Főoldal > SZÉPSÉG > Így ápold göndör fürtjeidet!

Így ápold göndör fürtjeidet!

ápolásfürtökhajszépség
0

Írta: and

Legyen a természet ajándéka, vagy a dauervíz műve, a göndör haj minden esetben extra odafigyelést igényel. Göndör haj-száraz haj A loknis fürtök ragyogóak és ellenállhatatlanok tudnak lenni, viszont hogy ne egy hullámzó szénatengerhez hasonlítson, elengedhetetlen a megfelelő hidratálás. A göndör haj sajnos a legtöbb esetben alapból száraz, ezért ha nem ápolod rendszeresen, át fogja venni […]

Legyen a természet ajándéka, vagy a dauervíz műve, a göndör haj minden esetben extra odafigyelést igényel.

Göndör haj-száraz haj

A loknis fürtök ragyogóak és ellenállhatatlanok tudnak lenni, viszont hogy ne egy hullámzó szénatengerhez hasonlítson, elengedhetetlen a megfelelő hidratálás. A göndör haj sajnos a legtöbb esetben alapból száraz, ezért ha nem ápolod rendszeresen, át fogja venni a hatalmat és onnantól kezdve nehéz lesz megregulázni. Fontos, hogy időközönként vágass vissza a végéből, mivel a szálak alja nagyon könnyen elvékonyodhat, így gyorsan töredezetté válik, ami igencsak megnehezíti a rendben tartását.

Ne mosd túl gyakran!

A dehidratáltságából következik, hogy egyrészt kevés nedvességtartalommal rendelkezik, másrész a zsírosodása sem megfelelő. Rossz szokás, ha túl gyakran mosol hajat, mivel így megakadályozod, hogy a kellő zsírréteg bevonja a szálaidat. Ez a lokniknál amúgy sem megy könnyen, mivel nem egyenes utat kell megtennie, ezért ahelyett, hogy megelőznéd a zsírosodást, inkább segítsd elő! Ezen kívül meggátolhatod azt, hogy a tincseid össze-vissza álljanak, mivel minél nehezebb a haj, annál jobban kezelhető. (persze a ló másik oldalára se kell átesni!)

gondor2.jpg ()A rettegett fésülésről

Sokan félve kezdenek neki a fésülésnek, mivel tartanak az esetleges gubancolódásoktól – nem alaptalanul. A legjobb, ha nem is állsz neki, inkább egy kis vízzel frissítsd fel a szálakat, ha nagyon muszáj. Ha mindenképp szükségét érzed a kifésülésnek, azt kizárólag akkor tedd, amikor a hajad nedves, sok-sok balzsamot használva, és alulról felfelé haladj, hogy ne törd tovább a végeket!  Amennyiben még így is tartasz tőle, ritka fogú fésűvel dolgozz, így minimálisra csökkentheted a csomósodás esélyét.

Védekezz a pára ellen!

Te is bosszankodsz, mikor a gondosan elkészített frizurád másodpercek alatt tönkreteszi a göndör hajak réme, a pára? Ez szintén a szárazságnak tudható be, így mikor egy kis vízhez jut a sörényed, máris magába issza azt, szétzilálva ezzel remekbeszabott mesterműved. Hogy mit tehetsz ellene? A legjobb, ha speciális, víztaszító molekulájú spray-t permetezel a kész frizurára, így védelmet élvezhetsz a kinti időjárás ellen. Amennyiben biztosra szeretnél menni, használj búzaprotein, és szilikon tartalmú készítményeket, mivel ezek vékony védőréteget képeznek a hajszálak körül, melyek egyfajta pajzsként szolgálnak a kinti pára ellen.

Szárítsam, vagy ne szárítsam?

Ha időd engedi, hagyd a tincseidet maguktól megszáradni, maximum annyit kell tenned, hogy időnként ujjaiddal túrj bele, hogy ne álljanak össze. Hideg időben, illetve ha sietsz, akkor se a hagyományos hajszárítóhoz nyúlj, hanem szerezz be diffúzoros készüléket, állítható hőfokkal. Első lépésként kend be a szálakat hidratáló szérummal, majd hajtsd előre a fejed, és alulról felfelé fujass rá langyos levegőt. Miután végeztél, rázd meg a sörényed, majd lazán túrj bele. Sajnos mivel a göndör tincsek nem verik vissza tökéletesen a fényt, gyakran élettelennek tűnnek, ezért nyugodtan használj hajfény spray-t, mely extra ragyogást kölcsönöz hajkoronádnak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X