Főoldal > SZÉPSÉG > 2012-es frizuratrendek a kifutókról

2012-es frizuratrendek a kifutókról

frizurahajtrend
0

Írta: and

Egyszerű lófarok A divathetek hajstílusa meglehetősen egységes képet mutatott: az egyszerű lófarokba fogott haj az új szezon egyértelmű trendje lesz. A tavalyi szezon laza, kócos copfváltozatai szinte teljesen eltűntek a kifutókról, idén inkább a klasszikus, lesimított stílus uralkodik. A trendin összefogott copf így szinte minden outfit-et feldob, elegáns, mégis laza hatást kelt. A hátrafogott hajat […]

Egyszerű lófarok

A divathetek hajstílusa meglehetősen egységes képet mutatott: az egyszerű lófarokba fogott haj az új szezon egyértelmű trendje lesz. A tavalyi szezon laza, kócos copfváltozatai szinte teljesen eltűntek a kifutókról, idén inkább a klasszikus, lesimított stílus uralkodik. A trendin összefogott copf így szinte minden outfit-et feldob, elegáns, mégis laza hatást kelt.

A hátrafogott hajat rögzíthetjük magasan a fejünk tetején, ahogy a Marc by Marc Jacobs bemutatón láthattuk, vagy középen, mint Ralph Lauren, Balmain vagy Donna Karan, de akár alul a nyaknál is, Derek Lam és Dries van Noten stílusát követve.

A választék helyére szintén több variációt láthattunk a kifutókon, Ralph Lauren középen, Derek Lam pedig oldalt választotta el, míg David Koma tincsekre osztotta a modellek copfját. Ha viszont semmilyen választékot nem szeretnénk, az sem baj, Balmain, Donna Karan vagy Marc by Marc Jacobs-hoz hasonlóan egyszerűen hátrafoghatjuk, vagy magasra tupírozhatjuk, mint ahogy azt a Gucci vagy Paco Rabanne tette.

A copf az idei szezonban lehet diszkrét, vagy gazdagon díszített, mint Donna Karan modelljei, de a Guccihoz vagy Marc Jacobshoz hasonlóan becsavarhatjuk, vagy csattal is rögzíthetjük.

haj2.jpg ()Szexi hullámok

A kissé szélfútta hatású, laza hullámok a 2012-es tavaszi/nyári szezon szinte összes kifutóján megjelentek, mind a Burberry Prorsum vagy a DKNY, mind a Givenchy modelljeinek hosszú haja lágy, könnyed hullámokba volt csavarva. Ha pedig különleges hatást szeretnénk kölcsönözni a hullámoknak, akkor a Rodarte modelljeihez hasonlóan fésüljük a hajunkat az arcunkba vagy kössük oldalra, ahogy tette ezt Salvatore Ferragamo. De a Chloé-t, Dolce & Gabbana-t és a Versace-t követve egy kis volumennövelő hatással is feldobhatjuk az egyszerű hullámokat.

Azonban nem csak a hullámok, de a ravaszul, szinte művészien felcsavart tincsek is jellemzőek voltak az idei szezon kifutóira, ahol a variációk széles választékával találkozhattunk. Stella McCartney például a klasszikus, magasra tűzött balerinakontyhoz ragaszkodott, modelljeit hátrasimított és a fejtetőn összecsavart hajjal küldte a kifutóra. Ugyanennek kissé lazább, befejezetlenebb verzióját láthattuk a Louis Vuitton kifutóján, a magasra tűzött kontyokat díszítő fényes hajszalagok és csillogó diadémok elegáns, visszafogott hatást kölcsönöztek az alapvetően kócos stílusnak. Egy másik változatot láthattunk Jean Paul Gaultier-nél, aki a klasszikus kontyot a tarkóra, kissé oldalsó irányba helyzete. A tarkóra csavart konty különböző példáit láthattuk ezen kívül például  a Bottega Veneta és a Dolce & Gabbana, vagy egyenesre kisimítva a Chanel, Yves Saint Laurent, Philip Lim és Carolina Herrera kifutóin.

Trendi kiegészítők

A legnagyobb divatházak kifutóit látva a tavaszi/nyári szezon egyik jelmondata lehetne a „díszítsük a hajunkat!” Mindegy, hogy egyszerűen kiengedett vagy lófarokba kötött, netán felcsavart hajkoronáról beszélünk, az idei szezonban szinte mindenféle hajdísszel ékesíthetjük a hajunkat.

Louis Vuitton például az ötvenes évek hangulatát idézte meg a kifutón az elegáns és az elhanyagolt hatású elemek mesteri ötvözésével. A kócos, laza kontyoknak a csillogó szalagok és ékszerek kölcsönöztek nemes, kifinomult hatást. Hasonlóan Roberto Cavalli is széles, díszes hajpántokkal díszítette a modellek magasra fogott kontyait, míg Yves Saint Laurent félkör alakú, arany hajcsatokkal egészítette ki a tarkóra csavart kontyokat. A Chanel pedig gyöngyökkel díszítette modelljei haját.

Hasonlóan a kontyokhoz, az idei szezonban a copfokat is látványos, fényűző hajdíszekkel ékesíthetjük, ahogyan például Donna Karannál is láthattuk – a kifutón extraszéles, hímzett fejpántok díszítették a modellek haját. Sonia Rykiel és Julien David pedig markáns hajcsatokkal dobta fel a hátrafogott, oldalt elválasztott lófarkat.
Hajdíszek, kontyok, hullámok és copfok széles választéka áll tehát a rendelkezésünkre, hogy igazán trendi frizurával hódíthassunk az idei nyáron is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X