatalító sminktrükk

alapozópirosítósminkszépség
0

Írta: and

1. Válassz világosabb ajakrúzst! Az ajkak idővel vékonyabbá válnak és a sötét árnyalatok nem mutatnak szépen az érett bőrön. Ha szeretnéd elkerülni a rideg látványt, válassz rózsaszín vagy testszínű árnyalatokat és kerüld a barack és a narancs színeket – ezektől úgy tűnik, mintha sárgák lennének a fogaid. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az erős […]

1. Válassz világosabb ajakrúzst!

Az ajkak idővel vékonyabbá válnak és a sötét árnyalatok nem mutatnak szépen az érett bőrön. Ha szeretnéd elkerülni a rideg látványt, válassz rózsaszín vagy testszínű árnyalatokat és kerüld a barack és a narancs színeket – ezektől úgy tűnik, mintha sárgák lennének a fogaid. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az erős smink sokkal rosszabb, mintha nem használnánk semmit.

2. Pirosító az arccsúcsra!

Ha természetes és fiatalos arcszínt szeretnél, tegyél egy kis rózsaszín, őszibarack vagy bronzos színt az ecsetedre, majd szépen dolgozd el az arccsontod csúcsától a füled irányába. Ezek a színek kevésbé ütnek el az arcbőröd színétől, így nem lesz nagy a kontraszt, és fiatalabbnak látszol majd.

makeup2.jpg ()3. Szemceruzával emeld ki a szemed!

Szemhéjtus helyett szemceruzát használj, mert lágyságával sokkal jobban ki tudod emelni a szemed. Ha szeretnéd elkerülni a petyhüdt szemhéjakat, húzd a vonalat a külső sarok felé.

4. Fektess be egy jó alapozóba!

Ha valamin, akkor az alapozón nem érdemes spórolni, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mivel és hogyan “alapozod” meg a sminked. Mindig egy árnyalattal világosabbat használj, mint a bőröd és lehetőleg ecsettel vidd fel, hogy ne legyen foltos az eredmény. Az apróbb bőrhibákat szintén jó minőségű korrektorral tüntesd el.

Mit tehetsz még?

Felbontás után a krémeket a hűtőben tárold, és csak tíz perccel azelőtt, hogy használnád vedd ki őket. Így tovább tartanak, és a bőrödet sem irritálják majd.

Mindig használj fényvédős terméket az arcodra, amelyek antioxidáns összetétellel is rendelkeznek, hogy megelőzd a bőröd károsodását, például a pigmentfoltok kialakulását. Legalább 30-as faktorszámú krémet alkalmazz, és ne csak nyáron. A téli napsütés is káros!

Mindig tisztítsd meg az arcod, mielőtt lefekszel. A pórusokban ragadt smink gyulladást is okozhat, de a szemfesték is irritálhatja a szemet, ráadásul az apró ráncok kialakulásához is hozzájárul. Kíméletes, de alapos tisztítást végezz!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X